Αρχειοθετήθηκε η χρυσαυγίτικη μήνυση κατά του σκηνοθέτη Κ.Γεωργούση – την Τρίτη 16/09 η δίκη Πλωμαρίτη

georgousis

Στο αρχείο έθεσε ο εισαγγελέας τη μήνυση που είχε υποβάλει ο χρυσαυγίτης υποψήφιος βουλευτής Αλέξανδρος Πλωμαρίτης σε βάρος του σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Γεωργούση, δημιουργού του ντοκιμαντέρ “The Cleaners”. H μήνυση αφορούσε τη δήθεν παραβίαση προσωπικών δεδομένων και την κινηματογράφηση και προβολή “ιδιωτικών” συνομιλιών του Πλωμαρίτη την άνοιξη του 2012 (πριν τις εθνικές εκλογές του Μάη και του Ιούνη).

Για περισσότερα εδώ: Συνέχιση της βιομηχανίας φασιστικών διώξεων: Μήνυση στον κινηματογραφιστή Κ.Γεωργούση κατέθεσε ο χρυσαυγίτης υποψήφιος βουλευτής Αλ. Πλωμαρίτης.

Στην πραγματικότητα, ο Πλωμαρίτης με τη συναίνεσή του εξέθεσε μπροστά στην κάμερα του Γεωργούση το “πρόγραμμα” της οργάνωσης σε όλο του το βάθος: από τα “σαπούνια” για τους αριστερούς και τους μετανάστες, μέχρι τα μαχαιρώματα και την βία για όλους τους “εχθρούς” της οργάνωσης. Ο εισαγγελέας απεφάνθη ότι η κινηματογράφηση ήταν φανερή και γι’ αυτο έθεσε την υπόθεση στο αρχείο. Πρόκειται για ένα χαστούκι στη βιομηχανία χρυσαυγίτικων δικαστικών διώξεων σε βάρος εχθρών της οργάνωσης (δημοσιογράφων, καλλιτεχνών, αντιφασιστών, κλπ).

plomaritis1

Την Τρίτη 16 Σεπτέμβρη, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (στην Ευελπίδων) ο Πλωμαρίτης δικάζεται για την παραβίαση των διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου.

Για περισσότερα εδώ: Αναβολή δίκης Πλωμαρίτη – χρυσαυγίτικη σφηκοφωλιά οι “τυχαίοι θαμώνες” του καφενείου.

Θα είναι η πρώτη δίκη που θα διεξαχθεί μετά την ψήφιση των νέων διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου, γι’ αυτό και η διεξαγωγή και το αποτέλεσμά της αναμένεται με ενδιαφέρον. Στη δίκη θα παρασταθεί πολιτική αγωγή.

2 thoughts on “Αρχειοθετήθηκε η χρυσαυγίτικη μήνυση κατά του σκηνοθέτη Κ.Γεωργούση – την Τρίτη 16/09 η δίκη Πλωμαρίτη

  1. Pingback: Καταδικάστηκε σε 1 χρονο φυλακή ο χρυσαυγίτης υποψήφιος βουλευτής και μέλος της ΚΕ Αλέξανδρος Πλωμαρίτης | JailGoldenDawn

  2. Pingback: ΜΠλημΑθ 65738/2014: η ρητορική της Χρυσής Αυγής προκαλεί διακρίσεις, μίσος, βία και έκνομες συμπεριφορές | JailGoldenDawn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.