Αντιδράσεις για την προκλητική σύλληψη του δικηγόρου Δ. Ζώτου: “Ποτέ και πουθενά δημόσιος χώρος στην εγκληματική Χρυσή Αυγή”

Αναδημοσιεύουμε ανακοινώσεις φορέων και κομμάτων για την προκλητική σύλληψη του δικηγόρου Δημήτρη Ζώτου, μέλους της ομάδας πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών, για το σβήσιμο χρυσαυγίτικων συνθημάτων έξω από το Καρπενήσι. Όπως δήλωσε ο Δ. Ζώτος: “Με σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα Καρπενησίου, μου απαγγέλθηκε η κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς πράγματος χρησιμεύοντας στο κοινό όφελος (δηλ του τοιχίου από όπου έσβηνα τα ναζιστικα σύμβολα της Χρυσής Αυγής) προς δόξα της νομικής «επιστήμης», αλλά δυστυχώς για την ένδοξη Ελληνική Αστυνομία διέφυγα την αυτόφωρη διαδικασία και την διανυκτέρευση στο κρατητήριο του οικείου ΑΤ λόγω δικηγορικής ιδιότητας. Μαθαίνω με ευχαρίστηση ότι και στα Χανιά αρνούνται να νοικιάσουν γραφεία στην εγκληματική οργάνωση. Ποτέ και πουθενά δημόσιο χώρο, χρόνο, χρήμα στην εγκληματική οργάνωση”.

Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ

Απαράδεκτη σύλληψη του δικηγόρου Δημήτρη Ζώτου για σβήσιμο χρυσαυγίτικων λιβελογραφημάτων στο Καρπενήσι.

Σε σύλληψη του δικηγόρου πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Ζώτου προχώρησαν οι αστυνομικοί του Α.Τ. Καρπενησίου διότι έσβησε ένα προκλητικό λιβελογράφημα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην είσοδο της πόλης του Καρπενησίου. Μάλιστα έδειξαν ιδιαίτερη σπουδή  και τον παραπέμπουν σε αυτόφωρο με την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς!!! Μόνο και μόνο επειδή είναι δικηγόρος δεν κρατήθηκε.

Ο Δημήτρης Ζώτος δήλωσε: «Είδα το σύνθημα των φασιστών στην είσοδο του Καρπενησίου που το κάψανε οι ναζί ως μια μεγάλη πρόκληση. Εξοργιστικό ότι δεν το αποκατέστησε ο Δήμος. Δεν είναι δυνατό σε μαρτυρικές πόλεις να ανεχόμαστε να βρωμίζουν τους τοίχους με ναζιστικά σύμβολα οι απόγονοι τους».

Η σπουδή των λαγωνικών της ΕΛΑΣ να συλλάβουν τον δικηγόρο για αντιφασιστική δράση, όταν έγραψε «Έξω οι φασίστες από το Καρπενήσι» δείχνει ότι δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα εκατοστό η κάθαρση των χρυσαυγίτικων πυρήνων στην ΕΛΑΣ παρά τις υποσχέσεις Τόσκα. Αντίθετα, η ΕΡΤ φροντίζει να ξεπλένει τα εγκλήματα τους με προβολή του φύρερ Μιχαλολιάκου την μέρα των Χριστουγέννων!

Να τελειώνουμε με την κατασταλτική δράση της ΕΛΑΣ στο πλευρό των νεοναζί της Χρυσής Αυγής!

Επόμενος σταθμός του αντιφασιστικού κινήματος στη νέα χρονιά η συναυλία αλληλεγγύης στις 20 Γενάρη στο Γκαγκάριν!

ΥΓ. Στη φωτό ο Δημήτρης Ζώτος μετά την απελεύθερωση του απο το ΑΤ Καρπενησίου στο σημείο όπου έσβησε το λιβελλογράφημα των ναζί.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ

«Σοβαρό ζήτημα δημιουργεί η απαράδεκτη στάση των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών στο Καρπενήσι, που οδήγησε στη σύλληψη και ποινική δίωξη του Δημήτρη Ζώτου, δικηγόρου Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, επειδή κατήγγειλε και έσβησε προκλητικά χρυσαυγίτικα συνθήματα σε τοίχο της πόλης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει σοβαρές ευθύνες τόσο για το γενικότερο κλίμα ανοχής που καλλιεργεί στην εγκληματική δράση των χρυσαυγίτικων ναζιστικών συμμοριών, όσο και για την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος, όσων διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Είναι χρέος των εργαζομένων, των νέων, των προοδευτικών ανθρώπων η καταδίκη και η απομόνωση παντού της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής».

Η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλει τη σύλληψη του δικηγόρου Τάκη Ζώτου, μέλους της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, της ΚΕΕΡΦΑ και του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο σ. Ζώτος συνελήφθη από την ΕΛΑΣ το μεσημέρι της Τετάρτης 27/12 στο Καρπενήσι, επειδή έσβηνε σύνθημα της Χ.Α. από τοίχο στην είσοδο της πόλης.

Η σύλληψη του σ. Ζώτου, για μία ενέργεια που θα έπρεπε ήδη να έχει κάνει ο δήμος και ο περιφερειάρχης Μπακογιάννης, δείχνει ότι, και στο Καρπενήσι οι χρυσαυγίτικοι πυρήνες στη ΕΛ.ΑΣ συνεχίζουν να δρουν με ευθύνη της κυβέρνησης Τσίπρα.

Κάτω τα χέρια από τους αντιφασίστες. Να παρθούν πίσω οι κατηγορίες ενάντια στο σ. Ζώτο. Να τελειώνουμε με τους ναζί της ΧΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.