Στόχος κατά Χρυσής Αυγής: “Είναι γίδια που κάνουν σπονδές στον Μουσολίνι”

Το πράμα φαινόταν εδώ και κάποιον καιρό να πηγαίνει για σύγκρουση. Οι Χρυσαυγίτες είχαν πάψει να αναφέρονται στον Στόχο ως “εθνικιστικό έντυπο” που πρέπει να αγοράζουν τα μέλη τους. Και ο Στόχος αποσιωπούσε, όταν δεν έριχνε μπηχτές στη δράση της Χρυσής Αυγής. Αλλά τελικά η ρήξη οριστικοποιήθηκε, με το πρωτοσέλιδο στο οποίο ο Χατζηπαρασκευάς επιτίθεται στον Μιχαλολιάκο για την ανάληψη της “πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία Φύσσα”.

stoxos“Ως εδώ! Την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα ανέλαβαν οι ηττημένοι του 45, όχι οι ελληνόψυχοι και οι εθνικιστές”

Η αναφορά στους “ηττημένους του 45” γίνεται βέβαια για τη δήλωση Μιχαλολιάκου (το 2012) ότι οι Χρυσαυγίτες είναι “η σπορά των νικημένων του 45”. Ο Φύρερ αρνήθηκε την ύπαρξη τέτοιας δήλωσης στον Χατζηνικολάου, αλλά πρόκειται για άλλο ένα ψέμα που θα καταπέσει με πάταγο στη δίκη. Ιδού και το σχετικό βίντεο:

Ο Χατζηπαρασκευάς εξανίσταται ότι οι “έλληνες εθνικιστές” δεν είναι “οι ηττημένοι του 45”, αποκαλώντας τους χρυσαυγίτες “γίδια που κάνουν σπονδές στον Μουσολίνι”. Θα μπορούσε βέβαια να ρωτήσει κανείς πώς και δεν είχε συνειδητοποιήσει όλον αυτόν τον καιρό με ποιούς έκανε μπίζνες, ποιούς επαινούσε στις μαζώξεις των Ιμίων και ούτω καθεξής.

Μικρή σημασία έχει όμως η πραγματική αιτία της ρήξης στον φασιστικό βόθρο. Ο Χατζηπαρασκευάς την επισημοποίησε με την εκπομπή του, την οποία μπορείτε να ακούσετε (με δική σας ευθύνη) εδώ:

Σημαντικό είναι ότι ο Χατζηπαρασκευάς προαναγγέλλει διαφοροποίηση του Αρβανίτη από τη Χρυσή Αυγή. Εχουμε ήδη γράψει για τον εμφύλιο στην τοπική οργάνωση της Πάτρας. Το “σοβάρεμα” της Χρυσής Αυγής και η απουσία νέων εκλογικών κερδών έχουν φέρει γκρίνια και διασπάσεις στην ελληνική ακροδεξιά. Και δεν έχουμε δει ακόμα το τέλος αυτής της διάσπασης.

2 thoughts on “Στόχος κατά Χρυσής Αυγής: “Είναι γίδια που κάνουν σπονδές στον Μουσολίνι”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.