Αμετάκλητα ένοχος ο χρυσαυγίτης Γιαννόγκωνας για την επίθεση στην Πετρούπολη (Απόφαση 6716/2017 Β’ Τριμ. Εφετ. Πλημ. Αθηνών)

Ο Γιαννόγκωνας (σε κύκλο) πίσω από τον Μιχαλολιάκο σε περιοδεία στη Μάνδρα μετά την πλημμύρα (2017).

Αμετάκλητα ένοχος είναι πλέον ο χρυσαυγίτης Μιχάλης Γιαννόγκωνας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, για την επίθεση σε μέλη του ΣΕΚ στην Πετρούπολη την 8/10/2011, κατά την οποία είχε τραυματιστεί η δημοτική σύμβουλος της “Ανυπόταχτης Πετρούπολης” Κατερίνα Πατρικίου, καθώς και ένας ανήλικος μαθητής. Ο Γιαννόγκωνας καταδικάστηκε ομόφωνα σε δύο έτη φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με την 6716/2017 απόφαση του Β’ Τριμελούς Εφετείου Αθηνών (Πλημμελημάτων), τα πραγματικά περιστατικά έχουν ως εξής:

Την 8/10/2011, ημέρα Σάββατο, στην Πετρούπολη Αττικής, περί ώρα 12:20, ομάδα περίπου πενήντα ατόμων που ανήκαν στον πολιτικό χώρο της “Χρυσής Αυγής”, διερχόμενοι από την οδό 25η Μαρτίου, στην Πετρούπολη, με διακριτικά και συνθήματα της εν λόγω οργάνωσης, στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κ. Βάρναλη, όπου βρισκόταν ομάδα ατόμων που μοίραζε έντυπο υλικό (τοποθετημένο σε τραπέζι) σχετικό με απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ την 19/10/2011 σε διερχόμενους, μεταξύ των οποίων και η Αικατερίνη Πατρικίου του Παναγιώτη (πολιτικώς ενάγουσα), η οποία ήταν δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό “Ανυπόταχτη Πετρούπολη” στο Δήμο Πετρούπολης… με ενωμένες δυνάμεις διέπραξαν σε βάρος των προαναφερομένων ατόμων βιαιοπραγίες ενώ ταυτόχρονα φώναζαν σε αυτούς “κομμούνια”, “θα σας κάνουμε σαπούνια”, “θα πεθάνετε”. Ειδικότερα ο πρώτος των κατηγορουμένων Μιχαήλ Γιαννόγκωνας του Ιωάννη, απο κοινού ενεργώντας και με κοινό προς τούτο δόλο με άγνωστα άτομα και με ενωμένες δυνάμεις με αυτά, από πρόθεση τέλεσε σε βάρος των παραπάνω ατόμων βιαιοπραγίες και συγκεκριμένα επιτέθηκε από κοινού με τα άγνωστα άτομα στην Αικατερίνη Πατρικίου και τη χτύπησε στο δεξί της πόδι, προκαλώντας της εκχύμωση στην έξω επιφάνεια του δεξιού μηρού και στη δεξιά κνήμη, κάτω από την έσω επιφάνεια τής κατά γόνυ άρθρωσης, καθώς και σωματικές βλάβες στο δεξιό κάτω άκρο… και τέλος κατέστρεψαν αναιτιολόγητα το τραπεζάκι όπου υπήρχε το έντυπο υλικό των προαναφερόμενων ατόμων…”

Ο Μιχάλης Γιαννόγκωνας είχε καταθέσει στον Άρειο Πάγο το 2014 καταστατικό ίδρυσης νέου κόμματος με την επωνυμία «Εθνική Αυγή», σε περίπτωση μη νομιμοποίησης του συνδυασμού της Χρυσής Αυγής λόγω της ποινικής δίωξης για εγκληματική οργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιαννόγκωνας είναι αυτός που κρατάει τη σημαία της Βέρμαχτ στο βίντεο που αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών.

One thought on “Αμετάκλητα ένοχος ο χρυσαυγίτης Γιαννόγκωνας για την επίθεση στην Πετρούπολη (Απόφαση 6716/2017 Β’ Τριμ. Εφετ. Πλημ. Αθηνών)

  1. Pingback: Αμετάκλητα ένοχος ο χρυσαυγίτης Γιαννόγκωνας για την επίθεση στην Πετρούπολη - Κατιούσα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.