Υπόθεση Σκορδέλη, κλπ

Ακολουθεί η περιγραφή της επίθεσης και σχετικά στοιχεία της δικογραφίας όπως αυτά παρατίθενται στο από 19/02/2014 πόρισμα των εφετών ανακριτριών για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής:

“Με το 1046/2/151 -γ/17-9-2011 διαβιβαστικό έγγραφο του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών απεστάλησαν συνοδεία α) η Θέμις-Ευαγγελία ΣΚΟΡΔΕΛΗ του Κωνσταντίνου-Παναγιώτη, β) ο Ιωάννης ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ του Ηλία και γ) ο Γεώργιος ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ του Λουκά, οι οποίοι, με ομάδα δεκαπέντε (15) περίπου ατόμων, διερχόμενοι από την οδό Περγάμου, στο ύψος του οικοδομικού αριθμού 23, επιτέθηκαν στους ευρισκόμενους στο σημείο αυτό αλλοδαπούς, υπηκόους Αφγανιστάν και με κλωτσιές, χτύπησαν τον ένα εξ αυτών (Mohammadi Mohammad Ali) και το Raza Mohammad, με ιδιαίτερη σφοδρότητα, σε διάφορα σημεία του σώματός τους, ενώ στη συνέχεια, επιτέθηκαν στο Rahimi Ali, τον οποίο χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές σε διάφορα σημεία του σώματός του καθώς και με αιχμηρό αντικείμενο, τραυματίζοντάς τον στο θώρακα και στην κοιλιακή χώρα. Για τις παραπάνω αξιόποινες πράξεις έχουν ήδη παραπεμφθεί ως κατηγορούμενοι ενώπιον του αρμοδίου ποινικού δικαστηρίου.

Περί των ανωτέρω κατέθεσαν σχετικά οι : Raza Mohammad, Rahimi Ali και Ιωάννης Δήμος-αστυνομικός, στις από 16-09-2011 και 17-09-2011 συμπληρωματική, 17-09-2011 και 16-09-2011, αντίστοιχα. (Σχετ. No. 107)

Παρατίθενται το από 19-09-2011 ιατρικό σημείωμα του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» καθώς και το από 30-11-2011 Πιστοποιητικό του ιδίου Νοσοκομείου που αφορούν τον RAHIMI ALΙ.”

—————————–

Δήλωση της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη για την προφυλάκιση της Θ. Σκορδέλη + ενημέρωση από την ενδέκατη αναβολή της σχετικής δίκης

Η Ευγενία Κουνιάκη, συνήγορος των αφγανών προσφύγων Ali Rahimi, Mohammadi Mohammad Ali και Raza Mohamad, θυμάτων της φασιστικής επίθεσης της 16/09/2011 στον Άγιο Παντελεήμονα, με δράστες τους Ιωάννη Λουκιανό, Γεώργιο Μαρκουλάκη και Θέμιδα Σκορδέλη, δήλωσε:

H προφυλάκιση της υποψήφιας βουλευτή της Χρυσής Αυγής Θ.Σκορδέλη – με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα – για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ως ύποπτης τέλεσης νέων εγκληματικών πράξεων είναι μια ενέργεια που θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια. Συγκεκριμένα, θα έπρεπε να είχε συμβεί από τις 16/09/2011, όταν το τάγμα εφόδου του Αγίου Παντελεήμονα με την ενεργό συμμετοχή της Σκορδέλη επιτέθηκε απρόκλητα με μαχαιριές δίπλα στην καρδιά, με δολοφονικό δηλαδή σκοπό, στον αφγανό πρόσφυγα Ali Rahimi. Είναι σκανδαλώδες το γεγονός ότι αστυνομία και δικαιοσύνη χαρακτήρισαν, πίσω στο 2011, το έγκλημα αυτό “επικίνδυνη σωματική βλάβη” – στέλνοντάς το στο Μονομελές! – και όχι απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ως πολιτική αγωγή και συνήγοροι των θυμάτων, απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των εγκληματικών πράξεων των χρυσαυγίτικων ταγμάτων εφόδου, τόσο των φυσικών όσο και των ηθικών τους αυτουργών”.

Ενημέρωση:

Στις 22/01/2014 ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση της υπόθεσης αυτής από το Β’ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, μετά από δέκα αναβολές. Πριν ξεκινήσει η συζήτηση της υπόθεσης, η συνήγορος της Σκορδέλη Χριστίνα Τσαμπάζη ζήτησε αναβολή λόγω τραυματισμού που είχε υποστεί στο χέρι της, ενώ ο συνήγορος των άλλων κατηγορουμένων (και υποψήφιος βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων) Βασίλειος Καπερνάρος ζήτησε αναβολή για να παραστεί στη Βουλή όπου συζητούταν η άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Το δικαστήριο αναβλήθηκε για τις 18 Ιούνη 2014.

—————————–

Στο εδώλιο η Σκορδέλη για την επίθεση χρυσαυγίτικου τάγματος σε Αφγανούς μετανάστες

Στο εδώλιο θα καθίσει αύριο, Πέμπτη 22/6/2017, η Θέμις Σκορδέλη, υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής και υπόδικη στη δίκη της ΧΑ για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, για την επίθεση τάγματος εφόδου κατά Αφγανών μεταναστών στις 16/9/2011 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Η δίκη θα διεξαχθεί ενώπιον του Α’ Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών (κτίριο 2, αίθουσα 3, πινάκιο 6). Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι 3 χρυσαυγίτες (Σκορδέλη Θέμις-Ευαγγελία, Μαρκουλάκης Γεώργιος, Λουκιανός Ιωάννης) κατηγορούμενοι είναι επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατά συρροή. Θυμίζουμε ότι η Σκορδέλη καταδικάστηκε πρόσφατα και για την επίθεση στο κλιμάκιο του συνδυασμού “Ελεύθερη Αττική” του Αλέκου Αλαβάνου τον Οκτώβριο του 2010.

—————————–

Δίκη Σκορδέλη: Κατέθεσε ο Αφγανός που μαχαιρώθηκε από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής το 2011

Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του σήμερα, Παρασκευή 7/7/2017, ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ο Αφγανός μετανάστης που έπεσε θύμα επίθεσης τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή της ναζιστικής οργάνωσης Θέμιδα Σκορδέλη στις 16/9/2011.

Η δίκη ξεκίνησε με απόντες τους τρεις κατηγορούμενους (εκπροσωπήθηκαν από συνηγόρους υπεράσπισης), μετά από δεκάδες αναβολές, παρόλες τις προσπάθειες τις υπεράσπισης για εκ νέου καθυστέρηση με πρόσχημα το ζήτημα της διερμηνείας.

Η περιγραφή της επίθεσης από ομάδα 15 ατόμων, με τη Σκορδέλη να δίνει τις εντολές, ήταν ανατριχιαστική, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η υπόθεση δικάζεται ως πλημμέλημα, τη στιγμή που ο μετανάστης δέχτηκε δύο χτυπήματα με σιδερένιο αιχμηρό αντικείμενο στον θώρακα και δίπλα στην καρδιά. Ο μάρτυρας ταυτοποίησε τους δράστες τής σε βάρος του επίθεσης στο πρόσωπο των τριών κατηγορουμένων (Θέμις-Ευαγγελία Σκορδέλη, Ιωάννης Λουκιανός, Γεώργιος Μαρκουλάκης).

Εκτός του θύματος, κατέθεσαν οι μάρτυρες της πολιτικής αγωγής Πέτρος Κωνσταντίνου, Ελένη Πορτάλιου και Γεώργιος Κόρρας, καθώς και ο αστυνομικός ο οποίος προσήγαγε τον Μαρκουλάκη που είναι αυτός που μαχαίρωσε τον Αφγανό μετανάστη.

Η δίκη θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 10/7 (Ευελπίδων, κτίριο 13, αιθ. 3), με τα αναγνωστέα έγγραφα, την πρόταση του εισαγγελέα, τις αγορεύσεις των συνηγόρων και την απόφαση του δικαστηρίου.

—————————–

Σε 3 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η Σκορδέλη για την επίθεση σε Αφγανό μετανάστη το 2011

Σε τρία χρόνια ποινή φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής Θέμις Σκορδέλη για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης (ηθική αυτουργία) σε βάρος Αφγανού μετανάστη στον Άγιο Παντελεήμονα στις 16/9/2011. Με την ίδια ποινή φυλάκισης καταδικάστηκαν και οι δύο άλλοι Χρυσαυγίτες Μαρκουλάκης και Λουκιανός, ως φυσικοί αυτουργοί. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε ποινή 4 ετών φυλάκισης για όλους τους κατηγορούμενους πριν την απόφαση του Δικαστηρίου.

Θυμίζουμε ότι η Σκορδέλη είναι κατηγορούμενη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής και η επιμέρους υπόθεση της επικίνδυνης σωματικής βλάβης αναφέρεται στο κατηγορητήριο ως βασικό αποδεικτικό στοιχείο της εγκληματικής της δράσης. Η Σκορδέλη καταδικάστηκε επίσης για την επίθεση στο κλιμάκιο του Αλέκου Αλαβάνου τον Οκτώβριο του 2010.

Εντύπωση προκάλεσε η πλήρης απουσία οποιουδήποτε συμπαραστάτη (Χρυσαυγίτη ή “αγανακτισμένου κατοίκου”) στο πλευρό της Σκορδέλη, όπως συνέβαινε σε προηγούμενες δικασίμους.

—————————–

Καταδίκη της Σκορδέλη για το μαχαίρωμα Αφγανού στον Αγ. Παντελεήμονα

[ Σημ. JGD: Αναδημοσιεύουμε κείμενο του δημοσιογράφου Γιάννη Μπασκάκη για την χτεσινή καταδίκη της Σκορδέλη με την υποσημείωση ότι η δικηγόρος της Σκορδέλη Χριστίνα Τσαμπάζη είχε προειδοποιήσει τον Μπασκάκη κατά τη μαρτυρία του στη δίκη πως “η Σκορδέλη θα αθωωθεί και εσείς θα καθίσετε στο σκαμνί”. Τελικά η Σκορδέλη καταδικάστηκε. Ο λόγος τώρα στον Μπασκάκη.]

(Κείμενο: Γιάννης Μπασκάκης, ΕφΣυν, 11/7/2017)

Χρειάστηκαν έξι χρόνια και πάνω από δέκα αναβολές για να φτάσουμε τελικά στη δικαστική απόφαση για το μαχαίρωμα Αφγανού από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής το 2011 στον Αγ. Παντελεήμονα.

Η απόφαση αυτή λοιπόν ήρθε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, το οποίο καταδίκασε τη Θέμιδα Σκορδέλη, επικεφαλής του τάγματος της ναζιστικής οργάνωσης στην περιοχή, σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επιβλήθηκε και στους άλλους δύο κατηγορουμένους, Ιωάννη Λουκιανό και Γεώργιο Μαρκουλάκη, που κρίθηκαν ένοχοι ως φυσικοί αυτουργοί για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ σε κανέναν από τους καταδικασθέντες δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Η δίκη ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο δικασίμους κατά τις οποίες το θύμα, ο Αλί Ραχίμι από το Αφγανιστάν, αφηγήθηκε όλα όσα έζησε το βράδυ της 16/9/2011, όταν μαχαιρώθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης 15μελούς τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής σε βάρος του ίδιου και δύο φίλων του την ώρα που κάθονταν στα σκαλιά μια πολυκατοικίας, στην οδό Περγάμου στον Αγ. Παντελεήμονα.

Δίπλα από την καρδιά 

Οπως ο ίδιος είχε περιγράψει στην «Εφ.Συν.» (11.6.2013), ο Αλί ήταν αυτός που δεν πρόλαβε να ξεφύγει και μαχαιρώθηκε κοντά στην καρδιά.

«Οταν πήγα στο νοσοκομείο, οι γιατροί ήταν πανικόβλητοι γιατί πίστευαν ότι το μαχαίρωμα ήταν στην καρδιά και φώναζαν μεταξύ τους “τον έχουν πετύχει στην καρδιά!” Οι εξετάσεις έγιναν γρήγορα και διήρκεσαν 10 λεπτά. Αυτά τα 10 λεπτά πίστευα ότι ήταν τα τελευταία μου» μας είχε πει.

Στο δικαστήριο ο Αλί αναγνώρισε σε φωτογραφία που του επιδείχθηκε τη Σκορδέλη, για την οποία κατέθεσε ότι αυτή έδωσε την εντολή να τους χτυπήσουν, ενώ στην ίδια φωτογραφία αναγνώρισε και τον Μαρκουλάκη.

Οι καταδικασθέντες Σκορδέλη και Μαρκουλάκης κατά την παρουσία της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο το 2013.

Πρόκειται για ντοκουμέντο από την παρουσία της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο το 2013, στο οποίο μαζί με τους δύο καταδικασθέντες εικονίζονται μέλη των ταγμάτων εφόδου με παντελόνια παραλλαγής και μπλούζες της ναζιστικής οργάνωσης.

Ο Αλί περιέγραψε επίσης και τον τρίτο κατηγορούμενο, τον Λουκιανό, ενώ από τις καταθέσεις του Γιώργου Κόρρα, σκηνοθέτη και κατοίκου της περιοχής του Αγ. Παντελεήμονα, της Ελένης Πορτάλιου, πρώην δημοτικής συμβούλου Αθηναίων, και του Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού σύμβουλου στην Αθήνα και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, αναδείχθηκε η οργανωμένη δράση της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται βέβαια το μαχαίρωμα του Αλί.

Μάλιστα ειδική αναφορά έγινε στις γνωστές δηλώσεις του Παναγιώταρου στα «ΝΕΑ» πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2010, κατά τις οποίες εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα ο Ν. Μιχαλολιάκος, ότι «άμα η Χρυσή Αυγή βγάλει δημοτικό σύμβουλο στην Αθήνα, θα γίνει πογκρόμ».

Υπενθυμίζουμε ακόμα ότι η Σκορδέλη, η οποία επιχειρούσε να εμφανιστεί ως «αγανακτισμένη κάτοικος» της περιοχής, ήταν υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής το 2012, ενώ η ίδια βρισκόταν ανάμεσα στα έξι άτομα που υπέγραφαν την περιβόητη πολυμήνυση (8/5/2009) σε βάρος κομμάτων της Αριστεράς και αντιρατσιστικών οργανώσεων.

Στους μηνυτές βρισκόταν βέβαια και ο Παναγιώταρος καθώς και η έτερη υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής το 2012 στην Αθήνα, Γεωργία Δημοπούλου.

Σημειώνουμε ακόμα ότι αυτή είναι η δεύτερη καταδίκη της Σκορδέλη. Προ μηνών καταδικάστηκε και για την επίθεση με πέτρες, αυγά, γιαούρτια, ντομάτες κ.λπ. σε βάρος των εκπροσώπων του αυτοδιοικητικού συνδυασμού «Ελεύθερη Αττική» και του επικεφαλής της Αλέκου Αλαβάνου, τον Οκτώβριο του 2010.

Ο δικηγόρος 

«Η καταδίκη των Σκορδέλη, Μαρκουλάκη και Λουκιανού είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη δικαίωση των θυμάτων μετά από έξι χρόνια. Είναι σημαντικό επειδή ύστερα από αυτήν την καταδίκη ξέρουμε ότι το συγκεκριμένο έγκλημα έγινε στην περιοχή με την προτροπή της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Ξέρουμε ότι έγινε από ομάδα κρούσης της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής την Σκορδέλη, η οποία τότε δρούσε υπό τον μανδύα επιτροπής “αγανακτισμένων”» αναφέρει στην «Εφ.Συν.» ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Τάκης Ζώτος, και προσθέτει ότι «το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό σε κανέναν, ακριβώς λόγω του σχεδιασμένου και οργανωμένου της επίθεσης».

—————————–

Ένοχη και στο Εφετείο η χρυσαυγίτισσα Σκορδέλη για το μαχαίρωμα Αφγανού πρόσφυγα – Ποινή φυλάκισης δύο ετών (JGD, 26/9/2018)

Το Η’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο (Εφετείο) Αθηνών έκρινε σήμερα ένοχη την υποψήφια βουλευτή της Χρυσής Αυγής Θέμιδα Σκορδέλη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού σε βάρος Αφγανού πρόσφυγα στον Άγιο Παντελεήμονα στις 16/9/2011. Ένοχοι κρίθηκαν και οι δύο συγκατηγορούμενοί της χρυσαυγίτες Ιωάννης Λουκιανός και Γεώργιος Μαρκουλάκης ως οι φυσικοί αυτουργοί των επικίνδυνων σωματικών βλαβών (μαχαίρωμα στον θώρακα) σε βάρος του Αφγανού πρόσφυγα. Η ποινή για όλους τους κατηγορουμένους είναι δύο έτη φυλάκισης με τριετή αναστολή (από τρία έτη που ήταν στο πρωτόδικο δικαστήριο).

Η περιγραφή της επίθεσης στην πρωτόδικη απόφαση (αριθμός 74344/2017 Α’ ΑυτΜονΠλημΑθ) είναι ανατριχιαστική:

Την 16/9/2011 και περί ώρα 21:15 περίπου στην Αθήνα, επί της οδού Περγάμου αρ. 23, οι M.M.A., R.A. και R.M., αφγανικής καταγωγής και ένοικοι της πολυκατοικίας επί της οδού Περγάμου αρ. 23, ευρίσκονταν επί του πεζοδρομίου έμπροσθεν της εισόδου της πολυκατοικίας. Κατά το χρόνο εκείνο, τους πλησίασε μια ομάδα απαρτιζόμενη από 10-15 άτομα, τα οποία περιπολούσαν στην περιοχή. Μεταξύ των ατόμων αυτών ήταν οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι ευρίσκονταν έμπροσθεν των λοιπών. Τότε οι εγκαλούντες ερωτήθηκαν από άτομα της ομάδας, σχετικά με τον τόπο καταγωγής τους και αφού τους απάντησαν ότι κατάγονται από το Αφγανιστάν, ακολούθησε διαπληκτισμός μεταξύ των τριών κατηγορουμένων και των τριών εγκαλούντων, καθώς οι κατηγορούμενοι απευθυνόμενοι με σκοπό να προσβάλουν την τιμή τους κατά των εγκαλούντων, τους είπαν οτι “μυρίζουν” και να “επιστρέψουν στη χώρα τους”. Τότε η τρίτη κατηγορουμένη, η οποία βρισκόταν έμπροσθεν της ομάδας των ατόμων και ηγείτο αυτής, έδωσε την εντολή στο δεύτερο και τρίτο από τους κατηγορουμένους να χτυπήσουν τους εγκαλούντες. Πράγματι, ο πρώτος και δεύτερος των κατηγορουμένων άρχισαν να κυνηγούν τους εγκαλούντες προκειμένου να τους επιτεθούν με σκοπό να τους τραυματίσουν και να προσβάλουν την τιμή τους, και αφού προσέγγισαν τον R.A., άρχισαν να τον χτυπούν με κλωτσιές και μπουνιές στο κεφάλι, στην λεκάνη, στον ώμο με τα χέρια και τα πόδια τους, ο δε R.A. και οι λοιποί εγκαλούντες επιχείρησαν να εισέλθουν στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμεναν προκειμένου να προφυλαχθούν. Τότε ο πρώτος κατηγορούμενος με αμβλύ όργανο (πιθανόν μαχαίρι) τραυμάτισε τον R.A., ο δε δεύτερος κατηγορούμενος τον έπληξε στην περιοχή της ωμοπλάτης με σπασμένο γυάλινο μπουκάλι μπύρας, ο R.A. υπέστη τραυματισμό στον πνευμονοθώρακα με θλάσεις πλευρών και τραύματα στον αριστερό τράχηλο αντιβράχιο και αριστερό πλάγιο τοίχωμα. Εν συνεχεία, ο R.A. έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος και τα άτομα της ομάδας διασπάστηκαν…”

Στο μεταξύ, αμετάκλητη κατέστη η καταδικαστική απόφαση (ΕΤ2302/2018 Ε’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών) κατά της Σκορδέλη και άλλων Χρυσαυγιτών για την επίθεση σε κλιμάκιο του Αλέκου Αλαβάνου που περιόδευε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στις 22/10/2010. Η Σκορδέλη είχε καταδικαστεί σε δώδεκα μήνες φυλάκισης με αναστολή (για λεπτομέρειες δείτε εδώ).

Οι πρωτόδικες αποφάσεις και των δύο υποθέσεων έχουν αναγνωστεί στο ακροατήριο της δίκης της Χρυσής Αυγής, στην οποία η Σκορδέλη είναι κατηγορούμενη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

—————————–

Για την καταδίκη της Σκορδέλη όσον αφορά την επίθεση στο κλιμάκιο του Αλέκου Αλαβάνου τον Οκτώβριο του 2010, μπορείτε να διαβάσετε τις ακόλουθες αναρτήσεις:

2 thoughts on “Υπόθεση Σκορδέλη, κλπ

  1. Pingback: Πότε επιτέλους θα δικαστεί το χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου του Αγίου Παντελεήμονα για τα εγκλήματά του; | JailGoldenDawn

  2. Pingback: Πότε επιτέλους θα δικαστεί το χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου του Αγίου Παντελεήμονα για τα εγκλήματά του; | JailGoldenDawn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.