Προφυλακιστέος ο χρυσαυγίτης Ζέρβας – Σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη μετατράπηκε η κατηγορία

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο χρυσαυγίτης Χρήστος Ζέρβας, μετά την απολογία του σήμερα ενώπιον του 14ου ανακριτή (είχε πάρει εκ νέου προθεσμία τη Δευτέρα 3/4/2017). Το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης μετατράπηκε κατά ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, δεύτερο δηλαδή κακούργημα εκτός της ληστείας για την οποία ήδη κατηγορούταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ:

… ο φοιτητής αναγνώρισε χωρίς καμία αμφιβολία τον κατηγορούμενο και όταν εκλήθη να το κάνει ενώπιον του. Ο 42χρονος αρνήθηκε ότι είναι αυτός ο δράστης της επίθεσης  και  σύμφωνα με τον δικηγόρο του Δημ. Παπαγρηγορίου, είπε πως  «όσον αφορά την αναγνώριση η οποία έγινε μόλις σήμερα από τον παθόντα θωρώ ότι τον παρέσυρε σε αυτή η κατά κόρον εμφάνιση εικόνων μου στα ΜΜΕ και σε ορισμένα μάλιστα χωρίς απόκρυψη των προσωπικών μου στοιχείων αλλά και η δημοσιοποίηση φωτογραφιών μου στα έντυπα μέσα».

Η συμπλήρωση πάντως της δικογραφίας με τα ιατροδικαστικά ευρήματα είχε σαν αποτέλεσμα, κατά τις ίδιες πληροφορίες και τη μεταβολή του κατηγορητηρίου, με αποτέλεσμα το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης να μετατραπεί σε σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Νωρίτερα υπέρ του κατηγορούμενου είχαν εξεταστεί δύο μάρτυρες. Ο νεαρός φοιτητής, ο οποίος έφτασε στα δικαστήρια μαζί με τη μητέρα του δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής ενώ είναι φανερά τα σημάδια της άγριας επίθεσης που δέχτηκε.

Η μητέρα του μάλιστα φέρεται να είπε: «Το φαινόμενο ΧΑ ανδρώθηκε γιατί τους δόθηκε χώρος. Γιατί ούτε οι πολίτες, ούτε οι θεσμοί αντιστάθηκαν. Προσβάλλουν και κοροϊδεύουν τον κόσμο ότι κυνηγούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και αυτό είναι η μάσκα τους . Αποδείχθηκε όμως ότι κυνηγούν όλο τον κόσμο. Θα πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν ότι ίσως οι ίδιοι ή και τα παιδιά τους θα είναι τα επόμενα θύματα. Το παιδί μου δεν είχε καμία σχέση με την επίθεση που είχε προηγηθεί στα γραφεία της ΧΑ, ήταν στο σπίτι του κι ετοιμαζόταν για να πάει στην εργασία του. Δεν ανήκει σε καμία ομάδα κομματική αλλά και ούτε σε καμία εξωκοινοβουλευτική κίνηση, όπως επίσης δεν υπήρξε ποτέ μέλος του Ρουβίκωνα. Όποιοι ισχυρισμοί για το αντίθετο δεν ευσταθούν. Βιώνουμε ως οικογένεια εάν σοκ. Κοντέψαμε να χάσουμε το παιδί μας. Τα χτυπήματα ήταν όλα στο κεφάλι και είχαν στόχο να τον σκοτώσουν. Τον χτυπούσαν με σφοδρότητα 4 άτομα και ο ένας από αυτούς μάλιστα γελούσε την ώρα που κακοποιούσε το παιδί μου. Είναι αυτός ο άνθρωπος που ο γιος μου αναγνώρισε ενώπιον του ανακριτή και συνελήφθη από την αστυνομία».

Διαβάστε όλες τις σχετικές αναρτήσεις για την υπόθεση:

Παρεμβάσεις:

One thought on “Προφυλακιστέος ο χρυσαυγίτης Ζέρβας – Σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη μετατράπηκε η κατηγορία

  1. Pingback: Προφυλακιστέος ο χρυσαυγίτης Ζέρβας – Σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη μετατράπηκε η κατηγορία – Shades magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.