Τα ανοίγματα Μιχαλολιάκου στην “ψοφοδεξιά” του ΛΑΟΣ φάγανε τον Κουκούτση (video)

Η χλιαρή αντίδραση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Μεσσηνίας Δ. Κουκούτση έχει πλέον περάσει στην ιστορία ως μια μοναδική στα κοινοβουλευτικά χρονικά αντίδραση κόμματος σε αποχώρηση βουλευτή του.

Η ανακοίνωση (που εκδόθηκε μετά από 48 ώρες ακινησίας) υπογράφτηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο με ημερομηνία “5 Μαρτίου”, τη στιγμή που η δημοσιοποίησή της έγινε την επομένη, 6 Μαρτίου. Το περιεχόμενό της ήταν ομολογουμένως απογοητευτικό για τους “σκληρούς” οπαδούς της Χρυσής Αυγής, που είχαν αρχίσει ήδη να φωνάζουν “Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το μόνο που αναφέρεται είναι η υποχρέωση του Κουκούτση να παραδώσει την έδρα, κάτι που βέβαια εξαρχής ο ίδιος είχε αποκλείσει.

Η προσπάθεια της ηγεσίας της οργάνωσης να προσπεράσει ως μη γενόμενη την ανεξαρτητοποίηση Κουκούτση προκύπτει πολλαπλά και όχι μόνο από την καθυστερημένη έκδοση ανακοίνωσης. Ο ανιψιός του Μιχαλολιάκου (γιος του Τάκη Μιχαλόλια) Γιώργος Μιχαλόλιας επανέλαβε στη δίκη την εκπροσώπηση του Κουκούτση παρά την ανεξαρτητοποίηση. Και το νέο φύλλο της εφημερίδας της οργάνωσης κυκλοφόρησε χωρίς την παραμικρή αναφορά στην αποχώρηση Κουκούτση, λες και αυτή δεν συνέβη ποτέ!

Καμία αναφορά στην ανεξαρτητοποίηση Κουκούτση στην εφημερίδα της ΧΑ.

Κι όμως αυτό που συνέβη το πρωί του Σαββάτου 4 Μαρτίου ήταν η αποκαθήλωση της Χρυσής Αυγής από την θέση του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος: δεν έχει ξοδευτεί λίγο μελάνι για το αδιέξοδο που θα αντιμετώπιζε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε τυχόν διερευνητικές εντολές για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, σε περίπτωση επίσπευσης των πολιτικών εξελίξεων. Παρ΄ όλα αυτα, η αποκαθήλωση έγινε και ο Μιχαλολιάκος δεν έβγαλε κιχ.

Η Χρυσή Αυγή τέταρτη, πίσω από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη των ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Τι συνέβη όμως στα ενδότερα της ναζιστικής οργάνωσης;

Μια συνέντευξη του Κουκούτση, μετά την ανεξαρτητοποίησή του, προσφέρει κρίσιμες πληροφορίες για να καταλάβουμε τα τεκταινόμενα. Λέει ο Κουκούτσης: “Κάποιοι όψιμοι εθνικιστές, κάποιοι γυρολόγοι της πολιτικής απέκτησαν κάποιες θέσεις τον τελευταίο καιρό στη Χρυσή Αυγή. ΕΡΩΤΗΣΗ: Τους δόθηκαν αυτές οι θέσεις; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι βέβαια, βέβαια… Άνθρωποι οι οποίοι μας πολέμησαν το ’12, στις εκλογές, τώρα βρέθηκαν σε ψηλές θέσεις… σε τοπικό επίπεδο πάντα μιλάω. Αυτοί λοιπόν οι ξερόλες… όπως γράφω και… κομματάρχες, απομεινάρια του παλιού κατεστημένου, δημιουργούσαν εμπόδια, και στο βουλευτή του νομού, δηλαδή σ’ εμένα, και στο κίνημα, κυνήγησαν κόσμο ο οποίος ήτανε άξιος. ΕΡΩΤΗΣΗ: Αυτά τα θέσατε υπόψιν του κυρίου Μιχαλολιάκου ή της ηγεσίας εκεί στην Αθήνα; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι τα έθεσα. ΕΡΩΤΗΣΗ: Κι απ’ ό,τι καταλαβαίνω… ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ή αυτοι ή εγώ. Εεε… με τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια λες, ας αδειάσω τη γωνιά, γιατί ίσως μπορεί να είμαι εγώ η αιτία το ότι δεν προχωράει το κίνημα όπως πρέπει, τουλαχιστον στη Μεσσηνία…”.

Ο Κουκούτσης ήταν φαινομενικά από τους θιασώτες της “στροφής” της οργάνωσης, μακριά από τις εθνικοσοσιαλιστικές παράτες και τα “μπράτσα”. Μάλιστα το 2012 είχε δώσει τη μάχη στην τοπική οργάνωση Καλαμάτας ενάντια στους παλιούς “σκληρούς” της οργάνωσης, υποδεχόμενος στο ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής παλιά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και δη της σαμαρικής πτέρυγας.

Τι συνέβη και μιλάει τώρα για “γυρολόγους” της πολιτικής;

Η απάντηση δίνεται από την αλλαγή φρουράς στη διοίκηση της τοπικής οργάνωσης Καλαμάτας, που από τον Μάιο του 2016 πέρασε στον Δημήτρη Σαρατσιώτη. Η αλλαγή είχε ανακοινωθεί “στα ψιλά” και, όπως όλες οι οργανωτικές αλλαγές στη Χρυσή Αυγή, είχε τη σφραγίδα της Κεντρικής Διοίκησης της οργάνωσης, δηλαδή του ίδιου του Αρχηγού. Όταν λοιπόν ο Κουκούτσης λέει στη συνέντευξη ότι “οι θέσεις τούς δόθηκαν”, εννοεί αναμφίβολα την θέση του γραμματέα της τοπικής Καλαμάτας και φυσικά τον Σαρατσιώτη.

Ο Σαρατσιώτης ως γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Καλαμάτας της Χρυσής Αυγής.

Ποιός είναι όμως ο Σαρατσιώτης;

Πρόκειται για πολιτικό στέλεχος της άκρας δεξιάς (ή “ψοφοδεξιάς”, όπως την αποκαλεί η Χρυσή Αυγή) που έχει περάσει από όλα τα σχήματα του “χώρου”, ανάλογα με το ποιός μπορούσε κάθε φορά να του προσφέρει τη μεγαλύτερη επιφάνεια.

Έτσι, ο Σαρατσιώτης διατέλεσε διευθυντής του ΛΑΟΣ, μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής και πρόεδρος του Ιδρύματος του ΛΑΟΣ “Ίων Δραγούμης”. Εδώ μπορείτε να τον ακούσετε να υμνεί τον Καρατζαφέρη και να επιτίθεται στον Κασιδιάρη το 2012.

Η πορεία του Σαρατσιώτη στα διάφορα σχήματα του “χώρου” είναι πράγματι εντυπωσιακή.

Εδω με τον Καρατζαφέρη στην Καλαμάτα το 2012 (δεύτερος από αριστερά).

Στη συνέχεια, το 2013, στράφηκε, μέσω της οργανωσης Πατριωτικό Κίνημα, σε συνεργασία με τον Καμμένο.

Ο Σαρατσιώτης (πρώτος από δεξιά) με τον Πάνο Καμμένο…

Και τέλος, το 2015, στις εκλογές του Ιανουαρίου, εμφανίζεται ως δεύτερος στη σειρά υποψήφιος βουλευτής επικρατείας της Χρυσής Αυγής, μετά τον Χρήστο Παππά.

… και πλέον με τη Χρυσή Αυγή και τον Μιχαλολιάκο.

Προφανώς, τώρα, ο Σαρατσιώτης προαλείφεται για βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής, στο πλαίσιο των “ανοιγμάτων” της ναζιστικής οργάνωσης και της “ανανέωσης” της κοινοβουλευτικής της ομάδας με στελέχη του ακροδεξιού χώρου.

Αυτό ήταν κάτι που ο Κουκούτσης δεν μπορούσε να το ανεχτεί. Καλά τα ανοίγματα, καλές οι μομφές στην “εσωστρέφεια” που ταλανίζει τη Χρυσή Αυγή, αλλά μακριά από τη βουλευτική του έδρα!

Όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν, οι αντικρουόμενες πιέσεις και αναγκαιότητες έχουν φέρει την ηγεσία της Χρυσής Αυγής σε παράκρουση: από τη μια καταγγελία της “ψοφοδεξιάς” και διατήρηση στα λόγια της “καθαρότητας”, από την άλλη υπόγεια ανοίγματα σε “αριβίστες” του χώρου με στόχο το σπάσιμο της απομόνωσης και τη σωτηρία από την εξελισσόμενη ποινική περιπέτεια. Θύμα αυτών των αδιεξόδων στάθηκε ο Κουκούτσης. Με την πειθαρχία στο εσωτερικό της οργάνωσης να βρίσκεται πλέον κυριολεκτικά στο ναδίρ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.