Σκληρός δίσκος Ουρανίας: Χρυσωρυχείο για την οργανωτική δομή της ναζιστικής οργάνωσης

H Ουρανία Μιχαλολιάκου σε εκπαίδευση της οργάνωσης.

Αναδημοσιεύουμε τα έγγραφα, τα βίντεο και τις φωτογραφίες που επιδείχθηκαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής την προηγούμενη βδομάδα από τον ιστότοπο OmniaTv.

(Κείμενο: Λουκάς Σταμέλλος, OmniaTv, 3/7/2018)

Από τον δίσκο της Ουρανίας Μιχαλολιάκου, που εξετάστηκε κατά την 261η δικάσιμο, αναγνώστηκαν κι επισκοπήθηκαν διάφορα έγγραφα, όπως λίστες μελών και αναφορές δραστηριοτήτων, που καταδεικνύουν την οργανωμένη δράση από τα κεντρικά της Χ.Α.

Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει 15σέλιδο έγγραφο με τίτλο: Κανονισμός Λειτουργίας Τοπικών Οργανώσεων. Ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα, στα οποία περιγράφονται επακριβώς όσα έχουμε δει στο οπτικοακουστικό υλικό (εκπαιδεύσεις στη φύση, πειθαρχία μελών κ.ο.κ.) αλλά και όσα έχουν καταθέσει οι μάρτυρες – πρώην μέλη όπως ο Σταύρου και οι προστατευόμενοι.

[…]

Ο Γραμματέας της Τ.Ο. προτείνει στην Κεντρική Διοίκηση την ένταξη ενός νέου μέλους ή την αποπομπή ετέρου που θεωρεί ότι παρέβη τα καθήκοντα του. Αυτό γίνεται στα πλαίσια της μηνιαίας αναφοράς του προς την Κεντρική Διοίκηση, δια υποβολής των στοιχείων του προς ένταξη ή αποπομπή μέλους.

[…]

Ο Γραμματέας της Τ.Ο. εισηγείται τον διορισμό ή την αντικατάσταση Συντονιστών της Τ.Ο. στην Κεντρική Διοίκηση δια της Μηνιαίας Αναφοράς. Την ευθύνη όμως του διορισμού τους φέρει η Κεντρική Διοίκηση, η οποία και καθιστά γνωστή την τελεσίδικη κρίση της δια εγκυκλίου προς την Τ.Ο.

[…]

Ο Συντονιστής Πολιτικής Δράσεως οφείλει να γνωρίζει τα νομικά ζητήματα τα σχετικά με τον χώρο των Γραφείων, ώστε σε πιθανή είσοδο αστυνομικών να γνωρίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του. Σε μία τέτοια περίπτωση, οφείλει να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να μην προβεί σε ενέργειες ή να δώσει πληροφορίες που ενδέχεται να εκθέσουν σε άσκοπους κινδύνους την κίνηση. Πρέπει να έχει πάντα υπόψη του ότι ο ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ είναι μια απόλυτα νόμιμη κίνηση. Ο Συντονιστής Πολιτικής Δράσεως οφείλει να τίθεται επικεφαλής των μελών της Τ.Ο. εντός ή εκτός Γραφείων εις περίπτωση επεισοδίων και να εξασφαλίζει με σωστές επιλογές τακτικής τη μέγιστη δύναμη κρούσεως.

[…]

Εκτέλεση πολιτικών ενεργειών: Κάθε πολιτική ενέργεια απαιτεί ξεχωριστό και προσεκτικό σχεδιασμό. Οι πολιτικές ενέργειες πρέπει να είναι συχνές και να γίνονται κατά τακτά διαστήματα και όχι πολλές μαζί ακολουθούμενες από μακρά σιωπή. Καταιγισμός πολιτικών ενεργειών λαμβάνει χώρα μόνο όταν αποβλέπει σε σίγουρο πολιτικός όφελος κι εφόσον δεν αναστέλλει το τακτό πρόγραμμα κρούσεων. Σημεία που ενδείκνυνται για στόχοι είναι τα σχολεία, σχολές, πανεπιστήμια, φροντιστήρια, γήπεδα, γυμνάσια κλπ. Απαιτείται λεπτομερειακή γνώση του στόχου και του πέριξ αυτού χώρου (ύπαρξη αστυνομικών τμημάτων, γραφείων πολικών κομμάτων) η δε σχεδίαση της ενέργειας συνδέεται άμεσα με τα παραπάνω. Κάθε πολιτική ενέργεια εκτελείται από μικρό, αυστηρά προκαθορισμένο αριθμό ατόμων και σε μικρή χρονική διάρκεια, ώστε να αποφεύγεται πιθανή προστριβή με αντιφρονούντες ή την αστυνομία. Η ταυτόχρονη δράση ομάδων εκ δυο-τριών ατόμων, είναι η πλέον ενδεδειγμένη. Τα μέλη της Συντονιστείας Πολιτικής Δράσεως οφείλουν να εκτελούν πιστά τις οδηγίες που έχουν λάβει από τον Συντονιστή, να μην αυτενεργούν και γενικά να μη θέτουν σε κίνδυνο την επιτυχία της πολιτικής ενέργειας. Τέλος, εις περίπτωση αναπόφευκτης εμπλοκής, οφείλουν να επιδείξουν ηρωισμό και αυταπάρνηση.

[…]

Βιοσωματική εκπαίδευση μελών: Προβλέπεται τακτική σωματική άσκηση, άσκηση στις πολεμικές τέχνες, ασκήσεις ψυχικής αντοχής, εκδρομές με εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ορειβασίες και χειμερινές διαμονές. Η Βιοσωματική Εκπαίδευση των μελών είναι αδήριτη ανάγκη για τη σύσφιξη των σχέσεων συντροφικότητας αλλά είναι επιβεβλημένες και για λόγους συνέπειας προς την Πίστη και την Ιδεολογία μας, συνοδεύονται δε πάντα και από ιδεολογική κατήχηση. Την εποπτεία του όλου εκπαιδευτικού προγράμματος έχει ο Συντονιστής Πολιτικής Δράσεως.

[…]

Στα περιεχόμενα του δίσκου της Ουρ. Μιχαλολιάκου υπάρχει και άρθρο για την επίθεση τάγματος εφόδου στην Πάρο, στο οποίο όχι μόνο παραδέχεται την επίθεση αλλά και καμαρώνει γι’ αυτήν:

Ομάδες αναρχοαριστεριστών με αστυνομική κάλυψη επιχείρησαν προχθές να επιτεθούν στην οργανωτική συνδιάσκεψη της Χρυσής Αυγής Πάρου. Η αστυνομία ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ τους έφερε συνοδεία μέχρι την αίθουσα της εκδήλωσης κι έτσι οι γνωστές… λιράτες κότες πήραν θάρρος. Η απόπειρά τους να διαλύσουν την συνδιάσκεψη της Χρυσής Αυγής όμως απέτυχε παταγωδώς. Και μόνο στη θέα των Συναγωνιστών, οι παρακρατικοί διαλύθηκαν ‘πετώντας’ και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τρέχουν ακόμα με κατεύθυνση προς τη θάλασσα. Η συγκέντρωση συνεχίστηκε κανονικά. Αυτά κάνουν έρχονται προκαλούν τις τρώνε και μετά κλαίγονται και λένε οι φασίστες οι ναζί μας βαράνε. Ε καλά σας κάνουμε πως θα το κάνουμε δηλαδή τώρα. Και δεν πάτε να μας λέτε όπως θέλετε.”

Σημαντικό είναι ακόμα το κείμενο με τίτλο “Ιεραρχία-Δομή” που επαναλαμβάνει την “Αρχή του Αρχηγού” σε χρόνο που η Χρυσή Αυγή είναι ήδη κοινοβουλευτικό κόμμα:

Στην κορυφή αυτής της Ιεραρχικής πυραμίδας βρίσκεται ο Άνθρωπος που όλοι σεβόμαστε και όλοι ακολουθούμε. Ο γνήσιος εκφραστής της Ιδεολογίας μας, ο Αρχηγός μας ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Η έννοια του Αρχηγού – Καθοδηγητή στην Ιδεολογία μας προσλαμβάνει μεταφυσικό περιεχόμενο. Ως μεταφυσικό περιεχόμενο ορίζουμε την ακράδαντη πίστη όλων των Χρυσαυγιτών πως ο Αρχηγός μας είναι ο Άνθρωπος που θα οδηγήσει την Ιδεολογία μας στην Τελική Νίκη εναντίον των δυνάμεων του σκότους που απεργάζονται τον θάνατο του Ελληνισμού και θα οδηγήσει ολόκληρη την Χώρα στην δημιουργία του Γ’ Ελληνικού Πολισμού που όλοι μας ονειρευόμαστε. Ο κάθε Άνθρωπος έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία, είτε μιλάμε για τον Αγώνα, είτε μιλάμε γενικότερα. Το ίδιο ισχύει και για τους Χρυσαυγίτες της όποιας ιεραρχικής βαθμίδας μιλάμε. Ο Αρχηγός μας συγκεντρώνει τα θετικά στοιχεία όλων των αγωνιστών της Χρυσής Αυγής όντας πρώτος μεταξύ ομοίων στην αδιάσπαστη φάλαγγα των Εθνικιστών που παρατίθεται εναντίον του αμαρτωλού καθεστώτος που μολύνει την Πατρίδα μας με την ύπαρξη του. Είναι ο Άνδρας ο Ερχόμενος, ο οποίος θα σαρώσει με την παρουσία του, το οτιδήποτε σάπιο ταλανίζει και βασανίζει το Ελληνικό Έθνος».

Η δίκη συνεχίζεται

Οι δικάσιμοι για τον μήνα Ιούλιο:

  • Δευτέρα 02/07 Εφετείο
  • Τετάρτη 04/07 Κορυδαλλός
  • Δευτέρα 09/07 Κορυδαλλός
  • Τετάρτη 11/07 Κορυδαλλός
  • Δευτέρα 16/07 Κορυδαλλός
  • Τετάρτη 18/07 Εφετείο
  • Πέμπτη 19/07 Κορυδαλλός
  • Δευτέρα 23/07 Εφετείο

Λεπτομέρειες για τη συνέχεια της δίκης της Χρυσής Αυγής μπορείτε να βλέπετε ζωντανά κάθε Παρασκευή (εφόσον έχουν προηγηθεί δικάσιμοι), λίγο μετά τις 9μμ, στο βιντεοχρονολόγιο του omniatv. Μπορείτε να δείτε και το αρχείο όλων των προηγούμενων εκπομπών, από την αρχή της δίκης μέχρι τώρα.

Επισκεφθείτε επίσης τις σελίδες:

  • της ομάδας δικηγόρων πολιτικής αγωγής JailGoldenDawn, με πληθώρα στοιχείων και τεκμηρίωσης για το σύνολο της δίκης αλλά και τις επιμέρους υποθέσεις
  • του παρατηρητηρίου της δίκης Golden Dawn Watch, με τις αναφορές των παρατηρητών για κάθε ημέρα διεξαγωγής της δίκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.