Η Χρυσή Αυγή ως παράρτημα της “ψοφοδεξιάς”: ένας έρχεται (Σαρατσιώτης), τέσσερις φεύγουν (Χαλβατζούλης, Ηλιακόπουλος, Βασιλείου, Γερακόπουλος)

Η πολιτική πορεία του Σαρατσιώτη.

Η Χρυσή Αυγή έχει βγει παγανιά για να κλείσει υποψήφιους για τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών, όποτε κι αν αυτές γίνουν.

Το γεγονός αυτό έχει ήδη προκαλέσει τις πρώτες κρίσεις στους κόλπους της οργάνωσης. Η αναβάθμιση του πρώην στελέχους του ΛΑΟΣ Δημήτρη Σαρατσιώτη στην τοπική οργάνωση Μεσσηνίας σήμανε τη σύγκρουση με τον Κουκούτση και την ανεξαρτητοποίησή του από την οργάνωση. Το άνοιγμα στην “ψοφοδεξιά” (όπως την αποκαλεί υποτιμητικά η Χρυσή Αυγή) είναι τόσο αναγκαίο για τη σωτηρία της οργάνωσης και τη φιλοτέχνηση ενός προφίλ “νόμιμου πολιτικού κόμματος” που ο Μιχαλολιάκος προτίμησε να θυσιάσει τον Κουκούτση παρά να ψαλιδίσει τον Σαρατσιώτη (πρώην στέλεχος της κυβέρνησης του τραπεζίτη Παπαδήμου, δείτε εδώ το ΦΕΚ).

Τι απέγιναν όμως τα προηγούμενα ανάλογα ανοίγματα της οργάνωσης; Η εικόνα από τις προηγούμενες ψαριές της Χρυσής Αυγής στον χώρο της “ψοφοδεξιάς” είναι απογοητευτική…

Στις ευρωεκλογές του 2014, η ναζιστική οργάνωση πρόβαλε σαν μεγάλη της επιτυχία ανάλογες υποψηφιότητες από τους χώρους της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, κλπ. Μια τέτοια υποψηφιότητα ήταν αυτή του καρδιολόγου Βασίλη Χαλβατζούλη (δείτε το βιογραφικό του όπως το παρουσίαζε η οργάνωση, εδώ).

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε τον Χαλβατζούλη να εξηγεί σήμερα, σε συνέντευξή του στο κανάλι “Θεσσαλία”, με ποιόν τρόπο τον έκλεισε η οργάνωση στα ψηφοδέλτιά της, καθώς και την πολιτική του ταυτότητα, που δεν είναι άλλη από την καραμανλική Νέα Δημοκρατία! Ο Χαλβατζούλης τελικά δικαιώνει τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Τάκη Μιχαλόλια (αδελφό του “Αρχηγού”) να “κλείνει” υποψηφιότητες για τη ναζιστική οργάνωση, έστω και αν οι υποψήφιοι ήταν και παραμένουν Νεοδημοκράτες.

Ένας άλλος υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές ήταν ο δικηγόρος Ηλίας Ηλιακόπουλος (δείτε το βιογραφικό του όπως το παρουσίαζε η οργάνωση, εδώ). Η οργάνωση πρόβαλλε μανιωδώς τις δραστηριότητες και τα άρθρα του συγκεκριμένου υποψηφίου.

Μέχρι που ο Ηλιακόπουλος μεταπήδησε τον Ιανουάριο του 2015 στο ΛΑΟΣ και κάθε αναφορά στο όνομά του κόπηκε μαχαίρι. Ενδιαφέρον έχει η αιτιολόγηση του ίδιου του Ηλιακόπουλου για την αποχώρησή του από τη ναζιστική οργάνωση: ο Ηλιακόπουλος αρνήθηκε να υπογράψει την περίφημη δήλωση περί “συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση”:

Ρωτήστε την ηγεσία της ΧΑ αν έφυγα ή με τον τρόπο τους με απομόνωσαν και στο τέλος με έδιωξαν. Και όλα αυτά γιατί δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις του Αρχηγού, του σύγχρονου Κρόνου που τρώει τα παιδιά του. Γιατί δεν υπέγραψα το κείμενο -δήλωση, ότι δηλώνω και εγώ πως είμαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης και γι αυτό θα έπρεπε να ζητήσω από τις ανακρίτριες να ασκήσουν και σε βάρος μου ποινική δίωξη, αφού συμμετείχα και εγώ στις ευρωεκλογές με το κόμμα της ΧΑ. Επειδή απέρριψα το κατάπτυστο αυτό κείμενο ως Νομικός και ως άνθρωπος, φωτοαντίγραφο του οποίου έχω κρατήσει σε πολλά αντίτυπα για αυτονόητους λόγους, έκτοτε άρχισε ο παραγκωνισμός μου”.

Υποψήφιος στις ευρωεκλογές ήταν ακόμα ο Γεώργιος Βασιλείου, ιδιοκτήτης ταξί και από τους πρωτεργάτες της συνδικαλιστικής παρέμβασης της Χρυσής Αυγής στον ΣΑΤΑ (δείτε το βιογραφικό του όπως το παρουσίαζε η οργάνωση, εδώ). Ο Βασιλείου τελικά διαγράφηκε από τη Χρυσή Αυγή, με αποτέλεσμα τη συντριβή του ΛΑΣΙΤΑ στις επόμενες εκλογές του ΣΑΤΑ.

Στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου του 2014, η Χρυσή Αυγή είχε διεκδικήσει τον δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος με υποψήφιο τον Γρηγόρη Γερακόπουλο. Μάλιστα τότε ο Κασιδιάρης και ο Γερακόπουλος αντάλλαζαν θερμές φιλοφρονήσεις.

Ο Γερακόπουλος με τον Κασιδιάρη στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Γερακόπουλου (“Ελληνική Αυγή”).

Σήμερα ο Γερακόπουλος έχει αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή, καταγγέλλοντας την οικογενειοκρατία (πήγε στο ΛΑΟΣ, αρχικά μέσω ΑΝΕΛ) και μιλάει γι’ αυτή με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς, αποκαλώντας την “συνονθύλευμα σκωλήκων” και “παιδιά του Φύρερ”!

Συμπέρασμα:

Η απόπειρα της Χρυσής Αυγής να χτίσει “κόμμα” πάνω στην κινούμενη άμμο της “ψοφοδεξιάς” δεν αποτελεί λύση για τα αδιέξοδα της ναζιστικής οργάνωσης. Δεν εννοούμε φυσικά ότι δεν θα βρεθούν άτομα να δελεαστούν από τις υποσχέσεις για ένα βουλευτικό έδρανο. Ωστόσο, η κατάληξη δεν θα είναι διαφορετική από αυτή των ανοιγμάτων του 2014. Όσο και αν προσπαθεί η Χρυσή Αυγή να προκαλέσει σύγχυση, η “πολιτική βιτρίνα” δεν θα κατορθώσει ποτέ να αποκρύψει την εγκληματική οργάνωση που δικάζεται στο Κακουργιοδικείο.

————————

Διαβάστε ακόμα:

2 thoughts on “Η Χρυσή Αυγή ως παράρτημα της “ψοφοδεξιάς”: ένας έρχεται (Σαρατσιώτης), τέσσερις φεύγουν (Χαλβατζούλης, Ηλιακόπουλος, Βασιλείου, Γερακόπουλος)

  1. Pingback: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπεται βουλευτής της Χρυσής Αυγής | Gnorizo.gr

  2. Pingback: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπεται βουλευτής της Χρυσής Αυγής – MobileFeed – ΕΡΤ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.