Δήλωση της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη για την προφυλάκιση της Θ. Σκορδέλη + ενημέρωση από την ενδέκατη αναβολή της σχετικής δίκης

skordeli

Η Ευγενία Κουνιάκη, συνήγορος των αφγανών προσφύγων Ali Rahimi, Mohammadi Mohammad Ali και Raza Mohamad, θυμάτων της φασιστικής επίθεσης της 16/09/2011 στον Άγιο Παντελεήμονα, με δράστες τους Ιωάννη Λουκιανό, Γεώργιο Μαρκουλάκη και Θέμιδα Σκορδέλη, δήλωσε:

H προφυλάκιση της υποψήφιας βουλευτή της Χρυσής Αυγής Θ.Σκορδέλη – με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα – για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ως ύποπτης τέλεσης νέων εγκληματικών πράξεων είναι μια ενέργεια που θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια. Συγκεκριμένα, θα έπρεπε να είχε συμβεί από τις 16/09/2011, όταν το τάγμα εφόδου του Αγίου Παντελεήμονα με την ενεργό συμμετοχή της Σκορδέλη επιτέθηκε απρόκλητα με μαχαιριές δίπλα στην καρδιά, με δολοφονικό δηλαδή σκοπό, στον αφγανό πρόσφυγα Ali Rahimi. Είναι σκανδαλώδες το γεγονός ότι αστυνομία και δικαιοσύνη χαρακτήρισαν, πίσω στο 2011, το έγκλημα αυτό “επικίνδυνη σωματική βλάβη” – στέλνοντάς το στο Μονομελές! – και όχι απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ως πολιτική αγωγή και συνήγοροι των θυμάτων, απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των εγκληματικών πράξεων των χρυσαυγίτικων ταγμάτων εφόδου, τόσο των φυσικών όσο και των ηθικών τους αυτουργών”.

Ενημέρωση:

Στις 22/01/2014 ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση της υπόθεσης αυτής από το Β’ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, μετά από δέκα αναβολές. Πριν ξεκινήσει η συζήτηση της υπόθεσης, η συνήγορος της Σκορδέλη Χριστίνα Τσαμπάζη ζήτησε αναβολή λόγω τραυματισμού που είχε υποστεί στο χέρι της, ενώ ο συνήγορος των άλλων κατηγορουμένων (και υποψήφιος βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων) Βασίλειος Καπερνάρος ζήτησε αναβολή για να παραστεί στη Βουλή όπου συζητούταν η άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Το δικαστήριο αναβλήθηκε για τις 18 Ιούνη 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.