Βίντεο-ντοκουμέντο: Ο Μιχαλολιάκος λέει ό,τι και ο Μπαρμπαρούσης

Η Χρυσή Αυγή και το πραξικόπημα.

(Κείμενο: Δημήτρης Ψαρράς, ΕφΣυν, 22/6/2018)

Η Δικαιοσύνη έκρινε με ιδιαίτερη επιείκεια τον βουλευτή της ναζιστικής οργάνωσης Μπαρμπαρούση. Μένει βέβαια να αποφανθεί το κακουργιοδικείο για την ουσία της υπόθεσης, αλλά η αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους μαρτυρά ότι εισαγγελέας και ανακριτής έκριναν πως η μεταμέλειά του είναι ειλικρινής και πως δεν είναι ύποπτος φυγής.

Καθώς φαίνεται τους έπεισε ότι παρασύρθηκε από το «θυμικό» του, παρά το γεγονός ότι την επίμαχη φράση, με την οποία καλούσε τον στρατό να κάνει πραξικόπημα, τη διάβαζε από γραπτό κείμενο!

Οσο για τη «φυγή», είναι πραγματικά ενδιαφέρον το γεγονός ότι δεν αξιολογήθηκαν η «απόδραση», η περιπετειώδης καταδίωξη και τελικά η σύλληψη στο κρησφύγετό του.

Η πραγματικότητα είναι πως δεν παρασύρθηκε από το θυμικό του ο Μπαρμπαρούσης. Το αποδεικνύει το γραπτό κείμενο, το χειροκρότημα των «συναγωνιστών» του στη Βουλή, η δημόσια επιδοκιμασία Κασιδιάρη, αλλά ακόμα και η καθυστερημένη δήλωση Μιχαλολιάκου ότι δήθεν έδρασε «εκτός γραμμής».

Στην πραγματικότητα, ο Μπαρμπαρούσης ακολούθησε κατά γράμμα τις εντολές του Μιχαλολιάκου.

Οπως αποδεικνύεται από το βίντεο που αποκαλύπτουμε σήμερα στην efsyn.gr, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής έχει κατ’ επανάληψη διακηρύξει ότι η στρατηγική της οργάνωσής του είναι η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος με πραξικόπημα και η κατάργηση των εκλογών.

Οπως ομολογεί ο ίδιος, η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα «μόνο με τη νομική έννοια του όρου» και στόχος της είναι η κατάργηση όλων των κομμάτων.

Οι δηλώσεις αυτές ήταν δημόσιες, αλλά δεν προκάλεσαν την επέμβαση των εισαγγελικών αρχών, όπως συνέβαινε άλλωστε με όλες τις εγκληματικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η ηγεσία της οργάνωσης παρέμεινε στο απυρόβλητο, ακόμα και σε περιπτώσεις ακραίες, όπως η επίθεση της ομάδας κρούσης από τον Περίανδρο, τον Ιούνιο του 1998.

Εχοντας αυτά κατά νου, ο Ν. Μιχαλολιάκος επανέλαβε την περασμένη βδομάδα όσα έχει συνηθίσει επί τέσσερις δεκαετίες. Μόλις αντιλήφθηκε ότι η πρόσκληση σε πραξικόπημα δημιούργησε ιδιαίτερη αίσθηση στους πολίτες και προκάλεσε την επέμβαση της Δικαιοσύνης, έσπευσε να αποκηρύξει τον βουλευτή του, που απλώς επαναλάμβανε τη «γραμμή», και τον άφησε εκτεθειμένο στη δίωξη για κακούργημα.

Το ερώτημα είναι αν -και ποιον- θα πείσει αυτή τη φορά ο Ν. Μιχαλολιάκος ότι δεν είναι αυτός -ως απόλυτος αρχηγός της ναζιστικής ομάδας- ο ηθικός αυτουργός της αθλιότητας Μπαρμπαρούση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο «φίρερ» αδειάζει τα στελέχη του για να σωθεί ο ίδιος. Για παρόμοιο άδειασμα με βαριά υπονοούμενα τον κατηγορούν οι πρώην υπαρχηγοί του Ανδρουτσόπουλος και Κουσουμβρής. Τι να πει κι ο Χρ. Ζέρβας, υπεύθυνος ασφαλείας της οργάνωσης, που τον απέλυσε ο αρχηγός του από τη Βουλή, όταν συνελήφθη κι αυτός για κακούργημα;

Ποσώς βέβαια μας απασχολεί το προσωπικό δράμα του Μπαρμπαρούση. Το ερώτημα είναι αν η Δικαιοσύνη θα αναζητήσει πίσω από το ξέσπασμα του Ξηρομερίτη ναζιστή τον πραγματικό υπεύθυνο. Το βίντεο που αναρτήσαμε τον δείχνει με σαφήνεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.