Υπόθεση Αποστολόπουλου, κλπ

apostolopoulosO Γιώργος Αποστολόπουλος.

Ξεκινά στις 07/04/14 η δίκη Αποστολόπουλου-Χατζηπαυλίδη για την επίθεση σε μαθητή στο Παλιό Φάληρο

Αναδημοσιεύουμε το κάλεσμα της συλλογικότητας «Ανήσυχοι Γονείς» (Πρωτοβουλία γονιών από τις περιοχές Π. Φαλήρου – Ν. Σμύρνης, ανήσυχοι με την εξάπλωση του νεοναζισμού και την εισβολή του στα σχολεία), για μαζική συμμετοχή έξω από το ΜΟΔ της Αθήνας τη Δευτέρα 7 Απριλίου. Θυμίζουμε ότι η υπόθεση Αποστολόπουλου-Χατζηπαυλίδη περιλαμβάνεται στις “32 δικογραφίες Δένδια” και στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ. Βουρλιώτη για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

“Πέρασαν σχεδόν 14 μήνες από το πρωί της Δευτέρας 28 Γενάρη 2013, τότε που ένα 16χρονο παιδί, μαθητής στο 3ο Λύκειο Π. Φαλήρου, μαχαιρώθηκε από εξωσχολικά άτομα πηγαίνοντας στο σχολείο του. Η ζωή του κινδύνευσε, ένα από τα τραύματα ήταν βαθύ, πολύ κοντά στην καρωτίδα. Τα τραύματα στην ψυχή του θύματος, στην οικογένειά του αλλά και την παρέα του, ασφαλώς θα αργήσουν να επουλωθούν.

Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη και είναι προφυλακισμένος. Αν και για μήνες αρνιόταν την πράξη του, το περασμένο καλοκαίρι αναγκάστηκε να ομολογήσει μετά τη σύλληψη ενός συνεργού του και την αποκάλυψη ενοχοποιητικών στοιχείων από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Ήρθε λοιπόν η ώρα και ελπίζουμε να αποδειχτεί στο δικαστήριο, πως η επίθεση αυτή ήταν προμελετημένη και έγινε από μέλη του νεοναζιστικού χώρου με σκοπό να τρομοκρατήσουν και να υποτάξουν κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο νέο.

Η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε στο πλαίσιο των επιθέσεων και του εκφοβισμού που καλλιεργούσε η δράση των φασιστικών συμμοριών. Ήταν η περίοδος που η κυβέρνηση δεν είχε ακόμη «ανακαλύψει» τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, η οποία δρούσε ανενόχλητη, πολλές φορές με τις πλάτες του κρατικού μηχανισμού.

Το χτύπημα αυτό, πρωτοφανές για τη συνοικία μας, ήταν η αφορμή να αφυπνιστούμε κάποιοι. Όμως δεν τελειώσαμε με τους φασίστες στην περιοχή μας. Παρά τις διώξεις και προφυλακίσεις στελεχών τους, προσπαθούν να ανασυνταχθούν. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται ξανά στους δρόμους και κατεβαίνουν στις τοπικές εκλογές, επιδιώκοντας να αποκτήσουν εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο του Π. Φαλήρου.

Για να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα και να απομονώσουμε τους φασίστες στα σχολειά και τις γειτονιές μας, για μην ξαναγίνουν επιθέσεις στην περιοχή μας, για να καταδικαστούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης, σας ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ, ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, τη Δευτέρα, 7 Απριλίου, 9 το πρωί (Β’ Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, Δέγλερη 4, Αίθουσα 2)”.

UPDATE: Το δικαστήριο διέκοψε για τις 22 Απρίλη, προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας ο δικηγόρος που αυτεπαγγέλτως διορίστηκε από το δικαστήριο για τον δεύτερο των κατηγορουμένων (Χατζηπαυλίδης).

————————————————————-

“Μίλησαν” τα κινητά: μέλη του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής οι μαχαιροβγάλτες του Π. Φαλήρου

Συνηθισμένη – για όσες και όσους έχουν παρακολουθήσει δίκες φασιστικής βίας – ήταν η εικόνα στο ΜΟΔ σήμερα κατά τη διάρκεια της εξέτασης των πρώτων μαρτύρων κατηγορίας στην υπόθεση Αποστολόπουλου-Χατζηπαυλίδη.

Το θύμα, ο 16χρονος μαθητής Φοίβος Δ., και οι γονείς του περιέγραψαν μια τυπική φασιστική επίθεση 2 μελών της Χρυσής Αυγής με μαχαίρια το πρωί της Δευτέρας 28 Γενάρη 2013, έξω από το 3ο Λύκειο Π. Φαλήρου. Οι δράστες χτύπησαν τον μαθητή με μαχαίρι στο πρόσωπο: του έκοψαν στην κυριολεξία τη μύτη (η οποία επανήλθε στη θέση της μετά από εγχείριση) και στη συνέχεια του κατάφεραν χτύπημα λίγα χιλιοστά αριστερά της καρωτίδας. Αιτία ήταν το γεγονός ότι ο Φοίβος Δ. είχε εκφράσει τα αντιφασιστικά του πιστεύω στην ερωτική φίλη του Αποστολόπουλου συμμαθήτριά του Αρτέμιδα Καμπιώτη. Από τότε ξετυλίχτηκε ένα κουβάρι απειλών και παρ’ ολίγο επιθέσεων, που κορυφώθηκαν στην επίθεση της 28/01/13.

Οι θύτες υποστηρίζουν ότι δεν επρόκειτο για επίθεση, αλλά – τι πρωτότυπο – για “συμπλοκή”. Και μάλιστα για συμπλοκή “για τα μάτια μιας κοπέλας”. Ο Αποστολόπουλος – 21χρονος φοιτητής Θεολογικής – πήρε μαζί του τον φίλο του Χατζηπαυλίδη και πήγαν έξω από το σχολείο του θύματος “για να του ζητήσουν τον λόγο”. Το χτύπημα δεν ήταν παρά μια “προειδοποίηση”, και όχι “απόπειρα ανθρωποκτονίας”.

Τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν σήμερα στο ακροατήριο ήταν κόλαφος για τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων. Μέσα από το άνοιγμα των κινητών των εμπλεκόμενων στην υπόθεση, προέκυψαν αδιαμφισβήτητα τα εξής:

α. τόσο οι κατηγορούμενοι όσο και η Καμπιώτη είναι μέλη του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής. Στα κινητα τους υπάρχουν μηνύματα με τα οποία ειδοποιούνταν διαβαθμισμένα (κατά τον ίδιο τρόπο που συνέβαινε από την τοπική οργάνωση της Νίκαιας στην υπόθεση Φύσσα) για εκδηλώσεις και “δράσεις” της οργάνωσης, του τύπου “ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΖΑΡΟΥΛΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ! ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!”, κλπ.

β. η επίθεση στον 16χρονο μαθητή ήταν προμελετημένη. Από τα μηνύματα ανάμεσα σε Αποστολόπουλο και Καμπιώτη προκύπτει μάλιστα ότι είχαν στηθεί άλλα δύο καρτέρια θανάτου σε βάρος του μαθητή, πριν την 28η του Γενάρη. Ο Αποστολόπουλος φοβόταν μήπως απογοητεύσει την ερωμένη του, η οποία τον παρακινούσε να διαπράξει την επίθεση:

  • Αποστολόπουλος: “Σε απογόητευσα ε;” (μετά από καρτέρι κάτω από το σπίτι του Φοίβου Δ.), “Ρε φίλε έλεος, δεν βγήκε χτες!”, “Ό,τι τον φυλάει δεν θα τον φυλάει για πολύ πάντως”.
  • Αποστολόπουλος: “Ο πούστης είναι τυχερός”, “Κάποτε δεν θα τη γλυτώσει”.
  • Καμπιώτη: “Άντε να δούμε”.

γ. Ο Αποστολόπουλος λειτουργούσε σαν νταής και μπράβος που επιχειρούσε να εισβάλει ακόμα και μέσα στη σχολική κοινότητα του 3ου Λυκείου Φαλήρου. Αποκαλύπτεται ότι “ομοϊδεάτης” καθηγητής του Αποστολόπουλου του ζήτησε μέσω της Καμπιώτη να εκφοβίσει τη διευθύντρια του σχολείου, με το αζημίωτο φυσικά! Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός:

  • Καμπιώτη: “Σε θέλει κάτι ο Γραμματικάκης”.
  • Αποστολόπουλος: “Τότε πρέπει να πληρώσει κατιτίς”.

δ. Οι δράστες ήταν αμετανόητοι: αφού χτύπησαν δολοφονικά τον 16χρονο μαθητή έξω από το σχολείο του, διέφυγαν και φτάνοντας στο σπίτι τους άρχισαν να παίρνουν φωτογραφίες ο ένας τον άλλον κρατώντας το μαχαίρι για ενθύμιο. Μαζί με αυτές τις φωτογραφίες, βρέθηκαν ακόμα δεκάδες άλλες με το πουλί της Χούντας της 21ης Απριλίου, συνθήματα όπως “Ορθοδοξία ή Θάνατος”, κλπ.

Η υπόθεση έχει ήδη ενταχτεί στη δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Η εξέταση μαρτύρων εκ του κατηγορητηρίου θα συνεχιστεί την Πέμπτη 24 Απρίλη.

———————————————————

Δίκη χρυσαυγιτών Αποστολόπουλου και Χατζηπαυλίδη για το μαχαίρωμα μαθητή στο Π. Φάληρο – 2η μέρα

———————————————————

Δίκη χρυσαυγιτών Αποστολόπουλου και Χατζηπαυλίδη για το μαχαίρωμα μαθητή στο Π. Φάληρο – 3η μέρα

———————————————————

Δίκη χρυσαυγίτη Αποστολόπουλου για το μαχαίρωμα μαθητή στο Π. Φάληρο – 4η μέρα

———————————————————

Δίκη χρυσαυγίτη Αποστολόπουλου για το μαχαίρωμα μαθητή στο Π. Φάληρο – 5η μέρα.

———————————————————

Δίκη χρυσαυγίτη Αποστολόπουλου για το μαχαίρωμα μαθητή στο Π. Φάληρο – 6η + 7η μέρα.

———————————————————

Δίκη χρυσαυγίτη Αποστολόπουλου για το μαχαίρωμα μαθητή στο Π. Φάληρο – τελευταία μέρα.

———————————————————

Ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο χρυσαυγίτης Αποστολόπουλος.

(Εισαγωγικό κείμενο: Γιώργος Τσιάκαλος)

Η απόπειρα ναζιστικής τρομοκρατίας στο Παλαιό Φάληρο τερματίστηκε: Δέκα χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή στον Χρυσαυγίτη που μαχαίρωσε τον 17χρονο μαθητή.

Ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο (και όχι απλώς για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως είχε ζητήσει η εισαγγελέας) έκρινε κατά πλειοψηφία (5-2) το μεικτό ορκωτό δικαστήριο τον Γιώργο Αποστολόπουλο, επιβάλλοντάς του την ποινή της κάθειρξης δέκα ετών και επιπλέον έξι μηνών. Το δικαστήριο αναγνώρισε στον δράστη της επίθεσης σε βάρος του 17χρονου μαθητή του 3ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου, δυο ελαφρυντικά, αυτό του πρότερου έντιμου βίου, και της μετεφηβικής ηλικίας. Έτσι, του επέβαλε τη μικρότερη δυνατή ποινή για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αυτή των 10 ετών κάθειρξης, συν 6 μήνες συνολικά για οπλοχρησία και οπλοκατοχή. Το δικαστήριο έκρινε ότι η έφεση του δεν μπορεί να έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι ο 23χρονος θα οδηγηθεί στις φυλακές.

Το πιο πιθανόν είναι ότι θα υπάρχει συνέχεια και η συνεργός -όπως αποδείχτηκε στην ακροαματική διαδικασία- του Αποστολόπουλου θα οδηγηθεί επίσης στη δικαιοσύνη.

————————————

Ακολουθεί ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ:

Την ενοχή του 23χρονου κατηγορουμένου φερόμενου ως χρυσαυγίτη Γιώργου Αποστολόπουλου για την επίθεση σε βάρος μαθητή, έξω από το σχολείο του στο Παλαιό Φάληρο, τον Ιανουάριο του 2013, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Το δικαστήριο επέβαλε τη μικρότερη δυνατή ποινή των 10 ετών κάθειρξης, συν 6 μήνες για οπλοχρησία και οπλοκατοχή. Τα μέλη δεν έδωσαν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Αυτό σημαίνει ότι ο Αποστολόπουλος οδηγείται στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του.

Στο άκουσμα της απόφασης η μητέρα του κατηγορουμένου ξέσπασε σε λυγμούς όπως λίγο αργότερα και η κοπέλα του.

Η εισαγγελική λειτουργός είχε ζητήσει από τους δικαστές του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου να κηρύξουν ένοχο τον κατηγορούμενο για την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και όχι για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο όπως έχει εισαχθεί κατά το παραπεμπτικό βούλευμα.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία περιλαμβάνεται σε αυτές που ερευνούν οι εφέτες ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου για εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής, αν και ο ίδιος ο κατηγορούμενος αρνείται κάθε σχέση του με το συγκεκριμένο κόμμα.

Κατά την εισαγγελέα κ. Κοσμά, «εάν ο κατηγορούμενος ήθελε να σκοτώσει τον ανήλικο μαθητή θα τον χτύπαγε στη πλάτη, την καρδιά ή την κοιλιά. Θα έπρεπε να είχε οργανώσει διαφορετικά την επίθεσή του για να έχει εξασφαλισμένο αποτέλεσμα».

Τόνισε επίσης πως το βαρύ χτύπημα στο λαιμό που είχε δεχθεί ο μαθητής «ήταν επικίνδυνο μεν αλλά απείχε από την καρωτίδα. Δεν υπήρχε τρώση και δεν θα μπορούσε να επιφέρει το θάνατο».

Σύμφωνα με την εισήγηση της εισαγγελέως στην πράξη του κατηγορουμένου «δεν υπήρχε ενδεχόμενος δόλος καθώς στόχος του ήταν το πρόσωπο του θύματος».

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε «προδήλως αναληθή» τον υπερασπιστικό ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι βρισκόταν σε άμυνα καθώς το θύμα είχε πάρει μία πέτρα για να τον χτυπήσει: «Είναι άξιο απορίας» τόνισε η κ. Κοσμά «γιατί ο μαθητής δεν αμύνθηκε με την πέτρα που υποτίθεται ότι κρατούσε, ενώ στην πραγματικότητα ο δράστης τον έσφαζε. Θα πρέπει να είχε ακινητοποιηθεί και να βρισκόταν υπό την απόλυτη εξουσία του».

Η Εισαγγελία θα αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες και της νεαρής φίλης του Αποστολόπουλου.

Με απόφαση του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο διέταξε την αποστολή του φακέλου της δικογραφίας για τον σοβαρό τραυματισμό του μαθητή, στην Εισαγγελία με την εντολή να ερευνηθεί ενδεχόμενη ποινική εμπλοκή της φίλης του καταδικασθέντος 23χρονου και συμμαθήτριας του θύματος.

Οι δικαστές έλαβαν την συγκεκριμένη απόφαση καθώς από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου του 23χρονου προέκυψαν στοιχεία , που περιλαμβάνονται στην δικογραφία, από μηνύματα που αντάλλαξε το ζευγάρι πριν το περιστατικό, τα οποία κρίθηκε ότι πρέπει να ερευνηθούν όσον αφορά τον ρόλο της μαθήτριας στην όλη υπόθεση.

Το δικαστήριο είχε προχωρήσει σε διαχωρισμό της υπόθεσης για τον δεύτερο κατηγορούμενο, συναυτουργό στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του μαθητή, καθώς κατά τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2013, ήταν ανήλικος. Έτσι η δικογραφία ως προς αυτόν παραπέμφθηκε στο αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.

———————————————————

 Ενημέρωση από τη δίκη Αποστολόπουλου στο Εφετείο (1η + 2η μέρα).

———————————————————

Ενημέρωση από τη δίκη Αποστολόπουλου στο Εφετείο (3η μέρα + απόφαση).

(Κείμενο: Γιάννης Κοντός, HitAndRun, 25/06/2015)

Μεταχειριζόμενη με ιδιαίτερη επιείκεια τον Γιώργο Αποστολόπουλο, δράστη της δολοφονικής επίθεσης στον μαθητή Φ.Δ., η έδρα του επέβαλε σήμερα, με πλειοψηφία 4-3 (μειοψήφησαν οι δύο τακτικές εφέτριες και μία ένορκος), ποινή κάθειρξης 6 ετών κι 6 μηνών για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, οπλοφορία και οπλοχρησία, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, μετά από σχετική εισαγγελική πρόταση. Του επέβαλε, εξάλλου, και τριετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Από το χρόνο της κάθειρξης αφαιρείται ο χρόνος της προφυλάκισης και της μέχρι τώρα φυλάκισης, ενώ ο Αποστολόπουλος παραμένει έγκλειστος, με δικαίωμα να υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης εντός 1.5 έτους.

«Είμαι ένας άνθρωπος που κοιτάει τη δουλειά του. Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα για πολιτικά, ούτε ασχολήθηκα με πολιτική. Εγώ υποστηρίζω τη θεοκρατία», δήλωσε στην απολογία του, επαναλαμβάνοντας όσα είχε καταθέσει πρωτοδίκως, και χωρίς ούτε μια στιγμή να ζητήσει συγνώμη από το θύμα. Όσο για το συμβάν της επίθεσης, ισχυρίστηκε και πάλι ότι πρόθεσή του ήταν να μιλήσει στον Φ.Δ., «γιατί η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο» όσον αφορά τις υποτιθέμενες ενοχλήσεις που δεχόταν η τότε φίλη του Α.Κ. από εκείνον, από «φόβο» είχε πάρει μαζί του τον Α.Χ., το θύμα του επιτέθηκε πρώτο λεκτικά κι έπειτα ετοιμαζόταν να του εκτοξεύσει πέτρα, κι εκείνος «θολωμένος» του κατέφερε χτυπήματα με γυαλί που βρήκε στο έδαφος. Έπειτα τράπηκαν με τον συνεργό του σε φυγή, φοβούμενοι πως ο Φ.Δ. θα καλούσε συμμαθητές του σε βοήθεια. «Διαβολική σύμπτωση» χαρακτήρισε ο Αποστολόπουλος τη λήψη της φωτογραφίας, όπου ο συνεργός του ποζάρει με μαχαίρι την ημέρα του συμβάντος, επιμένοντας, ωστόσο, ότι προερχόταν από αποκριάτικο πάρτυ προγενέστερου έτους. «Παρανοϊκό», αποκάλεσε, σε έντονος ύφος, το εν λόγω γεγονός ο Εισαγγελέας της έδρας. Αξίζει να σημειωθεί πως και πάλι η μητέρα του Α.Χ. δεν προσκόμισε τη φωτογραφία, που υποτίθεται ότι βρισκόταν σε φωτογραφικό άλμπουμ στο σπίτι της,

«Έχετε αντιληφθεί πόσο κακό κάνατε στον εαυτό σας και στους άλλους;», τον ρώτησε ο Εισαγγελέας. «Αυτά τα λάθη πληρώνω εδώ και 2.5 χρόνια», του απάντησε, για να συνεχίσει ο Εισαγγελέας: «Εσείς χειροτερέψατε τα πράγματα, για να μην πω τα “ενορχηστρώσατε”. Γιατί να φύγετε; Ειδοποιήστε. Αν ήταν σύζυγός σας, θα είχατε τη νομιμοποίηση να παρέμβετε», τον έψεξε. Στην πρότασή του, που ακολούθησε, έκανε λόγο για «ισχυρό συναισθηματικό κίνητρο», αλλά «όχι για να προβεί στην αφαίρεση της ζωής του Φ.Δ.», χαρακτήρισε το σχέδιο του δράστη «αποκρουστικό», ενώ, ερμηνεύοντας κατά βούληση τις ιατρικές γνωματεύσεις, δε διέγνωσε «ανθρωποκτόνο πρόθεση, ανεξαρτήτως του μεγάλου κινδύνου», υποστηρίζοντας πως τα πλήγματα «δεν μπορούσαν να προκαλέσουν το θάνατο ακαριαία ή μεταγενέστερα». Πρότεινε, συνεπώς, τη μεταβολή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη με ενδεχόμενο δόλο κι αναγνώριση, όπως και στον πρώτο βαθμό, των ελαφρυντικών της μετεφηβικής ηλικίας και του πρότερου έντιμου βίου.

«Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας απέναντι σε μια πραγματική κατάσταση. Το θύμα ήταν στοχοποιημένο, ο χώρος, ο χρόνος και ο συνεργός προεπιλεγμένοι. Η απόπειρα δολοφονίας του Φ.Δ. δεν προήλθε από τυχαίο γεγονός. Αντί ο δράστης να έχει τύψεις συνείδησης, θριαμβολογεί μετά την επίθεση», δήλωσε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Γεώργας.

Σε μια άκρως δημαγωγική αγόρευση, η συνήγορος υπεράσπισης, απευθυνόμενη περισσότερο στο σώμα των ενόρκων και κεντρίζοντας το θυμικό του, αναρωτήθηκε ρητορικά: «Πόσο ακόμη να πληρώσει ο Αποστολόπουλος ένα λάθος της μετεφηβικής ηλικίας; Δεν πήγε για να σκοτώσει, πήγε για να ζητήσει το λόγο. Πόσο άλλο να κάτσει στη φυλακή; Η δημοκρατία δεν εκδικείται, η δικαιοσύνη δεν εκδικείται. Η επιείκεια είναι αρετή της δικαιοσύνης», κατέληξε.

«Το δικαστήριο σας μεταχειρίστηκε με ιδιαίτερη επιείκεια», υποστήριξε η πρόεδρος μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας απευθυνόμενη στον Αποστολόπουλο, προτρέποντάς τον να ξανασκεφτεί όσα συνέβησαν τον καιρό που θα παραμείνει έγκλειστος.

Η απόφαση του δικαστηρίου φάνηκε ότι θέλει να κρατήσει ισορροπίες, από τη μία επιδεικνύοντας (υπέρμετρη) επιείκεια απέναντι στον χρυσαυγίτη δράστη μιας παρολίγον θανατηφόρας επίθεσης, από την άλλη επιβεβαιώνοντας τη συνέχιση του εγκλεισμού του. Θλιβερό φαινόμενο, το οποίο χρήζει σοβαρού προβληματισμού, υπήρξε η σχεδόν παντελής απουσία αλληλέγγυων, ιδίως σε μια τόσο κρίσιμη για τη δίκη συνεδρίαση.

———————————————————

Οι πέντε (5) δικάσιμοι της δίκης της Χρυσής Αυγής κατά τις οποίες εξετάστηκαν μάρτυρες για την υπόθεση Αποστολόπουλου:

134η μέρα (7/3/2017)

135η μέρα (8/3/2017)

136η μέρα (9/3/2017)

137η μέρα (13/3/2017)

138η μέρα (14/3/2017)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.