Αλληλεγγύη στην πανεπιστημιακό Μαίρη Μαυρή που διώκεται μετά από μήνυση του Κασιδιάρη

(Κείμενο: TVXS)

Την Δευτέρα 5 Μαΐου ορίστηκε η δίκη της Μαίρης Μαυρή – Βαβαγιάννη μετά από μήνυση του Ηλία Κασιδιάρη για «συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία». Η πανεπιστημιακός ήταν μάρτυρας στη γνωστή υπόθεση της επίθεσης από ομάδα ροπαλοφόρων  που χτύπησαν και μαχαίρωσαν μεταπτυχιακό φοιτητή στο χώρο του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ.

«Η συνάδελφος είδε την ομάδα να βγαίνει από αυτοκίνητο που, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ανήκε στον Η. Κ. και πράττοντας τον καθήκον της ενημέρωσε τις πανεπιστημιακές αρχές (πρόεδρο του Τμήματος και Σύγκλητο, της οποίας τότε ήταν μέλος), και μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ, της οποίας επίσης τότε ήταν μέλος. Κατέθεσε δε στην αστυνομία όταν της ζητήθηκε από το θύμα της επίθεσης.

 
Σε εκείνη τη δίκη, μέσα στην αφόρητη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στην κατειλημμένη από μέλη της ΧΑ αίθουσα, ο Η. Κασιδιάρης  αθωώθηκε με πρόταση του εισαγγελέα «λόγω αμφιβολιών».
 
Η συνάδελφος Μαίρη Μαυρή έπραξε το αυτονόητο για μια εγκληματική πράξη που είδε να συμβαίνει μέσα σε χώρο του Πανεπιστημίου της και σήμερα παραπέμπεται σε δίκη μετά από  μήνυση πρωτεργάτη της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Δε θα την αφήσουμε ανυπεράσπιστη! Πρέπει να είμαστε εκεί!» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Δίκτυο Πανεπιστημιακών και καλεί στα Δικαστήρια πρώην Ευελπίδων, κτίριο 12, τη Δευτέρα 5 Μαΐου στις 09.00.

One thought on “Αλληλεγγύη στην πανεπιστημιακό Μαίρη Μαυρή που διώκεται μετά από μήνυση του Κασιδιάρη

  1. Pingback: Αλληλεγγύη στην πανεπιστημιακό Μαίρη Μαυρή που διώκεται μετά από μήνυση του Κασιδιάρη | Ώρα Κοινής Ανησυχίας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.