Οι «Έλληνες» της Βέρμαχτ

Ο Κασιδιάρης ορκίζει νεοσύλλεκτους χρυσαυγίτες στη σημαία της Βέρμαχτ τον Δεκέμβρη του 2012

Στον ενδοναζιστικό εμφύλιο αναζητούν σωτηρία Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και Λαγός.

(Κείμενο: Δημήτρης Ψαρράς, ΕφΣυν, 5/6/2020)

Xωρισμένη στα τρία η Χρυσή Αυγή, οδηγείται με βεβαιότητα στην πλήρη διάλυση. Προτού ακόμα ξεκινήσει το νέο του εγχείρημα που έχει το θράσος να ονομάζει «Ελληνες», ο Ηλίας Κασιδιάρης απέδειξε ότι το μόνο που τον χωρίζει από τον μέχρι χτες αρχηγό και μέντορά του είναι η καρέκλα του «Φίρερ».

Στην απελπισμένη του προσπάθεια να παρουσιαστεί ως κάτι διαφορετικό από τη Χρυσή Αυγή, ο Κασιδιάρης δηλώνει τώρα ότι όχι μόνο δεν έχει σχέση με τον ναζισμό, αλλά θα κάνει και μήνυση σε όποιον τολμήσει να του αποδώσει αυτόν τον χαρακτηρισμό: «Ξεκίνησαν τις γνωστές συκοφαντίες ότι είμαστε ναζιστές, φασίστες και ένα σωρό τέτοιες αθλιότητες», θα πει σε κανάλι της Λαμίας (31.5.2020).

Και θα προσθέσει: «Δεν υπάρχει καμία σχέση με αυτές τις αθλιότητες περί ναζισμού και θα τους αντιμετωπίζουμε και σε επίπεδο δικαστικό. Θα κάνουμε μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση και θα τους αντιμετωπίζουμε στα δικαστήρια πλέον. Οποιος λέει ναζί και φασίστες θα πηγαίνουμε στα δικαστήρια».

Ο νέος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Ματθαιόπουλος ποστάρει προκλητικά τον χιτλερικό Μαύρο Ηλιο

Οι απειλές του Κασιδιάρη είναι βέβαια για γέλια. Οχι μόνο γιατί είναι υποχρεωμένος να κυκλοφορεί πλέον συνεχώς με μακρυμάνικο, αλλά και γιατί θα πρέπει να κρύψει τα άρθρα του με τους ύμνους στον Χίτλερ, να κάψει τα βιβλία του με τη σβάστικα, να θάψει τα βίντεο με τα ναζιστικά σύμβολα, να αλλάξει ακόμα και την υπογραφή του, όπου προβάλλει επιδεικτικά το τελικό σίγμα με τρόπο που να σχηματίζεται το σήμα των Ες-Ες (ΗλίαS ΚαS). Ασε που στο χειμερινό ηλιοστάσιο πρέπει να πάψει να βγάζει σέλφι με τη σημαία της Βέρμαχτ!

Και βέβαια δεν χρειάζεται ο Κασιδιάρης να καταφύγει σε κανένα δικαστήριο. Υπάρχει για κακή του τύχη ήδη σχετική δικαστική απόφαση που αφορά το σύνολο της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για την απόφαση του κακουργιοδικείου, με την οποία απορρίφθηκε η ένσταση του Μιχαλολιάκου που ζητούσε να μην αναγνωστεί το γνήσιο καταστατικό της οργάνωσης το οποίο αναφέρεται ρητά στον εθνικοσοσιαλιστικό χαρακτήρα της.

Μάλιστα την πρόταση να απορριφθεί η ένσταση αυτή την έκανε εδώ και δύο χρόνια η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, υποστηρίζοντας πως ο ισχυρισμός των χρυσαυγιτών ότι «το καταστατικό απηχεί ακραιφνείς εθνικοσοσιαλιστικές θέσεις, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι αβάσιμος, εφόσον κατά την προβολή συγκεκριμένων βίντεο γίνονται αναφορές στις εθνικοσοσιαλιστικές θέσεις της οργάνωσης» (4.7.2018).

Το σύνδρομο της Μαγδαληνής

Αντίθετα από τον Κασιδιάρη, ο Μιχαλολιάκος ποντάρει στο ότι είναι ο μόνος που εξακολουθεί να υπερασπίζεται τις «ιδέες της Χρυσής Αυγής», δηλαδή τον εθνικοσοσιαλισμό, ενώ ο νέος υπαρχηγός του, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, επιδεικτικά ποστάρει στο Twitter τον «μαύρο ήλιο» (Schwarze Sonne), ένα από τα πιο σκοτεινά σύμβολα της ναζιστικής περιόδου.

Η τρίτη ναζιστική συνιστώσα, η ομάδα του Λαγού, προτιμά να κρύβεται πίσω από τα ράσα του Αμβρόσιου και να επιχαίρει για τον «αφορισμό» του πρωθυπουργού. Εδώ έχουμε το γνωστό σύνδρομο της Μαγδαληνής, στην εθνικοσοσιαλιστική του παραλλαγή.

Βέβαια πίσω από τις μεγαλοστομίες των ναζιστών δύσκολα κρύβεται η ουσία των αντιθέσεών τους. Δεν έχουν ανάμεσά τους την παραμικρή πολιτική ή ιδεολογική διαφορά. Ο Μιχαλολιάκος έχει δίκιο που παραπονιέται: «Εάν τον Ιούλιο του 2019 η Χρυσή Αυγή είχε πάρει 3.800 ψήφους επιπλέον, τώρα θα είχε δέκα βουλευτές και βεβαίως οι περισσότεροι από όσους σήμερα παριστάνουν τους κριτές και προφήτες θα εισέπρατταν τον μισθό τους και δεν θα έλεγαν λέξη. Οπως δεν έλεγαν λέξη και μέχρι τον Ιούλιο του 2019».

Πράγματι, οι χτεσινοί υμνητές του «Αρχηγού» βρέθηκαν τώρα χωρίς την ασφάλεια και την οικονομική ευκολία που τους παρείχε η βουλευτική έδρα και αντιμετωπίζουν με τρόμο την επικείμενη δικαστική ετυμηγορία. Μοναδικός τους στόχος είναι να σωθούν οι ίδιοι, ρίχνοντας την ευθύνη στους μέχρι χτες «συναγωνιστές» τους.

Αυτός είναι ο λόγος που επιχειρούν να κλείσουν το μάτι στην κυβέρνηση, προσδοκώντας ότι μπορεί να βρεθεί κάποιος νέος Μπαλτάκος να τους σώσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μιχαλολιάκος πρόβαλε στην αρχή της βδομάδας μια παλιά του ομιλία στη Βουλή, την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ζητούσε μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων για να ορθοποδήσει η οικονομία. Ηταν μια ξεκάθαρη υπόμνηση προς τον πρωθυπουργό ότι η ναζιστική ομάδα είναι πρόθυμη να ξαναπαίξει το αντεργατικό παιχνίδι στα μετόπισθεν των νεοφιλελεύθερων.

Τραμπ και «Τάγματα Εφόδου»

Τα ίδια και ο Κασιδιάρης που αναπτύσσοντας το «νέο» του πρόγραμμα μας θύμισε για ποιον λόγο αιματοκύλισε η Χρυσή Αυγή τους αγωνιστές του ΠΑΜΕ το φθινόπωρο του 2013: «Τα ναυπηγεία τα κατέστρεψαν οι κομμουνιστές, γιατί κάνανε μέρα παρά μέρα απεργία. Ποιος σοβαρός επιχειρηματίας θα επιλέξει την Ελλάδα όταν επικρατεί αυτή η αθλιότητα κι αυτή η ασυδοσία; Αυτά είναι τα καλά του κομμουνισμού και του συνδικαλισμού».

Αναζητώντας με κάθε τρόπο υπερατλαντικούς συμμάχους, ο Κασιδιάρης δεν θα διστάσει να προτείνει και ιδιωτικό ξεπούλημα στον Τραμπ: «Επειδή ο Τραμπ είναι καταρχήν πολύ καλός επιχειρηματίας, θα κοιτάξουμε να κάνουμε δουλειές μαζί του. Δηλαδή, αντί να ψάχνουνε να κάνουν μια επένδυση στο Ελληνικό, που υπάρχει μια τεράστια παραλία αναξιοποίητη, εγώ θα ήθελα εκεί να έχουμε Trump Tower». Αν λάβει κανείς υπόψη ότι παρόμοια κτίσματα του Τραμπ εκτός ΗΠΑ υπάρχουν μόνο στην Τουρκία, στις Φιλιππίνες και στην Ινδία, μπορεί κανείς να συμπεράνει το όραμα του Κασιδιάρη για τη χώρα…

Το χειρότερο είναι ότι σ’ αυτό το αγωνιώδες κρυφτούλι με τη Δικαιοσύνη, οι ναζιστές δεν δυσκολεύονται να κάνουν και εξαγωγή «Ταγμάτων Εφόδου». Ο Κασιδιάρης προτείνει «συμμαχία με όλα τα ένοπλα κινήματα των Κούρδων και με την Αρμενία και ο τελικός στόχος της συμμαχίας αυτής θάταν, προκαλώντας συγκρούσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας, με την πρώτη ευκαιρία, ο κάθε γείτονας της Τουρκίας να πάρει πίσω τα κλεμμένα του εδάφη».

Και επιμένει: «Αν εξόπλιζες Κούρδους οι οποίοι είναι ανά πάσα στιγμή ετοιμοπόλεμοι, θα μπορούσες ανά πάσα στιγμή να έχεις εστίες εντάσεων σε κάθε πόλη της Τουρκίας. Οχι μόνο της Ανατολικής, αλλά σε ολόκληρη τη Μικρά Ασία. Αυτά όμως είναι σχέδια τα οποία καταστρώνονται, αλλά δεν λέγονται και δημόσια».

Οπως έλεγε και στη Σκάλα Λακωνίας, «οι καλές δουλειές γίνονται νύχτα»…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.