Γι’ αυτό έφυγε ο Κασιδιάρης: Το ντοκουμέντο που φέρνει στο φως ο Δ. Ψαρράς

[JailGoldenDawn: Αναδημοσιεύουμε κείμενο του Δημήτρη Ψαρρά από την Εφημερίδα των Συντακτών, με ένα σημαντικό ντοκουμέντο, την πρόταση Κασιδιάρη στον Μιχαλολιάκο για τη διαδοχή στη Χρυσή Αυγή. Οι αποχωρήσεις από τη ναζιστική οργάνωση, που διέπεται από τον μαφιόζικο νόμο της “ομερτά”, είναι η μοναδική οδός άντλησης πληροφορίων για τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της. Οι διαρροές των εγγράφων δίνουν και παίρνουν, ενώ ο Κασιδιάρης είναι γνωστό ότι έχει αδυναμία σε γκάτζετς που μπορούν να πλουτίσουν τις γνώσεις μας για το εσωτερικό της συμμορίας. Ας μην πιστέψει βέβαια κανείς ότι ο Μιχαλολιάκος δεν μπορεί να ανταποδώσει τα ίσα. Ο λόγος τώρα στον Δημήτρη Ψαρρά.]

(Κείμενο: Δημήτρης Ψαρράς, ΕφΣυν, 23/5/2020)

Μετά την επίσημη αποχώρηση του υπόδικου πρωτοπαλίκαρου από τη Χρυσή Αυγή και την προαναγγελία ίδρυσης νέου «κόμματος» -που ουδείς γνωρίζει σε τι θα διαφέρει από την οργάνωση του Μιχαλολιάκου- η «Εφ.Συν.» αποκαλύπτει τι ζήτησε ο Κασιδιάρης από τον πρώην Αρχηγό του: την ίδια την αρχηγική καρέκλα!

Η αποχώρηση του Ηλία Κασιδιάρη από τη Χρυσή Αυγή, που είχε προεξοφληθεί από την «Εφ.Συν.» την περασμένη Δευτέρα («Κοψοχέρης και ο Κασιδιάρης», 18.5.2020), πραγματοποιήθηκε τελικά χτες το πρωί με «διάγγελμα» του υπόδικου πρωτοπαλίκαρου της ναζιστικής οργάνωσης και ανάρτηση στο διαδίκτυο μιας πρόσκλησης συμμετοχής στο νέο «κόμμα» που θα φτιαχτεί. Εως σήμερα βέβαια, ούτε το όνομα ούτε το πολιτικό στίγμα του νέου κόμματος είναι σαφή. Και κυρίως δεν είναι σαφές το πού ακριβώς θα διαφέρει η οργάνωση Κασιδιάρη από την οργάνωση Μιχαλολιάκου, δηλαδή τη Χρυσή Αυγή.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και μετά τις εκλογές του 2019, με την αποχώρηση της ομάδας Λαγού. Και τότε οι αποχωρήσαντες μιλούσαν γενικά για «λάθη» της ηγεσίας, χωρίς να διευκρινίζουν ποια είναι αυτά.

Στο χτεσινό του διάγγελμα ο Κασιδιάρης δηλώνει ότι αποχωρεί από τη Χρυσή Αυγή διότι η πρόταση που κατέθεσε για «αναδιοργάνωση» δεν έγινε δεκτή, παρά το γεγονός ότι «έγιναν εκτενείς συζητήσεις». Από τη δική του πλευρά, ο Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι δεν κάνει «συναλλαγές με τους πεμπτοφαλαγγίτες ψευτοπατριώτες που μας πολέμησαν και μας πολεμούν».

Επειδή καμιά από τις δύο τοποθετήσεις δεν μας κάνει σοφότερους για τη διένεξη μεταξύ των δύο ναζιστών, φέρνουμε σήμερα στο φως ένα σημαντικό ντοκουμέντο: την πρόταση Κασιδιάρη που απέρριψε μετά βδελυγμίας ο Μιχαλολιάκος. Η σημασία αυτού του εγγράφου συνίσταται στο γεγονός ότι σχετίζεται άμεσα με όσα έχουν υποστηρίξει απολογούμενα στο δικαστήριο τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης. Οπως μπορεί να αντιληφθεί όποιος το διαβάσει, ο συντάκτης της πρότασης θεωρεί δεδομένα τα στοιχεία του κατηγορητηρίου (οργάνωση αυστηρά αρχηγική, με ναζιστικό προσανατολισμό και στελέχη που δεν τηρούν τη νομιμότητα) και προτείνει μετεξέλιξή της, έτσι ώστε να γλιτώσει όποιος μπορεί από τις διώξεις.

Η πρόταση Κασιδιάρη που απέρριψε ο Μιχαλολιάκος αποτελεί ομολογία ενοχής για τη Χρυσή Αυγή

Τι ζήτησε

Η πρόταση αυτή φέρει τίτλο «Συνέδριο Ανασύνταξης της Χρυσής Αυγής» και είναι γραμμένη με κεφαλαία γράμματα σε τρεις σελίδες χαρτί.

1. Ο πυρήνας της πρότασης είναι ένας: η μεταβίβαση της Αρχηγίας από τον Μιχαλολιάκο στον Κασιδιάρη: «Κατόπιν προτάσεως Αρχηγού, ο νέος γενικός γραμματέας θα εκλεγεί από την βάση, δηλαδή τον κόσμο που ψήφισε Χρυσή Αυγή: εκλέγεται ο υποψήφιος που έλαβε τα μεγαλύτερα ποσοστά στις εκλογικές αναμετρήσεις του κινήματος από το 2012 μέχρι σήμερα (κριτήριο εκλογής η αποδοχή από το εκλογικό σώμα με στόχο τον μέγιστο βαθμό επανασυσπείρωσης των ψηφοφόρων μας)».

Πρόκειται ασφαλώς για φωτογραφική ρύθμιση. Εκείνος που έχει λάβει τα μεγαλύτερα ποσοστά είναι βέβαια ο Κασιδιάρης στις δύο τελευταίες δημοτικές εκλογές. Αλλά ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι η πρόταση Κασιδιάρη –προκειμένου να γίνει δεκτή– προέβλεπε και μείωση της απόλυτης εξουσίας του Αρχηγού: «Τροποποίηση καταστατικού αναφορικά με τις αρμοδιότητες του γενικού γραμματέα – άρθρα 17 και 32: ο γενικός γραμματέας δεν αποφασίζει αλλά εισηγείται στην Κ.Ε., η οποία λαμβάνει τις αποφάσεις κατόπιν ειδικής διαδικασίας και πάντα με απόλυτη πλειοψηφία». Και παρακάτω: «Κάθε μέλος (της Κ.Ε.) έχει δικαίωμα αμφισβήτησης προτάσεων».

Με άλλα λόγια, έως τώρα ο Αρχηγός αποφάσιζε για τα πάντα και τα μέλη της Κ.Ε. δεν μπορούσαν να αμφισβητήσουν τίποτα.

2. Για τον Μιχαλολιάκο προβλέπεται ισόβια παραμονή στην «τιμητική» αρχηγία για το χρύσωμα του χαπιού: «Τον τιμητικό τίτλο του Αρχηγού κατέχει διά παντός και αποκλειστικά ο ΝΓΜ. [Ανακηρύσσεται] ιστορικός ηγέτης και εγγυητής της ενότητας του κινήματος επανεκλέγεται βουλευτής[…] και συνεχίζει στην πρώτη γραμμή του πολιτικού και ιδεολογικού αγώνα του κινήματος». Δεν λείπει και το απαραίτητο λιβάνισμα: «Ο Αρχηγός του κινήματος πέτυχε ένα μοναδικό θαύμα για τα ευρωπαϊκά δεδομένα: αυτό της δημιουργίας και εκπληκτικής ανέλιξης ενός καθαρόαιμου εθνικιστικού κινήματος υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες. Στον Αρχηγό πιστώνεται η ανεπανάληπτη επιτυχία του κόμματος αλλά και η επιβίωσή του απέναντι στον ολοκληρωτικό πόλεμο του συστήματος».

3. Προτείνεται να αλλάξει και το όνομα της οργάνωσης: «Από “Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή” σε “Ελληνική Συμμαχία – Χρυσή Αυγή”. Στόχος: άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και συσπείρωση όλων των Ελλήνων πατριωτών υπό την σημαία μας». Ως γνωστόν το «Λαϊκός Σύνδεσμος» είναι μετάφραση του γερμανικού (ναζιστικού) Völkischer Bund και κατάλαβε ο Κασιδιάρης ότι το έχουμε πάρει χαμπάρι.

4. Για το ζήτημα της ιδεολογίας η πρόταση προβλέπει: «Ιδεολογία μας ο ελληνικός εθνικισμός με κοινωνικό χαρακτήρα. Απόρριψη ναζισμού – φασισμού και κάθε μη ελληνικού ιδεολογικού ρεύματος». Πρόκειται για επανάληψη της θέσης «Είμαστε ναζιστές ή εθνικιστές;» που προβάλλεται κάθε τόσο από τη Χρυσή Αυγή (από το 1999) για να υποδείξει στα μέλη της να κρατούν μόνο για τους μυημένους τα ναζιστικά σύμβολα (σβάστικες, κ.λπ.) και τα συνθήματα. Αλλά πέρα από το αν είναι ειλικρινής προσπάθεια μεταστροφής, η προβολή της πρότασης αυτής επιβεβαιώνει ότι μέχρι σήμερα δεν «απορρίπτονταν» ναζισμός – φασισμός!

5. Ενδιαφέρον έχει και η πρόταση Κασιδιάρη για την απομάκρυνση εγκληματιών από την οργάνωση: «Αμεση απομάκρυνση από το κόμμα στοιχείων που παρεκκλίνουν της γραμμής για αυστηρή προσήλωση στη νομιμότητα». Σημαντική παραδοχή ενόψει της απόφασης του δικαστηρίου για την εγκληματική οργάνωση.

Ας μη θεωρήσει κανείς ότι η πρόταση αυτή σημαίνει πως ο Κασιδιάρης μετάνιωσε για όσα διέπραξε η οργάνωσή του. Συμβαίνει το αντίθετο. Σε άλλο σημείο, η πρόταση αναφέρεται ρητά στην αναβίωση των Ταγμάτων Εφόδου: «Νέοι άνθρωποι στην πρώτη γραμμή – επιστροφή στον ακτιβισμό. Νέοι ηλικιακά συναγωνιστές κατά πλειοψηφία στα όργανα του κόμματος. Αμεση έναρξη ακτιβιστικών ενεργειών για μείζονα ζητήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη. Ξαναβγαίνουμε στον δρόμο και επιστρέφουμε στην επικαιρότητα με έξυπνες πολιτικές δράσεις. Εκμετάλλευση λαθρομεταναστευτικού».

Υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα σημεία, με τα οποία αποδεικνύεται ότι τα οικονομικά της οργάνωσης είναι απολύτως αδιαφανή και ότι επικρατεί η οικογενειοκρατία. Οπως αποδεικνύεται με το ντοκουμέντο αυτό, το μόνο που χωρίζει τον Κασιδιάρη και τον Μιχαλολιάκο είναι το κάθισμα του Αρχηγού. Αλλά αυτό που τους ενώνει είναι το εδώλιο του κατηγορουμένου.

Tο πλήρες έγγραφο

Συνέδριο ανασύνταξης της Χρυσής Αυγής

synedrio anasyntaksis x.a.

8 thoughts on “Γι’ αυτό έφυγε ο Κασιδιάρης: Το ντοκουμέντο που φέρνει στο φως ο Δ. Ψαρράς

  1. Pingback: Μιχαλολιάκος σε Κασιδιάρη: “Είσαι ρουφιάνος” – Απάντηση Κασιδιάρη μέσω Σπίνου: “Είσαι προδότης” | JailGoldenDawn

  2. Pingback: Άρχισε η "νύχτα των μεγάλων μαχαιριών" στη Χρυσή Αυγή - Αλληλοκατηγορίες για "προδότες" και "ρουφιάνους" μεταξύ Κασιδιάρη και Μιχαλολιάκου - Κατιούσα

  3. Pingback: Βαθύ Κόκκινο | Μιχαλολιάκος σε Κασιδιάρη: “Είσαι ρουφιάνος” – Απάντηση Κασιδιάρη μέσω Σπίνου: “Είσαι προδότης”

  4. Pingback: Μιχαλολιάκος σε Κασιδιάρη: Είσαι ρουφιάνος - Press Publica | Δημοσιογραφία για το δημόσιο συμφέρον

  5. Pingback: Άρχισε η “νύχτα των μεγάλων μαχαιριών” στη Χρυσή Αυγή – Αλληλοκατηγορίες για “προδότες” και “ρουφιάνους” μεταξύ Κασιδιάρη και Μιχαλολιάκου - PROTINEWS

  6. Pingback: Μιχαλολιάκος σε Κασιδιάρη: “Είσαι ρουφιάνος” – Απάντηση Κασιδιάρη μέσω Σπίνου: “Είσαι προδότης – info newstime

  7. Pingback: Άρχισε η “νύχτα των μεγάλων μαχαιριών” στη Χρυσή Αυγή – Αλληλοκατηγορίες για “προδότες” και “ρουφιάνους” - PROTINEWS

  8. Pingback: Άρχισε η “νύχτα των μεγάλων μαχαιριών” στη Χρυσή Αυγή – Αλληλοκατηγορίες για “προδότες” και “ρουφιάνους” μεταξύ Κασιδιάρη και Μιχαλολιάκου – info newstime

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.