Τα στρίβει τώρα η ηγεσία: «Τσίρκο Μεντράνο» και «ούγκανα» τα «παιδιά με τις μαύρες μπλούζες»

Η πάλαι ποτέ τοπική-μπαλαντέρ της Νίκαιας αποκαλείται τώρα “Τσίρκο Μεντράνο”!

(Κείμενο: Π. Καζ., Ριζοσπάστης Σαββατοκύριακου, 11-12/8/2018)

Η αποδεικτική ισχύς του υλικού που προβλήθηκε στο δικαστήριο τους τελευταίους πέντε μήνες, κατά τη διαδικασία των «αναγνωστέων εγγράφων» της δικογραφίας ήταν τόσο συντριπτική, που αποτυπώθηκε ακόμα και στους σχολιασμούς που κλήθηκαν να κάνουν οι υπερασπιστές δικηγόροι της ηγεσίας των ναζιστών. Κάτω από το βάρος της σωρείας των αποκαλυπτικών εγγράφων, φωτογραφιών, βίντεο, συνομιλιών κ.λπ. υποχρεώθηκαν, πλέον, σε αναδίπλωση της υπερασπιστικής τους γραμμής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ οι κατηγορούμενοι κατά το στάδιο της ανάκρισης και των απολογιών τους αρνούνταν κάθε σχέση με τη ναζιστική ιδεολογία, δεν αμφισβητήθηκε πλέον επί της ουσίας από κανέναν από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων. Περιορίστηκαν απλώς να υποβαθμίσουν τη σημασία που έχει για τη δίκη, παρά το γεγονός ότι, όπως περιγράφεται και στο ίδιο το κατηγορητήριο, η ναζιστική ιδεολογία αποτελεί το κίνητρο των εγκληματικών ενεργειών της οργάνωσης.

Κάποιοι από τους συνηγόρους, μάλιστα, προτίμησαν να μην αγγίξουν καν το ζήτημα αυτό, δηλώνοντας ότι αρνούνται να σχολιάσουν «μεταφορές, παρομοιώσεις και υπερβολές πολιτικού λόγου», ενώ άλλοι επικαλέστηκαν ακόμη και το Σύνταγμα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ελευθερία ιδεών μπορεί να ενοχλεί κάποιους αλλά τι ενδιαφέρει ένα ποινικό δικαστήριο αν ο Παππάς είναι ναζιστής ή όχι; Ανεξάρτητα αν αληθεύει ή όχι» (σχολιάζοντας με τον τρόπο αυτό το βίντεο που προβλήθηκε στο δικαστήριο με τον Παππά να μαθαίνει σε ένα παιδί ντυμένο γερμανοτσολιά να χαιρετά ναζιστικά).

Εντελώς ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο δικηγόρος του Μιχαλολιάκου υποχρεώθηκε μεταξύ άλλων να …«υποθέσει» ότι η ΧΑ είναι μια «εθνικοσοσιαλιστική οργάνωση», σπεύδοντας παράλληλα να δηλώσει ότι σε κάθε περίπτωση αυτό δεν την καθιστά εγκληματική οργάνωση.

«Το τι πιστεύω εγώ στη ζωή μου δεν με κάνει διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ίδιος συνήγορος, εγκαταλείποντας όσα είχε δηλώσει ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος απολογούμενος στην ανάκριση στις 2-10-2013: «Η Χρυσή Αυγή σε ιδεολογικό επίπεδο δεν έχει σχέση με τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό του μεσοπολέμου αλλά εκφράζει ένα γνήσιο εθνικιστικό κίνημα». Παράλληλα, ο δικηγόρος του Μιχαλολιάκου έκανε λόγο για πολιτική σκευωρία, προβάλλοντας ως επιχείρημα, εκτός των άλλων, ότι δεν… διώχθηκαν (!) μαζί με εκείνον και οι Τσακίρης και Χρυσομάλλης, οι οποίοι είναι και αυτοί μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος!

«Τσίρκο Μedrano» τα «παιδιά με τις μαύρες μπλούζες»

Κοινό σημείο αναφοράς των σχολιασμών όλων των υπερασπιστών δικηγόρων ήταν το «άδειασμα» των μελών των ταγμάτων εφόδου – αρκετοί εκ των οποίων είναι και κατηγορούμενοι – προκειμένου να σωθεί πρωτίστως ο αρχηγός της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης. Παρά το γεγονός ότι κατά τη διαδικασία των αναγνωστέων εγγράφων στο δικαστήριο προβλήθηκαν βίντεο με ομιλίες του συνόλου της ηγεσίας της, όπου επαινούσαν με εξαιρετικά λόγια στο παρελθόν την ΤΟ Νίκαιας και τα «παιδιά με τις μαύρες μπλούζες», πλέον, οι υπερασπιστές δικηγόροι της ηγεσίας της ΧΑ, τους «άδειασαν» για τα καλά…

Τα «παιδιά με τις μαύρες μπλούζες», από εκεί που ήταν το «καμάρι» της ηγεσίας της οργάνωσης ως μέλη των ταγμάτων εφόδου της, απαξιώθηκαν πλήρως και μεταλλάχτηκαν – τουλάχιστον για τις ανάγκες της δίκης – σε «τσίρκο Medrano», «συνονθύλευμα», «ΑμεΑ», «ευτραφείς», «αθλητές σούμο» και «υπέρβαρους» που «κάποιοι θα χρησιμοποιούνταν στο “πριν” σε φωτογραφίες αδυνατίσματος», ακόμη και σε «Εβραίους» και «τρανσέξουαλ»!

Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι αποδείχτηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι κατηγορούμενοι Αποστόλου και Ρουπακιάς ήταν στελέχη της οργάνωσης, ο μεν πρώτος χαρακτηρίστηκε από συνήγορο υπεράσπισης «επιπόλαιος και ηλίθιος», ενώ ο δεύτερος «φονιάς».

Επίσης, αναφέρθηκε ότι τα μέλη «λένε υπερβολές και κάνουν επίδειξη στους οικείους τους» …«καθόσον δεν σπουδάσανε στο …αγγλικό πανεπιστήμιο του Kεντ», ενώ ο εγκωμιασμός στελέχους της ΧΑ για το ολοκαύτωμα των Εβραίων στους ναζιστικούς φούρνους χαρακτηρίστηκε …«αμπελοφιλοσοφίες»!

Ενδεικτική της υπερασπιστικής γραμμής που πρόκειται να ακολουθήσει, πλέον, η ηγεσία της ΧΑ στη δίκη ήταν η αναφορά συνηγόρου ότι η ΤΟ Νίκαιας «έχει ένα ειδικό βάρος με βάση πράξεις που της αποδίδονται», προαναγγέλλοντας το πλήρες «άδειασμα» των κατηγορουμένων που ανήκουν στη συγκεκριμένη τοπική και στο τάγμα εφόδου της.

«Πικ νικ» στη Νέδα με paintball και όπλα από τα «Jumbo»!

Οι στρατιωτικές εκπαιδεύσεις των ταγμάτων εφόδου για τις οποίες επαιρόταν η ηγεσία της ΧΑ, χαρακτηρίστηκαν από δικηγόρους των κατηγορούμενων βουλευτών «κάποιοι ιδιόρρυθμοι με παραλλαγές που πήγαν για πικ νικ στη Νέδα… με paintball και όπλα από τα “Jumbo”», ενώ παράλληλα παρομοιάστηκαν ειρωνικά και ως «σολομοί που φοράνε φούμο και πάνε κόντρα στο ρεύμα στα ποτάμια».

Χαρακτηριστική ήταν και η απέλπιδα προσπάθεια απομείωσης της βαρύτητας του πλούσιου και ιδιαίτερα αποκαλυπτικού φωτογραφικού υλικού που βρέθηκε στους υπολογιστές των ίδιων των κατηγορουμένων και προβλήθηκε στο δικαστήριο, αναφορικά με τη στρατιωτική εκπαίδευση στη Σαλαμίνα.

Οπως δηλώθηκε από συνήγορο κατηγορούμενου βουλευτή, «κάνανε λίγο τρέξιμο, λίγες κάμψεις, ψάρεμα, λίγο έρπινγκ με ένα κοντάρι και μια σημαία καθώς και πεζοπορία …λαχανιάζοντας», ενώ υπήρξε συνήγορος, ο οποίος αναρωτήθηκε: «Αν ανοίγατε το PC μου και βρίσκατε ελαφρώς ενδεδυμένες γυναίκες, αυτό θα με έκανε προαγωγό;». Σχετικά δε με φωτογραφία που προβλήθηκε και φαινόταν ο Κασιδιάρης να εκπαιδεύει την Ουρανία Μιχαλολιάκου, σε θέση πρηνηδόν, σε βολές με όπλο, σχολιάστηκε από συνήγορο ότι «ο Κασιδιάρης κάνει …χαβαλέ (!) με την Ουρανία και τον βγάλαν εκπαιδευτή».

Εξίσου ενδεικτικό είναι και το «άδειασμα» των μελών της οργάνωσης σχετικά με τον οπλισμό που βρέθηκε να κατέχουν στα σπίτια τους και στα γραφεία των Τοπικών Οργανώσεων. Οι δικηγόροι των κατηγορούμενων βουλευτών της εγκληματικής οργάνωσης επισήμαναν ότι ο οπλισμός που βρέθηκε στα μέλη, όπως στιλέτα, σιδερογροθιές, ρόπαλα κ.τ.λ., δεν έχει καμία …συνάφεια με τα περίστροφα και τις καραμπίνες που βρέθηκαν στις δικές τους οικίες και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρξει καμία σύνδεση.

Οσο δε για τον οπλισμό που βρέθηκε στα γραφεία των ΤΟ δηλώθηκε ότι μπορεί κανείς να τον βρει σε «μαγαζιά με σερβίτσια» και ότι σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ευθύνεται το κόμμα της ΧΑ. «Εγώ ανήκω στη ΝΔ. Αν με πιάσουν μεθυσμένη πρέπει να ευθύνεται η ΝΔ;», ειπώθηκε, μεταξύ άλλων, από συνήγορο. Ιδιαιτέρως …αποστομωτικός δε ήταν ο σχολιασμός του δικηγόρου του Μιχαλολιάκου για τον οπλισμό που βρέθηκε στα γραφεία των τοπικών, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Αν πάμε σε ένα νυχτερινό κέντρο το βράδυ να δούμε πόσες σιδερογροθιές θα βρούμε…».

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι και η αναδίπλωση ενός εκ των βασικών υπερασπιστικών ισχυρισμών του Μιχαλολιάκου, αναφορικά με το χρόνο και τον τρόπο της πληροφόρησής του για τη δολοφονία του Π. Φύσσα και το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε με τον Λαγό λίγα λεπτά μετά από αυτήν. Κατά το στάδιο της ανάκρισης, σε σχετική ερώτηση είχε δηλώσει απολογούμενος: «Για το τραγικό γεγονός της δολοφονίας πληροφορήθηκα το πρώτον το μεσημέρι της επόμενης ημέρας», και μάλιστα, όπως ανέφερε, από τα ΜΜΕ.

Πλέον, μετά την «ανάγνωση» στο δικαστήριο των παραπάνω επικοινωνιών, ο συνήγορος του Μιχαλολιάκου δήλωσε, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά: «Υπάρχει μετά την δολοφονία του Φύσσα ένα τηλεφώνημα το οποίο εγένετο προς τον γγ του Κόμματος… Γίνεται μια ανθρωποκτονία, εν αγνοία, από το πουθενά, αιφνιδιαστικά, τουλάχιστον για αυτούς που είναι σε ένα άλλο κλιμάκιο (που υπερασπίζομαι). Και ενημερώνομαι. Πού είναι το παράλογο; Δηλαδή θα γίνει σε οιοδήποτε κόμμα κάτι τόσο κορυφαίο και κρίσιμο και δεν θα ενημερωθεί ο άνθρωπος ο οποίος προΐσταται του κόμματος, ο άνθρωπος ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα ΜΜΕ; Δεν θα ενημερωθούν αυτοί οι άνθρωποι;».

«Κορυφαίο και κρίσιμο» γεγονός, λοιπόν, που χρήζει άμεσης ενημέρωσης του αρχηγού του κόμματος από τα στελέχη του, μια δολοφονία που κατά τους αρχικούς ισχυρισμούς της ΧΑ οφείλεται σε «οπαδικά» κίνητρα! Αναγκαστική αναδίπλωση, αφού το ψέμα έχει κοντά ποδάρια…

Και άλλη μια προσπάθεια, ως δεύτερη γραμμή άμυνας, με την επίκληση «ανώτερων» και «κατώτερων» κλιμακίων της οργάνωσης, όπου τα πρώτα (στα οποία ανήκει ο αρχηγός) δεν γνωρίζουν δήθεν τι εγκληματικές ενέργειες διαπράττουν τα δεύτερα, να «αδειαστούν» τα μέλη των ταγμάτων εφόδου για να γλιτώσει ο αρχηγός…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.