Δίκη νεοναζί της Χρυσής Αυγής τη Δευτέρα 3/4/2017 για επιθέσεις τάγματος εφόδου στην Πετρούπολη

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ για την αυριανή δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής μετα από επίθεση στην Πετρούπολη στις 8/10/2011 σε βάρος μελών του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τη Δευτέρα 3 Απρίλη στις 9πμ (κτίριο 12, αίθουσα 1) στα δικαστήρια της Ευελπίδων εκδικάζεται η μήνυση που έχει κατατεθεί εναντίον στελεχών της ΧΑ μετά από επίθεση που είχαν δεχθεί μέλη της Εργατικής Αλληλεγγύης και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 8 Οκτώβρη 2011, μετά τις 12 το μεσημέρι, ομάδα φασιστών της Χρυσής Αυγής με ρόπαλα και κράνη, σε διάταξη τάγματος δηλαδή, έκαναν πορεία στον κεντρικό δρόμο της Πετρούπολης και στην Λαϊκή Αγορά φωνάζοντας ρατσιστικά και φασιστικά συνθήματα και προπηλάκιζαν κόσμο της γειτονιάς που αντιδρούσε και τους έδιωχνε.

Επιτέθηκαν στο συνεργείο της Εργατικής Αλληλεγγύης και μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έκαναν εκείνη την ώρα εξόρμηση και καλούσαν τον κόσμο στην πανεργατική απεργία της 19/10. Χτύπησαν 2 συντρόφους, έναν μαθητή και την Κατερίνα Πατρικίου, τότε δημοτική Σύμβουλο Πετρούπολης με την Ανυπόταχτη Πετρούπολη, έσπασαν το τραπεζάκι της εξόρμησης, έβριζαν, απειλούσαν και χαιρετούσαν ναζιστικά! Λίγο αργότερα και στην ίδια πορεία επιτέθηκαν σε δασκάλα αγωνίστρια που έκανε παρέμβαση στη Λαϊκή αγορά μαζί με άλλους δασκάλους, καθηγητές και γονείς, μέλη των τοπικών συλλόγων και Ενώσεων.

Παρά τις καταγγελίες που έγιναν τότε, άμεσα στο αστυνομικό τμήμα Πετρούπολης οι φασίστες συνέχισαν να τραμπουκίζουν στην γειτονιά, να απειλούν και να βρίζουν περνώντας μάλιστα 2 φορές δίπλα από το αστυνομικό τμήμα και μάλιστα από ένα σημείο και μετά με την συνοδεία ομάδας ΔΙΑΣ.

Στην επίθεση αναγνωρίστηκαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής και δημότες Πετρούπολης, Μιχάλης Γιαννόγκωνας και ο Θανάσης Κουράκος καθώς και άλλα άτομα που τα πλήρη στοιχεία τους έχουν πλέον αναγνωριστεί και καταγγελθεί.

Από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Οι χρυσαυγίτες κατηγορούνται για ένα σωρό εγκληματικές ενέργειες κ η ηγεσία της είναι υπόδικη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Το αντιφασιστικό κ αντιρατσιστικό κίνημα τιμά τη μνήμη των Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα οργανώνοντας την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες κ την υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία. Δεν αφήνει καμία δυνατότητα για επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου στις γειτονιές παρά τις προσπάθειες της ΧΑ και την κάλυψη που έχει ακόμα από τις διωκτικές αρχές κ το χαλί που της στρώνει η κυβέρνηση με τις μνημονιακές κ ρατσιστικές πολιτικές που εφαρμόζει. Το πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο στις 18 Μάρτη έδειξε τη δύναμη του κινήματος.

Να μην αφήνονται ατιμώρητα τα μέλη της, που με τις ευλογίες του Φύρερ Μιχαλολιάκου χτυπάνε μετανάστες, κόσμο στους δρόμους και αγωνιστές όπως η χθεσινή επίθεση στον σπουδαστή Αλέξη Λάζαρη χθες στους Αμπελόκηπους!

Απαιτούμε να μπουν στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της ΧΑ. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.