Η Χρυσή Αυγή δεν ξεπλένεται με ψέματα

Eurokinissi – ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.

(Κείμενο: Γιάννης Μπασκάκης, ΕφΣυν, 22/3/2017)

Τα αυτονόητα για τη Χρυσή Αυγή είπε προχθές στη Βουλή η Κατερίνα Παπανάτσιου κατά τη διάρκεια συζήτησης για τα προνόμια των βουλευτών: «Ξέρουμε όλοι ποιες σκοτεινές εποχές νοσταλγεί. Τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί στη δίκη που δικάζεται η Χρυσή Αυγή σαν εγκληματική οργάνωση είναι γνωστά πλέον σε όλους, όσο και αν θέλει τώρα να τα κρύψει, ενώ κάποτε τα διαφήμιζε».

Με τον τρόπο αυτό η υφυπουργός Οικονομικών έστειλε ηχηρό μήνυμα στον ερωτώντα Κασιδιάρη και τη ναζιστική οργάνωση ότι δεν είναι διατεθειμένη να της προσφέρει την πολιτική νομιμοποίηση που αυτή ψάχνει εναγωνίως.

Τότε ο υπόδικος ναζιστής επιδόθηκε σε ένα ακόμα χρυσαυγίτικο σόου, κινούμενος τραμπουκίζοντας προς το μέρος της, για να προκαλέσει την παρέμβαση του προεδρεύοντος Νικήτα Κακλαμάνη που φώναξε: «Δώσατε το σόου σας, στο καλό τώρα!».

Αυτή που προσέφερε απλόχερα πολιτική νομιμοποίηση στη ναζιστική οργάνωση ήταν η νέα εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», η οποία βάφτισε τη στάση της κ. Παπανάτσιου «επίθεση στον ερωτώντα βουλευτή της Χ.Α.» και κυκλοφόρησε με υπότιτλο στο σχετικό ρεπορτάζ: «Κακλαμάνης και Κασιδιάρης “στρίμωξαν” την Παπανάτσιου».

Στη συνέχεια ο Κασιδιάρης επανέλαβε στον Real FM και τον Ν. Στραβελάκη, τα γνωστά ψέματα ότι δήθεν το βίντεο της «Εφ.Συν.» από τη ναζιστική συναυλία, στην οποία μετείχε και ο ίδιος, είναι «γελοίο φωτομοντάζ», όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι ο ίδιος υπέγραφε το σχετικό ρεπορτάζ στο επίσημο έντυπο της οργάνωσης, εγκωμιάζοντας την παρουσία της Γερμανίδας Annett, η οποία και τραγούδησε τον ύμνο της ναζιστικής Γερμανίας «Deutschland über alles».

Γνωρίζει επίσης ότι τη σημαία της Βέρμαχτ κραδαίνει ο στενός του συνεργάτης Μιχάλης Γιαννόγκωνας, καθώς και ότι η Χρυσή Αυγή κυκλοφόρησε τη συγκεκριμένη συναυλία και σε CD.

Φυσικά τα ψέματα είναι κλασικό στοιχείο του λόγου των υμνητών του Γκέμπελς, αλλά τέτοια ψέματα που καταρρίπτονται εν τη γενέσει τους υποδηλώνουν την απόλυτη σύγχυση της οργάνωσης, η οποία επιτείνεται και από την πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση του Δ. Κουκούτση που υποβίβασε τη Χρυσή Αυγή στην τέταρτη θέση στο Κοινοβούλιο.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας φεύγοντας κατήγγειλε την απόφαση του Μιχαλολιάκου να δώσει θέσεις σε «όψιμους εθνικιστές, γυρολόγους της πολιτικής», αφήνοντας έτσι υπόνοιες για τη σχέση του με τον νέο πυρηνάρχη Καλαμάτας Δημήτριο Σαρατσιώτη, ο οποίος ήταν παλιό στέλεχος του ΛΑΟΣ κι έπειτα μέσω του σχήματος «Πατριωτικό Κέντρο» συνεργάστηκε και με τους ΑΝ.ΕΛΛ. για να καταλήξει στη ναζιστική οργάνωση.

Αλλά γιατί Κουκούτσης-Σαρατσιώτης σφάζονται ξαφνικά στην ποδιά του φίρερ Μιχαλολιάκου;

Μάλλον για έναν πολύ πεζό λόγο: μια βουλευτική έδρα στη Μεσσηνία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.