“Η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή”: έκδοση της πρωτοβουλίας JailGoldenDawn

cover_xa

Το εξώφυλλο του βιβλίου

Εν όψει της επικείμενης δίκης ολόκληρου του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής, κυκλοφόρησε από σήμερα η νέα έκδοση της πρωτοβουλίας για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος. Παραθέτουμε παρακάτω τον πρόλογο του βιβλίου:

“Η δίκη της Χρυσής Αυγής επίκειται. Η ηγεσία της ναζιστικής συμμορίας προσπαθεί να υποδυθεί την “πολιτικά διωκόμενη” και μιλάει για “σκευωρία” και “φρονηματική δίωξη”. Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να συγκεντρώσει σε μία έκδοση κάποια από τα στοιχεία που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας και που αποδεικνύουν ακράδαντα τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης. Χρησιμοποιήσαμε για τον λόγο αυτό κείμενα που σε μεγάλο βαθμό υπαρχουν στον ιστότοπο της Πρωτοβουλίας των δικηγόρων για την “Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος” (www.jailgoldendawn.com), η διακήρυξη της οποίας ανοίγει αυτό το βιβλίο.

Η δομή του βιβλίου ειναι η ακόλουθη: προηγούνται κάποια βασικά κείμενα για την οργάνωση της Χρυσής Αυγής, δηλαδή το Καταστατικό της, οι τελετές ορκωμοσίας, τα οπλοστάσια μελών της όπως καταγράφονται από την ΕΛΑΣ, το Πόρισμα των ανακριτριών Κλάπα και Δημητροπούλου προς την Βουλή για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Στη συνέχεια ακολουθούν οι δικογραφίες: δεκάδες έχουν συσχετιστεί στα πλαίσια της ποινικής δίωξης για την εγκληματική οργάνωση και παρουσιάστηκαν συνοπτικά από τον Δημήτρη Ψαρρά στην Εφημερίδα των Συντακτών. Από αυτές, ακολουθεί η αναλυτικότερη παρουσίαση 13 υποθέσεων. Σε όποιες υποθέσεις έχουν διεξαχθεί οι δίκες, περιέχονται σύντομες περιγραφές της ακροαματικής διαδικασίας.

Στο Επίμετρο, θα βρείτε κάποιες δημόσιες παρεμβάσεις της πρωτοβουλίας δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής που αφορούν τη διασύνδεση της Χρυσής Αυγής με την ΕΛΑΣ και την ΕΥΠ, την εξέλιξη της ποινικής δίωξης αλλά και ανεξιχνίαστες δολοφονίες που βάσιμα συνδέονται με τη δράση φασιστικών και ρατσιστικών ομάδων.

Το υλικό της δικογραφίας της εγκληματικής οργάνωσης είναι πολύ πλουσιότερο από τα περιεχόμενα αυτού του βιβλίου. Θεωρούμε ωστόσο πως η συγκεντρωτική ανάγνωση αυτών των στοιχείων δίνει μια εικόνα του εύρους της εγκληματικής δράσης της ναζιστικής συμμορίας, κι αυτό μονάχα για τα τελευταία χρόνια, χωρις δηλαδή να γυρίσουμε στις προηγούμενες δεκαετίες, κατά τις οποίες η συμμορία απολάμβανε από τις διωκτικές αρχές μια πρωτοφανή ασυλία.

Η συλλογή αυτών των στοιχείων δεν θα ήταν εφικτή χωρίς της πολύχρονη δράση του αντιφασιστικού κινήματος. Αυτό το κίνημα είναι που μπορεί να καθορίσει την ήττα των φασιστών τόσο μέσα όσο και έξω από τις δικαστικές αίθουσες”.

Τα κείμενα γράφουν οι: Αννίτα Γαραντζιώτη, Μαριάνθη Γκαβαϊσέ, Τάκης Ζώτος, Κατερίνα Θωίδου, Θανάσης Καμπαγιάννης, Γιάννης Κοντός, Ευγενία Κουνιάκη, Δήμητρα Λιναρδάκη, Αντώνης Πεσίνης, Γιώργος Πίττας, Κώστας Σκαρμέας, Αφροδίτη Τζιαντζή, Βαγγέλης Τριμπόνιας, Δημήτρης Ψαρράς.

Το βιβλίο (262 σελίδες) έχει τιμή 10 ευρώ και μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία. Κεντρική διάθεση: Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείo, Φειδίου 14-16, Αθήνα, 210-5247584.

One thought on ““Η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή”: έκδοση της πρωτοβουλίας JailGoldenDawn

  1. Pingback: Δύο νέες εκδόσεις για την επικείμενη δίκη της Χρυσής Αυγής | JailGoldenDawn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.