«Θα σε πάμε στα γραφεία»: Ορμητήριο της επίθεσης τα κεντρικά της Χρυσής Αυγής

Η είσοδος της Κεντρικής Διοίκησης της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων.

(Κείμενο: Γιάννης Παπαδόπουλος, Καθημερινή, 1/4/2017)

Το χρονικό του χθεσινού ξυλοδαρμού του 24χρονου φοιτητή από ομάδα ανδρών που σύμφωνα με μαρτυρίες ανήκουν στη Χρυσή Αυγή περιγράφει στην «Κ» ο πατέρας του τραυματία, Δημήτρης Λάζαρης. Για το περιστατικό έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία σε βάρος στελέχους της Χρυσής Αυγής, που φέρεται να είναι ένας εκ των δραστών.

Οπως λέει ο κ. Λάζαρης σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την «Κ», ο γιος του, σπουδαστής Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης, έπειτα από σχετική άδεια είχε ολοκληρώσει το μεσημέρι της Παρασκευής την αποτύπωση στο παλιό αρτοποιείο του στρατού δίπλα στα κτίρια της Γλυπτοθήκης στο πλαίσιο της διπλωματικής του εργασίας. Καθώς επέστρεφε στο σπίτι του είδε, όπως αναφέρει ο πατέρας του, έξι άνδρες στο πεζοδρόμιο ακριβώς έξω από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής να κάνουν νοήματα προς το μέρος του. «Τους κοίταξε, αλλά δεν έδωσε σημασία», λέει ο κ. Λάζαρης. Οταν διέσχισε τη Μεσογείων και πέρασε προς την πλευρά των ανδρών εκείνοι συνέχισαν να του φωνάζουν και τουλάχιστον τρεις εξ’ αυτών έτρεξαν κατά πάνω του.

Αφού τον κυνήγησαν στα γύρω στενά πρόλαβαν τον 24χρονο στην οδό Παπαδά και τον ξυλοκόπησαν. «Στόχος ήταν μόνο το κεφάλι», λέει ο πατέρας του στην «Κ». Προσθέτει ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες ένας εκ των δραστών ρώτησε το γιο του εάν είναι καλά και όταν εκείνος απάντησε αρνητικά συνέχισε να τον χτυπάει. «Τον έριξε ξανά κάτω και τον τραβούσε από το σάκο όπου είχε τα πράγματά του και τη φωτογραφική του μηχανή, λέγοντας ”Θα σε πάμε στα γραφεία”», λέει ο κ. Λάζαρης. Στη συνέχεια, έπειτα από τις φωνές ανθρώπων στη γειτονιά οι δράστες έφυγαν μαζί με τον σάκο του σπουδαστή.

Περίπου μισή ώρα μετά το συμβάν ο 24χρονος βρισκόταν στα επείγοντα του γειτονικού νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός». Οπως λέει ο κ. Λάζαρης από τα χτυπήματα ο γιος του υπέστη κατάγματα στη γνάθο και στο ιγμόρειο. Σήμερα το πρωί συνελήφθη 42χρονος, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό.

«Με αφορμή τη βία που εκδηλώνεται μέσω των ανεγκέφαλων, την κακοήθεια που εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα στην κοινωνική ενσάρκωση της προσαρμοσμένης γεροντικής αδιαφορίας, οδηγείσαι στη λατρεία της νεκρικής ακαμψίας», ανέφερε μεταξύ άλλων σε γραπτή δήλωσή του που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο ο κ. Λάζαρης.

————————–

Διαβάστε περισσότερα:

One thought on “«Θα σε πάμε στα γραφεία»: Ορμητήριο της επίθεσης τα κεντρικά της Χρυσής Αυγής

  1. Pingback: «Θα σε πάμε στα γραφεία»: Ορμητήριο της επίθεσης τα κεντρικά της Χρυσής Αυγής | JailGoldenDawn | blog it

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.