Καταδικάστηκε ο κοινοβουλευτικός συνεργάτης του χρυσαυγίτη Γρέγου για ρατσιστική επίθεση

gregos

Αναμεταδίδουμε την είδηση από ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας. Θυμίζουμε ότι η εν λόγω επίθεση αφορά τον κοινοβουλευτικό συνεργάτη του χρυσαυγίτη βουλευτή Γρέγου Παναγιώτη Σεκερτζή που, μετά από κάλεσμα υποστηρίκτριας της οργάνωσης, πήγε στις 15/11/2012 σε σπίτι Αλβανών γειτόνων της στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, με τους οποίους είχε διαφορές, για να τους εκφοβίσει. Ο Σεκερτζής συνοδευόταν από “τάγμα” της Χρυσής Αυγής που καταγγέλλεται από μάρτυρες ότι κινηματογραφούσε την επίθεση. H συγκεκριμένη δικογραφία είναι μία από τις 60 δικογραφίες που έχουν συσχετιστεί στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης.

(Κείμενο: Β.Παπ., Enet.gr)

Επαναληπτική καταδίκη από τη Δικαιοσύνη για τη βίαιη επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον μετανάστριας, στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, κατά τη χθεσινή εκδίκαση της έφεσης, καταδίκασε τους δύο κατηγορουμένους διατηρώντας την ποινή της 12μηνης φυλάκισης, με τριετή αναστολή, που επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο σε πρώτο βαθμό.

Ενοχος για «απόπειρα παράνομη βίας» κρίθηκε ο πρώτος κατηγορούμενος, που αναφέρθηκε ως κοινοβουλευτικός συνεργάτης βουλευτή Θεσσαλονίκης της Χ.Α., ενώ η συγκατηγορουμένη του κρίθηκε ένοχη για «ηθική αυτουργία» στο παραπάνω αδίκημα. Οι δύο κατηγορούμενοι δεν παρέστησαν και δικάστηκαν διά πληρεξούσιων δικηγόρων-μελών της Χρυσής Αυγής, αρνούμενοι τις κατηγορίες. Η παθούσα και άλλοι μάρτυρες κατέθεσαν πώς οι ίδιοι βίωσαν την επίθεση των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 15 Νοεμβρίου 2012 πέντε άτομα, που φορούσαν διακριτικά της Χ.Α., απρόκλητα εμφανίστηκαν στη Νέα Ραιδεστό. Ακολούθησαν μια μετανάστρια από την Αλβανία, μητέρα δύο παιδιών, και την απείλησαν ότι θα της κάψουν το σπίτι αν δεν το εγκαταλείψει σ’ ένα μήνα. Η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό, χωρίς δισταγμό, και ξεκίνησε δικαστική έρευνα. Ασκήθηκε ποινική δίωξη και η υπόθεση κατέληξε στα δικαστήρια, με το γνωστό αποτέλεσμα.

Από την αρχή, επιτροπές κατοίκων της περιοχής και άλλες συλλογικότητες, με ανακοινώσεις τους και άλλες εκδηλώσεις συμπαράστασης, στήριξαν την παθούσα, τονίζοντας ότι η ίδια και τα μέλη της οικογένειάς της «ζουν νόμιμα και μόνιμα σ’ αυτό το σπίτι, πάνω από 10 χρόνια, προσφέροντας στην κοινωνία και στην τοπική οικονομία». Καταδίκασαν δημόσια τη βία και τις απειλές των μελών της Χρυσής Αυγής, επισημαίνοντας ότι αντιστάθηκαν «σε αυτούς που χαιρετούν ναζιστικά, που οι ομοϊδεάτες τους έκαψαν 149 παιδιά και γυναίκες στο γειτονικό μας Χορτιάτη το 1944».

 Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/ellada-kosmos/item/44716-thessaloniki-katadiki-xrysavgiton-gia-ratsistiki-epithesi

3 thoughts on “Καταδικάστηκε ο κοινοβουλευτικός συνεργάτης του χρυσαυγίτη Γρέγου για ρατσιστική επίθεση

  1. Pingback: 14/09/2014: Καταδικάστηκε ο κοινοβουλευτικός συνεργάτης του χρυσαυγίτη Γρέγου για ρατσιστική επίθεση – RACIST CRIMES WATCH

  2. Pingback: RACIST CRIMES WATCH

  3. Pingback: 14/09/2014: Καταδικάστηκε ο κοινοβουλευτικός συνεργάτης του χρυσαυγίτη Γρέγου για ρατσιστική επίθεση – RACIST CRIMES WATCH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.