Υπόθεση Γιαννόγκωνα, κλπ

Ο Μ. Γιαννόγκωνας (δεξιά) δίπλα στον Κασιδιάρη.

Δίκη νεοναζί της Χρυσής Αυγής τη Δευτέρα 3/4/2017 για επιθέσεις τάγματος εφόδου στην Πετρούπολη

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ για την αυριανή δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής μετα από επίθεση στην Πετρούπολη στις 8/10/2011 σε βάρος μελών του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τη Δευτέρα 3 Απρίλη στις 9πμ (κτίριο 12, αίθουσα 1) στα δικαστήρια της Ευελπίδων εκδικάζεται η μήνυση που έχει κατατεθεί εναντίον στελεχών της ΧΑ μετά από επίθεση που είχαν δεχθεί μέλη της Εργατικής Αλληλεγγύης και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 8 Οκτώβρη 2011, μετά τις 12 το μεσημέρι, ομάδα φασιστών της Χρυσής Αυγής με ρόπαλα και κράνη, σε διάταξη τάγματος δηλαδή, έκαναν πορεία στον κεντρικό δρόμο της Πετρούπολης και στην Λαϊκή Αγορά φωνάζοντας ρατσιστικά και φασιστικά συνθήματα και προπηλάκιζαν κόσμο της γειτονιάς που αντιδρούσε και τους έδιωχνε.

Επιτέθηκαν στο συνεργείο της Εργατικής Αλληλεγγύης και μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έκαναν εκείνη την ώρα εξόρμηση και καλούσαν τον κόσμο στην πανεργατική απεργία της 19/10. Χτύπησαν 2 συντρόφους, έναν μαθητή και την Κατερίνα Πατρικίου, τότε δημοτική Σύμβουλο Πετρούπολης με την Ανυπόταχτη Πετρούπολη, έσπασαν το τραπεζάκι της εξόρμησης, έβριζαν, απειλούσαν και χαιρετούσαν ναζιστικά! Λίγο αργότερα και στην ίδια πορεία επιτέθηκαν σε δασκάλα αγωνίστρια που έκανε παρέμβαση στη Λαϊκή αγορά μαζί με άλλους δασκάλους, καθηγητές και γονείς, μέλη των τοπικών συλλόγων και Ενώσεων.

Παρά τις καταγγελίες που έγιναν τότε, άμεσα στο αστυνομικό τμήμα Πετρούπολης οι φασίστες συνέχισαν να τραμπουκίζουν στην γειτονιά, να απειλούν και να βρίζουν περνώντας μάλιστα 2 φορές δίπλα από το αστυνομικό τμήμα και μάλιστα από ένα σημείο και μετά με την συνοδεία ομάδας ΔΙΑΣ.

Στην επίθεση αναγνωρίστηκαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής και δημότες Πετρούπολης, Μιχάλης Γιαννόγκωνας και ο Θανάσης Κουράκος καθώς και άλλα άτομα που τα πλήρη στοιχεία τους έχουν πλέον αναγνωριστεί και καταγγελθεί.

Από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Οι χρυσαυγίτες κατηγορούνται για ένα σωρό εγκληματικές ενέργειες κ η ηγεσία της είναι υπόδικη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Το αντιφασιστικό κ αντιρατσιστικό κίνημα τιμά τη μνήμη των Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα οργανώνοντας την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες κ την υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία. Δεν αφήνει καμία δυνατότητα για επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου στις γειτονιές παρά τις προσπάθειες της ΧΑ και την κάλυψη που έχει ακόμα από τις διωκτικές αρχές κ το χαλί που της στρώνει η κυβέρνηση με τις μνημονιακές κ ρατσιστικές πολιτικές που εφαρμόζει. Το πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο στις 18 Μάρτη έδειξε τη δύναμη του κινήματος.

Να μην αφήνονται ατιμώρητα τα μέλη της, που με τις ευλογίες του Φύρερ Μιχαλολιάκου χτυπάνε μετανάστες, κόσμο στους δρόμους και αγωνιστές όπως η χθεσινή επίθεση στον σπουδαστή Αλέξη Λάζαρη χθες στους Αμπελόκηπους!

Απαιτούμε να μπουν στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της ΧΑ. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

————————–

Δύο έτη φυλάκισης στον χρυσαυγίτη Μ. Γιαννόγκωνα για επίθεση τάγματος εφόδου στην Πετρούπολη

Σε δύο έτη φυλάκισης με τριετή αναστολή καταδικάστηκε σήμερα, 3/4/2017, από το Θ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Γιαννόγκωνας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης από κοινού (α. 189 παρ. 2 ΠΚ), σε επίθεση τάγματος εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης στην Πετρούπολη την 8 Οκτώβρη 2011.

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο 8/10/2011, μετά τις 12 το μεσημέρι, ομάδα φασιστών της Χρυσής Αυγής με ρόπαλα και κράνη, σε διάταξη τάγματος, επιτέθηκαν σε μέλη του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έκαναν εκείνη την ώρα εξόρμηση με την εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη και καλούσαν τον κόσμο στην πανεργατική απεργία της 19/10/11. Χτύπησαν 2 άτομα, έναν μαθητή και την Κατερίνα Πατρικίου, τότε δημοτική Σύμβουλο Πετρούπολης με την Ανυπόταχτη Πετρούπολη, έσπασαν το τραπεζάκι της εξόρμησης, βρίζοντας και χαιρετώντας ναζιστικά. Το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο εκ των κατηγορουμένων και έπαυσε υφ’ όρον την ποινική δίωξη για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης από κοινού για τους υπόλοιπους τρεις.

Ο Μιχάλης Γιαννόγκωνας είχε καταθέσει στον Άρειο Πάγο το 2014 καταστατικό ίδρυσης νέου κόμματος με την επωνυμία «Εθνική Αυγή», σε περίπτωση μη νομιμοποίησης του συνδυασμού της Χρυσής Αυγής λόγω της ποινικής δίωξης για εγκληματική οργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιαννόγκωνας είναι αυτός που κρατάει τη σημαία της Βέρμαχτ στο πρόσφατο βίντεο που αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών.

————————–

Την Τετάρτη 15/11/2017 το Εφετείο του χρυσαυγίτη Μ. Γιαννόγκωνα

(Κείμενο: efsyn.gr, 14/11/2017)

Εκδικάζεται αύριο στο Εφετείο η έφεση του Μιχάλη Γιαννόγκωνα για επίθεση τάγματος εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης στην Πετρούπολη στις 8 Οκτωβρίου 2011.

Πρωτοδίκως το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χ.Α. καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή για διατάραξη κοινής ειρήνης από κοινού για την επίθεση σε βάρος μελών του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τότε το τάγμα εφόδου είχε χτυπήσει τη δημοτική σύμβουλο Κατερίνα Πατρικίου και έναν μαθητή.

Ο Γιαννόγκωνας είναι αυτός που κατέθεσε τον «εναλλακτικό» τίτλο «Εθνική Αυγή» στον Άρειο Πάγο το 2014 και αυτός που στο βίντεο-ντοκουμέντο της «Εφ.Συν.» από τη ναζιστική συναυλία κραδαίνει τη σημαία της Βέρμαχτ.

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο, σημειώνοντας ότι «η έφεση εκδικάζεται όταν στη δίκη της Χρυσής Αυγής οι προστατευόμενοι μάρτυρες, πρώην μέλη του μορφώματος, αναδεικνύουν τον ναζιστικό εγκληματικό χαρακτήρα της».

«Διεκδικούμε να μπει τέλος στη δράση των ταγμάτων εφόδου, να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια, να πάνε φυλακή όλοι οι δολοφόνοι νεοναζί», καταλήγει στο κάλεσμά της η ΚΕΕΡΦΑ.

————————–

Τελεσίδικη η καταδίκη του χρυσαυγίτη Μ. Γιαννόγκωνα – Την ποινή φυλάκισης 2 ετών διατήρησε το Εφετείο

Τελεσίδικα ένοχος κρίθηκε σήμερα από το Β’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών το στέλεχος της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Γιαννόγκωνας για την επίθεση τάγματος εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης το 2011 σε τρία μέλη του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μεταξύ τους και της τότε δημοτικής συμβούλου Πετρούπολης Κατερίνας Πατρικίου. Το δικαστήριο εξάντλησε την αυστηρότητά του διατηρώντας στο ακέραιο την πρωτόδικη απόφαση που προέβλεπε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης από κοινού με τέλεση βιαιοπραγιών (άρθρο 189 παρ. 2 ΠΚ).

Να σημειωθεί ειδικότερα ότι ο Μ. Γιαννόγκωνας απουσίαζε από το δικαστήριο, εκπροσωπούμενος από τον συνήγορό του Δημήτρη Τζεμπετζή, ο οποίος προέβαλε τον ισχυρισμό ότι ο εντολέας του προκλήθηκε από τα θύματα και ήταν στοχοποιημένος, χωρίς ωστόσο να πείσει την εισαγγελέα και το δικαστήριο που ομοφώνησαν σε όλες τις ληφθείσες αποφάσεις.

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο 8/10/2011, μετά τις 12 το μεσημέρι, ομάδα φασιστών της Χρυσής Αυγής με ρόπαλα και κράνη, σε διάταξη τάγματος, επιτέθηκαν σε μέλη του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έκαναν εκείνη την ώρα εξόρμηση με την εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη και καλούσαν τον κόσμο στην πανεργατική απεργία της 19/10/11. Χτύπησαν 2 άτομα, έναν μαθητή και την Κατερίνα Πατρικίου, τότε δημοτική Σύμβουλο με την Ανυπόταχτη Πετρούπολη, έσπασαν το τραπεζάκι της εξόρμησης, βρίζοντας και χαιρετώντας ναζιστικά.

Ο Μιχάλης Γιαννόγκωνας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, είχε καταθέσει στον Άρειο Πάγο το 2014 καταστατικό ίδρυσης νέου κόμματος με την επωνυμία «Εθνική Αυγή», σε περίπτωση μη νομιμοποίησης του συνδυασμού της Χρυσής Αυγής λόγω της ποινικής δίωξης για εγκληματική οργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιαννόγκωνας είναι αυτός που κρατάει τη σημαία της Βέρμαχτ στο γνωστό βίντεο που αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών.

————————–

Αμετάκλητα ένοχος ο χρυσαυγίτης Γιαννόγκωνας για την επίθεση στην Πετρούπολη (Απόφαση 6716/2017 Β’ Τριμ. Εφετ. Πλημ. Αθηνών). Ανάρτηση 3/10/2018.

Ο Γιαννόγκωνας (σε κύκλο) πίσω από τον Μιχαλολιάκο σε περιοδεία στη Μάνδρα μετά την πλημμύρα (2017).

Αμετάκλητα ένοχος είναι πλέον ο χρυσαυγίτης Μιχάλης Γιαννόγκωνας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, για την επίθεση σε μέλη του ΣΕΚ στην Πετρούπολη την 8/10/2011, κατά την οποία είχε τραυματιστεί η δημοτική σύμβουλος της “Ανυπόταχτης Πετρούπολης” Κατερίνα Πατρικίου, καθώς και ένας ανήλικος μαθητής. Ο Γιαννόγκωνας καταδικάστηκε ομόφωνα σε δύο έτη φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με την 6716/2017 απόφαση του Β’ Τριμελούς Εφετείου Αθηνών (Πλημμελημάτων), τα πραγματικά περιστατικά έχουν ως εξής:

Την 8/10/2011, ημέρα Σάββατο, στην Πετρούπολη Αττικής, περί ώρα 12:20, ομάδα περίπου πενήντα ατόμων που ανήκαν στον πολιτικό χώρο της “Χρυσής Αυγής”, διερχόμενοι από την οδό 25η Μαρτίου, στην Πετρούπολη, με διακριτικά και συνθήματα της εν λόγω οργάνωσης, στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κ. Βάρναλη, όπου βρισκόταν ομάδα ατόμων που μοίραζε έντυπο υλικό (τοποθετημένο σε τραπέζι) σχετικό με απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ την 19/10/2011 σε διερχόμενους, μεταξύ των οποίων και η Αικατερίνη Πατρικίου του Παναγιώτη (πολιτικώς ενάγουσα), η οποία ήταν δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό “Ανυπόταχτη Πετρούπολη” στο Δήμο Πετρούπολης… με ενωμένες δυνάμεις διέπραξαν σε βάρος των προαναφερομένων ατόμων βιαιοπραγίες ενώ ταυτόχρονα φώναζαν σε αυτούς “κομμούνια”, “θα σας κάνουμε σαπούνια”, “θα πεθάνετε”. Ειδικότερα ο πρώτος των κατηγορουμένων Μιχαήλ Γιαννόγκωνας του Ιωάννη, απο κοινού ενεργώντας και με κοινό προς τούτο δόλο με άγνωστα άτομα και με ενωμένες δυνάμεις με αυτά, από πρόθεση τέλεσε σε βάρος των παραπάνω ατόμων βιαιοπραγίες και συγκεκριμένα επιτέθηκε από κοινού με τα άγνωστα άτομα στην Αικατερίνη Πατρικίου και τη χτύπησε στο δεξί της πόδι, προκαλώντας της εκχύμωση στην έξω επιφάνεια του δεξιού μηρού και στη δεξιά κνήμη, κάτω από την έσω επιφάνεια τής κατά γόνυ άρθρωσης, καθώς και σωματικές βλάβες στο δεξιό κάτω άκρο… και τέλος κατέστρεψαν αναιτιολόγητα το τραπεζάκι όπου υπήρχε το έντυπο υλικό των προαναφερόμενων ατόμων…”

Ο Μιχάλης Γιαννόγκωνας είχε καταθέσει στον Άρειο Πάγο το 2014 καταστατικό ίδρυσης νέου κόμματος με την επωνυμία «Εθνική Αυγή», σε περίπτωση μη νομιμοποίησης του συνδυασμού της Χρυσής Αυγής λόγω της ποινικής δίωξης για εγκληματική οργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιαννόγκωνας είναι αυτός που κρατάει τη σημαία της Βέρμαχτ στο βίντεο που αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών.