«Το καρφί Μιχαλολιάκου στους χρήσιμους ηλίθιους ακούστηκε μέχρι το Πέραμα» (vids)

Σκίτσο του John Antono.

(Κείμενο: Reader.gr, 6/11/2019)

Δηλώσεις έκαναν οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής των Αιγύπτιων ψαράδων μετά το τέλος της απολογίας του Νίκου Μιχαλολιάκου στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Όταν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής απολάμβαναν ασυλίας και μαχαίρωναν μετανάστες και αντιφασίστες, ο Μιχαλολιάκος καμάρωνε για τις ξιφολόγχες που θα ακονίζονται στα πεζοδρόμια», ανέφερε ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης.

«Σήμερα που ήρθε η ώρα της λογοδοσίας, το καρφί του Μιχαλολιάκου στους χρήσιμους ηλίθιους που τον ακολούθησαν ακούστηκε μέχρι το Πέραμα, τον Πειραιά και το Κερατσίνι. Ο Μιχαλολιάκος έδωσε σήμερα όλους τους συναγωνιστές του, από τον Λαγό μέχρι τον Πατέλη, τον Καζαντζόγλου, τον Σιατούνη, τον Αποστόλου, πρακτικά οποιοδήποτε όνομα για το οποίο ρωτήθηκε από το δικαστήριο. Τίμησε την παράδοση του ελληνικού εθνικοσοσιαλισμού, την παράδοση των κουκουλοφόρων της κατοχής », επεσήμανε ο κ. Καμπαγιάννης.

«Το δικαστήριο δεν πρόκειται να εκτιμήσει τον Μιχαλολιάκο ως ανόητο, όπως το ζήτησε και ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος, γι’ αυτό είναι μονόδρομος η καταδίκη ως διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης», κατέληξε ο κ. Καμπαγιάννης.

Ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής των Αιγύπτιων ψαράδων στη δίκη της Χρυσής Αυγής ανέφερε πως «την Τετάρτη η αυλαία των απολογιών έκλεισε και ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής δεν μπόρεσε να πείσει. Κράτησε αποστάσεις από τους πάντες. Προσπάθησε να απαλλάξει τον εαυτό του διαστρεβλώνοντας δηλώσεις που τον επιβαρύνουν όπως για την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης και δήλωση με την οποία έλεγε ότι η Χρυσή Αυγή είναι η σπορά των ηττημένων του 1945, δηλαδή του Χίτλερ».

Ο κ. Παπαδάκης ανέφερε πως ο Μιχαλολιάκος «όπου τον συνέφερε ήξερε τα πάντα και αποφάσιζε τα πάντα. Όπου δεν τον συνέφερε δεν ήξερε τίποτα και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Η ομιλία του περιείχε τη δήθεν πολιτικής δίωξης από όλο το πολιτικό σύστημα, δεν μπόρεσε να πείσει, δεν μπόρεσε να αντικρούσει με επάρκεια το αποδεικτικό υλικό, τα βίντεο, τα πειστήρια, τα έγγραφα της ίδιας της ομιλίας του, τα SMS, τα πειστήρια από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου».

«Δεν έμεινε η παραμικρή αμφιβολία ότι είναι το πρόσωπο εκείνο το οποίο διευθύνει την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και είναι ένοχος όπως κατηγορείται», κατέληξε ο κ. Παπαδάκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.