Τρίτη 22/10: Απολογούνται Παππάς και Μπούκουρας (16 videos)

Η απόλυτη επικύρωση του Καταστατικού που προσκόμισε ο Δημήτρης Ψαρράς: Δεξιά και αριστερά οι δύο πρώτες σελίδες του Καταστατικού. Στο κέντρο, σελίδα από το έγγραφο που βρέθηκε στο σπίτι του Παππά στα Γιάννενα, με την ίδια ακριβώς σφραγίδα: “Χρυσή Αυγή – Αγχιβασίην” και το ίδιο σύμβολο (λυκοπαγίδα) σε χρώμα κόκκινο.

Οι τελευταίοι πρώην βουλευτές πριν τον Λαγό και τον Μιχαλολιάκο καλούνται την Τρίτη 22 Οκτωβρίου: πρόκειται για τον Χρήστο Παππά και τον Ευστάθιο Μπούκουρα, αμφότεροι κατηγορούμενοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Παππάς είναι ο πιο στενός συνεργάτης του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νικόλαου Μιχαλολιάκου με τον οποίο διατηρεί μακρά οικογενειακή φιλία. Ο Παππάς ήταν από το 2012 ο υπεύθυνος του πολιτικού γραφείου του Μιχαλολιάκου στη Βουλή. Σήμερα εξακολουθεί να είναι στη Χρυσή Αυγή, όντας μέλος του ανώτατου οργάνου (Πολιτικού Συμβουλίου). Ο Παππάς είναι σκληρός εθνικοσοσιαλιστής: ο σκληρός δίσκος του είναι ένα μνημείο χιτλερικής μονομανίας, με βίντεο όπου εκπαιδεύει ανήλικα παιδιά στο “Χάιλ Χίτλερ”, εθνικοσοσιαλιστική αλληλογραφία εκ μέρους της Χρυσής Αυγής, κλπ.

Στο σπίτι του Παππά, βρέθηκε το έγγραφο με τίτλο “Εσωτερικός Κώδικας – Κύκλος της Χρυσής Αυγής” που έχει την ίδια σφραγίδα με το Καταστατικό που προσκόμισε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς. Το οργανόγραμμα του εν λόγω εγγράφου είναι πανομοιότυπο με τη δομή του πρωτότυπου Καταστατικού.

Σελίδα του εγγράφου με το οργανόγραμμα.

Επίσης, στην οικία του βρέθηκε ο όρκος του εθνικοσοσιαλιστή, έγγραφο που αναγνώστηκε στο δικαστήριο.

Ο Μπούκουρας διατέλεσε βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο. Αν και υποστηρίζει ότι δεν εντάχθηκε ποτέ ως μέλος στη Χρυσή Αυγή και η επαφή του ξεκινάει από το 2012, σε συνεντεύξεις του έχει περιγράψει ότι παρακολουθούσε την οργάνωση από το 2003, εντάχτηκε το 2009, συμμετείχε “στη μάχη του Αγίου Παντελεήμονα” (φωτογραφίες τον εικονίζουν στην πορεία της 12/5/2011, την ημέρα του χρυσαυγίτικου πογκρόμ, μετά τη δολοφονία Καντάρη) και ανέλαβε τον πυρήνα της Κορίνθου κατ’ εντολή του Μιχαλολιάκου. Ο Μπούκουρας συγκρότησε ομάδα ασφάλειας (“τάγμα εφόδου”) στην Κόρινθο με δική της ενδυμασία (μπλουζάκι ΧΑ, μαύρο παντελόνι παραλλαγής) κατά το πρότυπο της Νίκαιας: σε βίντεο εικονίζεται να δίνει παραγγέλματα σε παραταγμένους Χρυσαυγίτες, να αναφέρεται σε χρυσαυγίτικα περίπολα κατά της εγκληματικότητας, να καλύπτει τους άντρες της φρουράς του Δράκο και Χαϊδά που συνελήφθησαν με οπλισμό στην Αθήνα. Ο Μπούκουρας γνώριζε τον Πατέλη και είχε τεθεί επικεφαλής του τάγματος της Νίκαιας έξω από το στρατόπεδο της Κορίνθου όταν μεταφέρθηκαν εκεί μετανάστες. Ο Μπούκουρας γνώριζε τα ενδότερα της οργάνωσης (“πολύ μικρός αριθμός μελών”, διαδικασία ένταξης νέων), οργάνωσε κατασκηνώσεις με στρατιωτική εκπαίδευση, πήγαινε σε τοπικές ανά την Ελλάδα (αντίθετα από την εικόνα του αποκλειστικά “τπικού” βουλευτή που θέλει μεταγενέστερα να δημιουργήσει). Όταν αποστασιοποιήθηκε, μίλησε για ακραία εγκλήματα που έκαναν κάποιοι στη Χρυσή Αυγή, για τα οποία ο ίδιος δεν είχε γνώση.

Δείτε βίντεο:

Παππάς: “Η Χρυσή Αυγή θα απαντήσει με έφοδο”

Ο Παππάς απελευθερώνει κρατούμενο στο Χυτήριο:

Ο Παππάς και η διδασκαλία του “Χάιλ Χίτλερ” σε μικρά παιδιά

Μπούκουρας: “Εντάχθηκα το 2009, με πρόταση Μιχαλολιάκου οργάνωσα πυρήνα”:

Μπούκουρας: “Πολύ μικρό νούμερο τα μέλη της Χρυσής Αυγής”:

Μπούκουρας: “Στρατός η Χρυσή Αυγή κι εμείς στρατιώτες της φυλής”:

Μπούκουρας: “Παραταχθείτε ρε! Στη Χρυσή Αυγή είμαστε!”:

Φωτογραφίες Μπούκουρα με ομάδες ασφάλειας Νίκαιας και Κορίνθου:

Με τον Πατέλη και την Ασφάλεια της Νίκαιας έξω από το στρατόπεδο στην Κόρινθο.

Ο Μπούκουρας και ο Πατέλης επικεφαλής των ομάδων ασφάλειας Κορίνθου (χρώμα παραλλαγής μαύρο) και Νίκαιας (χρώμα παραλλαγής “πόλεως”)

Ο Μπούκουρας με το τάγμα εφόδου της Κορίνθου στο Αίγιο (χρώμα παραλλαγής μαύρο). Ανάμεσα στους εικονιζόμενους και οι Δράκος-Χαϊδάς που καταδικάστηκαν για παράνομη οπλοφορία.

Βίντεο με συνέντευξη Μπούκουρα στο ekorinthos.gr για τη σύλληψη των Δράκου-Χαϊδά για παράνομη οπλοφορία:

Μπούκουρας για περίπολα Χρυσής Αυγής στις Αρχαίες Κλεωνές:

Μπούκουρας δίνει παράγγελμα σε τάγμα Χρυσαυγιτών:

Βίντεο Χρυσής Αυγής Κορίνθου (Μπούκουρας: “Δώστε μας δύναμη να μπούμε μέσα να τους πετάξουμε εξω! Τα λόγια είναι περιττά!”):

Μπούκουρας: Και κοστούμια και στειλιάρια. Εκδήλωση στην ΤΟ Νίκαιας:

Μπούκουρας στην ΤΟ Αλεξανδρούπολης:

Βίντεο με ομιλία Μπούκουρα στην ΤΟ Σαλαμίνας Χρυσής Αυγής την 27/6/2013 (00:00-1:06: “Σιχασιά και αηδία στη Βουλή”, 6:00-6:15: “Εδώ και αρκετά χρόνια ακολουθώ τα βήματα της Χρυσής Αυγής”, 13:40-14:22: “Εμείς δεν έχουμε Πρόεδρο, έχουμε Αρχηγό και τον ακολουθούμε πιστά σε ο,τι και να μας πει.. σαν γνήσιοι στρατιώτες… ο,τι μας διατάσσει και εκτελούμε”):

Μπούκουρας: “Δεν έχω πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα”:

Μπούκουρας για Χρυσή Αυγή: “Γίνανε ακραία εγκλήματα από κάποιους”. Ο Στάθης Μπούκουρας στον ΗΛΕΚΤΡΑ 98.8 (28/2/2017):

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.