“Αγάπη μου, συρρίκνωσα τη Χρυσή Αυγή!”

mix_zarouliaΗ φετινή “συγκέντρωση για τα Ίμια” ήταν ένα φιάσκο για τη Χρυσή Αυγή. Τα προηγούμενα χρόνια, η Χρυσή Αυγή κρυβόταν πίσω από μια υποτιθέμενη “Επιτροπή Εθνικής Μνήμης” που έδινε τη δυνατότητα στον ευρύτερο ακροδεξιό “χώρο” να διαδηλώνει για τα Ίμια. Φέτος, εξαιτίας της αντιφασιστικής αντισυγκέντρωσης και της απαγόρευσης όλων των συγκεντρώσεων από την ΕΛΑΣ, η διαδήλωση αποκαλύφθηκε ως αυτό που πραγματικά είναι: μια κομματική φιέστα της Χρυσής Αυγής, με πραγματικό περιεχόμενο τις εθνικοσοσιαλιστικές παράτες της ηγεσίας της ή, για να χρησιμοποιήσουμε τα λόγια του δημοτικού συμβούλου της Ελληνικής Αυγής Χρίστου Γούδη, “τα καρναβαλικά ιδεοληπτικά σημάδια των παιδικών της ασθενειών, της φασίζουσας οστρακιάς και του χιτλερικού κοκκύτη”.

Έχει αξία να επισημάνουμε εδώ την απόλυτη παράλυση στην οποία βρίσκεται η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, η οποία εχει ήδη γίνει αντικείμενο κριτικής από τον “χώρο” αλλά χτες αποδείχτηκε με πανηγυρικό τρόπο. Η απόφαση της ΓΑΔΑ για απαγόρευση των συγκεντρώσεων ανακοινώθηκε χτες το βράδυ (29/1/2016) κατά τις 9μμ. Φυσικά, η σύσκεψη που θα διεξαγόταν στη ΓΑΔΑ ήταν ήδη γνωστή και η Χρυσή Αυγή γνώριζε πριν τις 9μμ την απόφαση της απαγόρευσης. Κι όμως, αν και περνούσαν οι ώρες, η επίσημη ιστοσελίδα της οργάνωσης εξακολουθούσε να καλεί τους Χρυσαυγίτες σε συγκέντρωση στο γνωστό σημείο (Ρηγίλλης με Βασιλίσσης Σοφίας).

imia_xaΗ ώρα έχει πάει 1:30 μετά τα μεσάνυχτα και η Χρυσή Αυγή δεν έχει ακόμα καταγγείλει την απαγόρευση. Ο Αρχηγός μάλλον κοιμάται…

Χρειάστηκαν 14 ώρες (ναι σωστά διαβάσατε: 14 ΩΡΕΣ!) για να βγάλει ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή που να καταγγέλλει την απόφαση της απαγόρευσης! Πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ που δεν μπορεί να το ξεπεράσει ούτε εξωραϊστικός σύλλογος αντιμέτωπος με τυχόν απαγόρευση της δράσης του. Ηταν τέτοια η καθυστέρηση που πολλοί άρχισαν να σκέφτονται ότι η απαγόρευση δεν ήταν τελικά τόσο έξω από τις επιθυμίες της οργάνωσης, της οποίας η δυνατότητα κινητοποίησης φθίνει διαρκώς.

Imia_xa_2Η ώρα είναι 11:54πμ της 30/1/2016 και αυτή είναι η πρώτη ανακοίνωση μετά την απαγόρευση της ΕΛΑΣ. Ο Αρχηγός ξύπνησε… Για 15.000 ευρώ τον μήνα που εισπράττει το ζεύγος Μιχαλολιάκου από δύο βουλευτικές αποζημιώσεις, δεν το λες και νωρίς…

Η φετινη συγκέντρωση για τα Ίμια είχε το επιπλέον πρόβλημα ότι, με τα καμώματα της Χρυσής Αυγής (ιδίως μετά την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία Φύσσα από τον Αρχηγό), ο υπόλοιπος “ακροδεξιός χώρος” πνέει μένεα κατά της οργάνωσης. Ο Χατζηπαρασκευάς του Στόχου έχει πλέον διαχωρίσει τη θέση του, ενώ ο Χίος σπρώχνει τον Κασιδιάρη σαν εναλλακτική λύση στον “Αρχηγό”.

Με αυτά σαν δεδομένα, η Χρυσή Αυγή κάλεσε τη συγκέντρωση στα γραφεία της στη Μεσογείων: μακριά από το κέντρο (μακρύτερα δεν γινόταν), στα γραφεία της οργάνωσης και, βέβαια, στη ζεστασιά του αστυνομικού κλοιού, τον οποίο εναγωνίως αναζητούσε ο Κασιδιάρης με απεγνωσμένα εξώδικα που επέδωσε χτες στη ΓΑΔΑ.

Η συγκέντρωση αποδείχτηκε τελικά η μικρότερη όλων των προηγούμενων χρόνων, συσπειρώνοντας κάποιες εκατοντάδες οπαδούς της ΧΑ. Όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενο ποστ (“Απελπισία στη Χρυσή Αυγή μετά τη συγκέντρωση των Ιμίων”), μετά το 2013 η Χρυσή Αυγή βιώνει μια σταθερή απομαζικοποίηση και αποδυνάμωσή της στο δρόμο.

Αν και πολλοί επισημαίνουν πλέον την αδυναμία του Αρχηγού να βγάλει τη Χρυσή Αυγή από το αδιέξοδο της πολιτικής απομόνωσης και της ποινικής δίωξης, η οικογένεια Μιχαλολιάκου είναι αμετακίνητη. Το “συνέδριο” στα τέλη του Μάρτη θα επανεκλέξει τον Μιχαλολιάκο ως “Αρχηγό” (για την ακρίβεια, εκλογές για νέο γενικό γραμματέα δεν θα διεξαχθούν αφού για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να το ζητήσουν οι μισοί και πλέον αντιπρόσωποι!). Και η γκρίνια θα συνεχίσει να σέρνεται, οργανωμένη από την “πέμπτη φάλαγγα των ψιθυριστών” που δρα μέσα στις γραμμές της Χρυσής Αυγής.

Πάντως ο Μιχαλολιάκος είπε χτες ότι “δεν μας πειράζει που είμαστε εδώ και όχι στο Μνημείο των Ιμίων” (!) το οποίο στην τελική “είναι δίπλα στο Κολωνάκι” (!). Που σημαίνει: οι ετήσιες συγκεντρώσεις στη Ρηγίλλης και Βασιλίσσης Σοφίας μπορεί πλέον να έχουν περάσει στην ιστορία…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.