Αναγνωστέα Μιχαλολιάκου: Δηλητηριώδης ρατσισμός (323η-324η μέρα)

(Κείμενο: Αφροδίτη Φράγκου, Εργατική Αλληλεγγύη, 6/2/2019)

Με «κοινοβουλευτικό έργο», «κοινωνικό έργο» και συμψηφισμούς συνέχισε η υπεράσπιση Μιχαλολιάκου τα αναγνωστέα έγγραφα κατά τις συνεδριάσεις της 31/1 και 5/2 (323η-324η).

Η υπεράσπιση του “αρχηγού” προσπάθησε να δείξει ότι τα συντριπτικά στοιχεία που έχουν προκύψει στη δίκη για την απόπειρα της ναζιστικής οργάνωσης να αποκτήσει τον έλεγχο της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος και της γύρω περιοχής με τη βίαιη απεργοσπασία και την τρομοκρατία της δεν ευσταθούν, επειδή οι ναζί έχουν καταψηφίσει… τρεις διατάξεις που θίγουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας! Πέρα από αυτό το πλούσιο «κοινοβουλευτικό έργο» -που άλλωστε έχουμε δει πόσο οργανωμένα και συνειδητά η συμμορία έχει χρησιμοποιήσει τα τελευταία χρόνια ως μανδύα για να καλύψει την πραγματική εγκληματική της δράση- η υπεράσπιση προσπάθησε μάταια να πείσει ότι η Χρυσή Αυγή προσφέρει και κοινωνικό έργο.

Με 50 αποκλειστικά δικά της δημοσιεύματα η ναζιστική οργάνωση υπενθύμισε στο δικαστήριο αυτό που έχουν πει πολλοί μάρτυρες: ότι επιχείρησε να καλλιεργήσει εντατικά την διχόνοια και τον ρατσισμό στις γειτονιές, οργανώνοντας μέσα στην κρίση ντροπιαστικές διανομές τροφίμων μόνο για Έλληνες, αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες κλπ.

Έφερε μάλιστα και δελτία τύπου για αντιρατσιστικά φεστιβάλ και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, επιχειρώντας μια άτοπη αναλογία, ότι αυτές οι κινήσεις είναι το αντίστοιχο της αριστεράς «μόνο για ξένους». Δεν τόλμησε βέβαια να φέρει πάνω από δύο, καθώς αυτό θα ήταν μια παραδοχή ότι ο κόσμος στηρίζει τους πρόσφυγες και βρίσκεται απέναντι από τους ναζί.

Τα συσσίτια και οι αιμοδοσίες της Χρυσής Αυγής είναι μέρος μιας ρατσιστικής εκστρατείας, που, όπως έχουν καταθέσει πολλοί μάρτυρες, χειροτερεύει τις ζωές όλων, ρίχνοντας το δηλητήριο του ρατσισμού και αποσπώντας την προσοχή από την πραγματική αιτία της φτώχειας. Οι δημοτικοί σύμβουλοι (Κ.Θωίδου, Κ.Παπαδόπουλος) και ο δήμαρχος Νίκαιας (Γ.Ιωακειμίδης), που έχουν καταθέσει στη δίκη, μίλησαν μάλιστα για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νίκαιας στην οποία αποφασίστηκε να μην επιτραπεί στη ΧΑ να κάνει μια ακόμη ρατσιστική διανομή.

Λίγες ώρες μετά δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, επιβεβαιώνοντας με τραγικό τρόπο τις ανησυχίες του δημοτικού συμβουλίου για την επικινδυνότητα της δράσης της ΧΑ στην περιοχή. Είναι χυδαιότητα της υπεράσπισης να συγκρίνει αυτά τα δηλητηριώδη ψίχουλα του μίσους με το αυθόρμητο και μαζικό κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες το 2015 που πραγματικά έσωσε ζωές.

Επόμενες δικάσιμοι

  • 6/2, 7/2, 8/2, 12/2, 14/2, 15/2, 19/2 και 28/2 στο Εφετείο.
  • 18/2, 20/2 και 22/2 στον Κορυδαλλό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.