“Επιδείξατε φωτογραφίες σεσημασμένων, μελών του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ” – Η στοχοποίηση της Κατερίνας Πατρικίου με χρυσαυγίτικη μήνυση δεν θα περάσει

seshmasmenoi_antarsya

“Παρακαλούμε, επιδείξατε φωτογραφίες σεσημασμένων ατόμων, μελών του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ”, γράφει το υπηρεσιακό σημείωμα του Διοικητή του ΑΤ Πετρούπολης Δημήτριου Λουκόπουλου.

[Αναδημοσιεύουμε το κείμενο του Γιώργου Πίττα στην εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη που αποκάλυψε την κρατική μεθόδευση στοχοποίησης της πρώην δημοτικής συμβούλου Πετρούπολης και μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κατερίνας Πατρικίου, έπειτα από μήνυση του χρυσαυγίτη υποψήφιου βουλευτή Θανάση Κουράκου, καθώς και ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την υπόθεση.]

“Επιδείξατε φωτογραφίες σεσημασμένων, μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ” (Άρθρο στην εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη, 4/5/2016)

Νέα μεθόδευση στοχοποίησης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκ μέρους των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και της ΕΛ.ΑΣ προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας που βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης και αφορά μήνυση του υποψήφιου βουλευτή της Χ.Α Κουράκου Αθανάσιου εναντίον της πρώην δημοτικής συμβούλου της Ανυπόταχτης Πετρούπολης, Κατερίνας Πατρικίου.

Εντύπωση προκαλεί επίσης η σπουδή της δικαστικής εξουσίας να προχωρήσει μια, στα όρια του γελοίου, ανυπόστατη υπόθεση την ίδια στιγμή που φάκελοι υποθέσεων όπως της επίθεσης της Χ.Α στο Συνεργείο στην Πετρούπολη ή του πογκρόμ του Μάη του 2011 στο κέντρο της Αθήνας «χάνονται» ή μπαίνουν στο αρχείο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη δικογραφία που έφτασε στις 19/2/16 στον εισαγγελέα εφετών Αθηνών έχει ασκηθεί «ποινική δίωξη εναντίον της Κατερίνας Πατρικίου για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε ληστεία και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, τα οποία φέρεται ότι τέλεσε στις 25/1/2015»!

Ήταν Κυριακή 25 Γενάρη του 2015, και όχι βέβαια η πρώτη φορά, όταν ομάδες τραμπούκων της Χ.Α επιχειρούσαν να σπείρουν τον τρόμο σε εκλογικά κέντρα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την ίδια μέρα: «Οι φασίστες από το πρωί προσπαθούν να κάνουν επίδειξη δύναμης προπηλακίζοντας και τρομοκρατώντας αντιπροσώπους της Αριστεράς, και κυρίως της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ. Στην Πετρούπολη έσπασαν το περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ. Στο Κερατσίνι, από την ώρα που άνοιξαν τα εκλογικά κέντρα, οι υπόδικοι φασίστες της Χρυσής Αυγής γυρνούσαν προκαλώντας και απειλώντας…»

Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, με βάση αυτές και μόνο τις ανυπόστατες μαρτυρίες του Κουράκου, από το αστυνομικό τμήμα Πετρούπολης εστάλη στις 25/1/2015 υπηρεσιακό σημείωμα προς το εγκληματολογικό το οποίο ζητά «επίδειξη φωτογραφιών σεσημασμένων ατόμων, μελών του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ»! Όπως αναφέρει:

«Παρακαλούμε επιδείξατε φωτογραφίες σεσημασμένων ατόμων, μελών του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στον Κουράκο Αθανάσιο, κατά του οποίου επιτέθηκαν εξυβρίζοντας, απειλώντας και χτυπώντας τον, περί τους 12 άγνωστοι δράστες, μέλη του ανωτέρου κόμματος τους οποίους προέτρεπε η Πατρικίου Αικατερίνη την 11.45 της 35/01/2015 στην Πετρούπολη Αττικής. Εκτός των φωτογραφιών σεσημασμένων ατόμων παρακαλούμε όπως του επιδείξετε και φωτογραφίες της Πατρικίου Αικατερίνης την οποία κατονόμασε στην κατάθεσή του».

Σε απάντησή του το εγκληματολογικό στις 27/1/15 ενημέρωσε ότι «προσήλθε στην υπηρεσία μας ο Κουράκος Αθανάσιος προκειμένου να του επιδειχθούν φωτογραφίες καθ’ έξη και κατ’ επάγγελμα εγκληματιών» αλλά «δεν αναγνώρισε» κάποιον από τους επιδειχθέντες.

Έχει αναδειχθεί σε πάγια τακτική των ναζί, ενώ προβαίνουν σε κάθε είδους εγκληματική δράση, στη συνέχεια να θολώνουν τα νερά με βιομηχανία μηνύσεων. Η συγκεκριμένη μεθόδευση στοχοποίησης της Κατερίνας Πατρικίου (που στις 10 Μάη καλείται σε απολογία) και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν πρόκειται να περάσει και όπως και άλλες παρόμοιες μηνύσεις χρυσαυγιτών ασφαλώς θα καταρρεύσει. Η μόνη θέση που αρμόζει σε αυτήν τη δικογραφία είναι να πάει στο αρχείο και να παύσει άμεσα η ποινική δίωξη.

Σε κάθε περίπτωση άμεσης απάντησης χρήζει το ερώτημα: Πραγματικά υπάρχει στο εγκληματολογικό της ασφάλειας λίστα σεσημασμένων μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Γνωρίζουν, επίσης, εκεί στο αστυνομικό τμήμα Πετρούπολης ότι αυτοί που διώκονται για εγκληματική οργάνωση είναι βουλευτές και μέλη της Χ.Α και όχι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Μήπως, πάλι, νομίζουν ότι βρίσκονται σε σταθμό χωροφυλακής του εμφυλίου;

—————————–

Η στοχοποίηση της Κατερίνας Πατρικίου και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν θα περάσει! (Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 5/5/2016)

Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη στοχοποίηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και της ΕΛ.ΑΣ όπως αυτή προκύπτει από τη δικογραφία και αφορά μήνυση του υποψήφιου βουλευτή της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωση της Χ.Α. Αθανάσιου Κουράκου εναντίον της πρώην δημοτικής συμβούλου της “Ανυπόταχτης Πετρούπολης” και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Κατερίνας Πατρικίου.

Η σ. Πατρικίου καλείται σε απολογία την Τρίτη 10 Μάη γιατί, σύμφωνα με τη δικογραφία που έφτασε στις 19/2/16 στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη “για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε ληστεία και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, τα οποία φέρεται ότι τέλεσε στις 25/1/2015”.

Την Κυριακή των εκλογών, στις 25/1/2015, τα τάγματα εφόδου της Χ.Α επιχειρούσαν να σπείρουν τον τρόμο σε εκλογικά κέντρα. Όπως ανέφερε η καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την ίδια μέρα: «Οι φασίστες από το πρωί προσπαθούν να κάνουν επίδειξη δύναμης προπηλακίζοντας και τρομοκρατώντας αντιπροσώπους της Αριστεράς, και κυρίως της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ. Στην Πετρούπολη έσπασαν το περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ. Στο Κερατσίνι, από την ώρα που άνοιξαν τα εκλογικά κέντρα, οι υπόδικοι φασίστες της Χρυσής Αυγής γυρνούσαν προκαλώντας και απειλώντας…».

Και ενώ οι νεοναζί προκαλούσαν στα εκλογικά κέντρα, το αστυνομικό τμήμα Πετρούπολης έστελνε, την ίδια μέρα (!), υπηρεσιακό σημείωμα προς το εγκληματολογικό της Ασφάλειας στο οποίο απροκάλυπτα αναφέρει: «Παρακαλούμε επιδείξατε φωτογραφίες σεσημασμένων ατόμων, μελών του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στον Κουράκο Αθανάσιο, κατά του οποίου επιτέθηκαν εξυβρίζοντας, απειλώντας και χτυπώντας τον, περί τους 12 άγνωστοι δράστες, μέλη του ανωτέρου κόμματος τους οποίους προέτρεπε η Πατρικίου Αικατερίνη την 11.45 της 25/01/2015 στην Πετρούπολη Αττικής. Εκτός των φωτογραφιών σεσημασμένων ατόμων παρακαλούμε όπως του επιδείξετε και φωτογραφίες της Πατρικίου Αικατερίνης την οποία κατονόμασε στην κατάθεσή του». Σε απάντησή του το εγκληματολογικό στις 27/1/15 ενημέρωσε ότι «προσήλθε στην υπηρεσία μας ο Κουράκος Αθανάσιος προκειμένου να του επιδειχθούν φωτογραφίες καθ’ έξη και κατ’ επάγγελμα εγκληματιών (!)» αλλά «δεν αναγνώρισε» κάποιον από τους επιδειχθέντες.

Έχει αναδειχθεί σε πάγια τακτική των ναζί, όταν προβαίνουν σε κάθε είδους εγκληματική δράση, στη συνέχεια, με τις πλάτες της αστυνομίας και της δικαιοσύνης, να υποβάλλουν μηνύσεις στα θύματα τους. Και πάντα οι διαδικασίες που αφορούν δικές τους μηνύσεις να προχωράνε σε χρόνο – ρεκόρ ενώ οι φάκελοι με τα εγκλήματα τους είτε “να χάνονται” είτε “να βρίσκονται ξεχασμένοι σε κάποιο συρτάρι”.

Αλλά, αυτό που έχει τεράστια πολιτική σημασία είναι το αν όντως υπάρχει, όπως αναφέρει ο διοικητής του ΑΤ Πετρούπολης στο υπηρεσιακό σημείωμα προς το εγκληματολογικό της Ασφάλειας, “λίστα σεσημασμένων μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ”(!).

Ζητάμε:

  • Την άμεση παύση του διοικητή του ΑΤ Πετρούπολης που υπογράφει αυτό το “υπηρεσιακό σημείωμα” του αίσχους.
  • Να απαντήσει ο κ Τόσκας αν υπάρχουν “φάκελοι”, για ποια μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στα πλαίσια ποιας διαδικασίας και με ποιανού ευθύνη.
  • Να ενημερωθούμε για το τι φωτογραφίες επιδείχθησαν στον ναζιστή Κουράκο, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα και αντίστοιχων αντιδράσεων από την πλευρά των μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η συγκεκριμένη μεθόδευση στοχοποίησης της Κατερίνας Πατρικίου, η οποία είναι τόσο “άγνωστη” που είχε εκλεγεί δημοτική σύμβουλος στην Πετρούπολη, και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν πρόκειται να περάσει και όπως και άλλες παρόμοιες γελοίες μηνύσεις χρυσαυγιτών προφανώς θα καταρρεύσει. Επίσης, να θυμίσουμε στον Τόσκα ότι αυτοί που διώκονται για εγκληματική οργάνωση είναι βουλευτές και μέλη της ΧΑ.

One thought on ““Επιδείξατε φωτογραφίες σεσημασμένων, μελών του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ” – Η στοχοποίηση της Κατερίνας Πατρικίου με χρυσαυγίτικη μήνυση δεν θα περάσει

  1. Pingback: Αθώα η Κ. Πατρικίου: Κατέρρευσε η χρυσαυγίτικη σκευωρία της “ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες” – info newstime

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.