Να αθωωθεί ο Σεραφείμ Ρίζος που δικάζεται με χρυσαυγίτικη μήνυση στις 31/1/17 στα Χανιά

Αναδημοσιεύουμε ανακοινώσεις και ψηφίσματα ενάντια στη δίωξη του δασκάλου και δημοτικού συμβούλου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Χανιά Σεραφείμ Ρίζου που δικάζεται στις 31/1/2017 με χρυσαυγίτικη μήνυση. Οι σύλλογοι δασκάλων και καθηγητών των Χανίων καλούν την ίδια ημέρα στάση εργασίας και συγκέντρωση στα δικαστήρια, ενώ ψήφισμα εξέδωσε και το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Ανακοίνωση του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (ΣΕΚ) Χανίων:

Στις  31 Γενάρη γίνεται η δίκη του Σεραφείμ Ρίζου, μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, δημοτικού συμβούλου στο ΔΣ Χανίων με την «Ανταρσία στα Χανιά», μέλους του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έπειτα από μήνυση  του χρυσαυγίτη Στέλιου Βολουδάκη.

Ο σ. Ρίζος κατηγορείται ότι παρακίνησε άγνωστα άτομα να χτυπήσουν τάχα το χρυσαυγίτη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Ιουνίου του 2012.

Εκείνη την περίοδο η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή είχε στήσει τάγμα εφόδου στα Χανιά οργανώνοντας περιπολίες, επιθέσεις σε μετανάστες, αριστερούς αγωνιστές και νεολαίους. Προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν  όποιον αντιστέκονταν στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων καλλιεργώντας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κλίμα βίας και επιθέσεων σε προεκλογικά περίπτερα κλπ.

Είναι  μια προκλητική προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να αντιστρέψει και να συσκοτίσει την πραγματικότητα στήνοντας, κατά την προσφιλή τακτική της άλλωστε, μηνύσεις.

Οι εκπαιδευτικοί όπως φάνηκε και πρόσφατα στο Πέραμα αποτελούν προσφιλή στόχο της ΧΑ γιατί έχουν αποτελέσει, όλα αυτά τα χρόνια, φραγμό στις πολιτικές των μνημονίων και της διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης όπως επίσης και μόνιμο εμπόδιο στο να εμπεδωθούν στα σχολεία ρατσιστικές λογικές αποκλεισμών, παλεύοντας για μια παιδεία ανοιχτή για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από χρώμα, φύλο, φυλή, τάξη ή καταγωγή.

Η ΧΑ το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να στήσει ξανά τα τάγματα εφόδου απολαμβάνοντας για μια ακόμη φορά ασυλία από τμήματα του κρατικού μηχανισμού. Όπως τώρα προσπαθούν να εμφανίσουν τα μέλη τους ως «αγανακτισμένους γονείς», έτσι και πριν λίγο καιρό εμφανίζονταν ως «αγνοί ακτιβιστές» που χτυπήθηκαν από «ακραίους  αριστερούς».  Σήμερα κατηγορούν το σ. Ρίζο, όπως και πολλούς άλλους αγωνιστές, με ψεύτικες και ανυπόστατες κατηγορίες προσπαθώντας να χτυπήσουν το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ), το εκπαιδευτικό κίνημα στα Χανιά όπως και την αντικαπιταλιστική αριστερά.

Ο εξαγνισμός της ΧΑ που επιχειρείται από μερίδα κυβερνητικών στελεχών (Καμένος, Παρασκευόπουλος) αλλά πάνω από όλα οι πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση στο θέμα των προσφύγων αποτελούν το έδαφος πάνω στο οποίο εξακολουθούν να υφίστανται και να ανθίζουν τέτοιου είδους πρακτικές από τη ΧΑ.

Τη στιγμή που εκατομμύρια βγαίνουν στους δρόμους  σε όλο τον κόσμο ενάντια στο ρατσιστή Τραμπ, τη στιγμή που χιλιάδες διαδηλώνουν στο Πέραμα ενάντια στις επιθέσεις  των νεοναζί, τη στιγμή που οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και οι του Σαχζάτ Λουκμάν κυκλοφορούν ελεύθεροι συνεχίζοντας να οργανώνουν την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής συμμορίας, τη στιγμή που στη δίκη της Χρυσής Αυγής βγαίνουν καθημερινά ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να στήνεται ξανά βιομηχανία διώξεων στα Χανιά, αλλά και οπουδήποτε αλλού.

Καλούμε τα συνδικάτα, τη νεολαία, κάθε αγωνιστή του εργατικού, αντιφασιστικού, αντιρατσιστικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος να πάρει μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνεται από το ΣΕΠΕ Χανίων στις 31 Γενάρη έξω από τα δικαστήρια.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

“Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χανίων δηλώνει τη συμπαράσταση του στον Δημοτικό Σύμβουλο, Σεραφείμ Ρίζο, που δικάζεται στις 31-1-2017 με την αστήρικτη κατηγορία της υποκίνησης άγνωστων ατόμων να χτυπήσουν μέλος της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τον Ιούνιο του 2012. Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει τη ριζική διαφωνία του να κατηγορούνται δημοκρατικοί πολίτες για βίαιες πρακτικές ξυλοδαρμών ή δολοφονικών επιθέσεων”.

Διαβάστε τα υπόλοιπα ψηφίσματα:

UPDATE: Η δίκη αναβλήθηκε για τις 13 Ιούνη του 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.