Αθώα η Κ. Πατρικίου: Κατέρρευσε η χρυσαυγίτικη σκευωρία της “ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες”

Η Κατερίνα Πατρικίου ομιλήτρια σε εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Αθώα έκρινε σήμερα το Δ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών την Κατερίνα Πατρικίου, που κατηγορούταν για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε επικίνδυνες σωματικές βλάβες μετά από μήνυση του υποψήφιου βουλευτή και στελέχους της Χρυσής Αυγής Αθανάσιου Κουράκου.

Ο Κουράκος κατέθεσε μήνυση κατά της δημοτικής συμβούλου της Ανυπότακτης Πετρούπολης και μέλους του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υποδεικνύοντάς την ως δήθεν υπεύθυνη για τις σωματικές βλάβες που υπέστη έξω από το 1ο ΕΠΑΛ Πετρούπολης την ημέρα των εκλογών της 25/1/2015 από ομάδα 10 περίπου άγνωστων ατόμων. Η μήνυση του Κουράκου είχε σταθεί αφορμή για την κατάρτιση αστυνομικού εγγράφου που παρήγγειλε την επίδειξη φωτογραφιών “σεσημασμένων ατόμων μελών του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ”, γεγονός που όταν δημοσιοποιήθηκε είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Οι δύο μάρτυρες που υποστήριξαν σήμερα στο δικαστήριο τους ισχυρισμούς Κουράκου περί “εντολής” της Πατρικίου (αμφότεροι εκλογικοί επόπτες της Χρυσής Αυγής) υπέπεσαν σε πλήθος αντιφάσεων, γεγονός που οδήγησε την εισαγγελέα να τους χαρακτηρίσει ως “μειωμένης αξιοπιστίας” στην απαλλακτική εισαγγελική της πρόταση. Αντίθετα, η εισαγγελέας έκρινε ως πλέον αξιόπιστες τις μαρτυρίες της Ασπασίας Μπινιώρη (μέλους της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ), της Άννας Μαργαρίτη (μέλους του ΣΥΡΙΖΑ Πετρούπολης) και του Ευάγγελου Σίμου (πρώην δημάρχου Πετρούπολης με την υποστήριξη του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης). Η εισαγγελέας επισήμανε ακόμα την χρονική ταύτιση της μήνυσης του Κουράκου με την επίδοση στον ίδιο κατηγορητηρίου για επίθεση σε βάρος μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (και της Πατρικίου) στην Πετρούπολη (χρόνος τέλεσης 8/10/2011). Στο ακροατήριο κατέθεσε και ο καθηγητής του ΑΠΘ Γεώργιος Τσιάκαλος, υπενθυμίζοντας τη βιομηχανία διώξεων που έχει στήσει η Χρυσή Αυγή ανά την Ελλάδα με την κατάθεση προσχηματικών μηνύσεων.

Μετά τις αγορεύσεις των δικηγόρων πολιτικής αγωγής Δ. Τζεμπετζή και υπεράσπισης Θ. Καμπαγιάννη, το δικαστήριο έκρινε αθώα την κατηγορουμένη.

One thought on “Αθώα η Κ. Πατρικίου: Κατέρρευσε η χρυσαυγίτικη σκευωρία της “ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες”

  1. Pingback: Κατέπεσε η προσχηματική μήνυση γνωστού νεοναζί, σε βάρος της αγωνίστριας Κατερίνας Πατρικίου – info newstime

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.