Ολοκλήρωση εγγράφων Παππά: Ελληνόψυχος έξω, Χιτλερόψυχος μέσα (video)

Ο Παππάς στο ετήσιο προσκύνημά του στον τάφο του Μουσολίνι το 2009.

Ολοκληρώθηκαν σήμερα τα έγγραφα του κατηγορούμενου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Χρήστου Παππά.

Ο Παππάς προσκόμισε για ανάγνωση πάνω από 400 κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και 38 ομιλίες του στη Βουλή (η μία σε βίντεο). Η θεματολογία τους ήταν έτσι επιλεγμένη ώστε να αναδεικνύει την εθνικοφροσύνη του και το ενδιαφέρον του για τα “εθνικά θέματα”, όπως τα ελληνοτουρκικά, τις σχέσεις με την Αλβανία, το Μακεδονικό ζήτημα, κλπ.

Με την επιμονή της αυτή, ωστόσο, η υπεράσπιση επιβεβαίωσε άθελά της το κατηγορητήριο που περιγράφει επακριβώς τον δισυπόστατο χαρακτήρα της οργάνωσης: προς τα έξω “νόμιμο πολιτικό κόμμα” με εθνικιστικές θέσεις για τις ανάγκες της πολιτικής και κοινοβουλευτικής δράσης, προς τα μέσα εγκληματική οργάνωση με εθνικοσοσιαλιστικό-ναζιστικό κίνητρο για τις ανάγκες της βίαιης δράσης στο πεζοδρόμιο.

Η υπεράσπιση Παππά δεν έδωσε καμία εξήγηση για το οργανόγραμμα της Χρυσής Αυγής που βρέθηκε στην οικία του στην Ανατολή Ιωαννίνων και το οποίο επιβεβαιώνει πλήρως τη γνησιότητα του Καταστατικού που προσκόμισε ο Δημήτρης Ψαρράς στην Εισαγγελία, μαζί με το κείμενο για την “Αρχή του Αρχηγού”.

Περαιτέρω, ο Παππάς δεν αποπειράθηκε καν να αμφισβητήσει τη γνησιότητα των εκατοντάδων τεκμηρίων της εθνικοσοσιαλιστικής-ναζιστικής συγκρότησης της Χρυσής Αυγής και του ιδίου. Ξεχωριστή εντύπωση είχαν κάνει στο δικαστήριο τα βίντεο με την εκμάθηση του ναζιστικού χαιρετισμού “Χάιλ Χίτλερ” σε μικρά παιδιά από τον Παππά, που βρέθηκαν σε ηλεκτρονικά αρχεία στην οικία του μαζί με πλήθος ναζιστικών πειστηρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία παρέμβαση Παππά αφορούσε τη στήριξη καταλήψεων στα σχολεία για το Μακεδονικό και την ανάγκη εκμάθησης της ελληνικής ιστορίας, με τον τρόπο που τη διδάσκει η Χρυσή Αυγή…

Η ανάγνωση εγγράφων συνεχίζεται με κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και ομιλίες του κατηγορούμενου πρώην βουλευτή και μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.