Απολογία Ζαρούλια για δολοφονία Φύσσα: Το κελάηδισμα του Σπίνου καίει τον Μιχαλολιάκο

Ο Άρης Σπίνος.

Αποκαλυπτική του υπερασπιστικού αδιεξόδου ήταν η σημερινή απολογία της Ελένης Ζαρούλια, κατηγορούμενης για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Μεταξύ άλλων, η Ζαρούλια ρωτήθηκε τι ώρα ενημερώθηκε για τη δολοφονία Φύσσα και απάντησε ότι την πληροφορήθηκε τηλεφωνικά το επόμενο μεσημέρι στο σπίτι της (ώρες 11πμ-1μμ) όταν την ενημέρωσαν και για την έρευνα στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων. Εκείνη την ώρα, ενημέρωσε τον Μιχαλολιάκο: “Ο σύζυγός μου δεν είχε φύγει από το σπίτι. Κι εκείνος τότε ενημερώνεται, ήταν η απάντηση της Ζαρούλια.

Όμως, ο ισχυρισμός αυτός, ότι δηλαδή ο Μιχαλολιάκος ενημερώθηκε πρώτη φορά για τη δολοφονία το επόμενο μεσημέρι, που προβλήθηκε και στην απολογία του, έχει υπονομευτεί από την ίδια την υπεράσπιση και μάλιστα από μάρτυρα του ίδιου του Μιχαλολιάκου! Πρόκειται για την κατάθεση του Άρη Σπίνου ο οποίος κυριολεκτικά “έκαψε” τον άνθρωπο από τον οποίο κλήθηκε να καταθέσει.

Ο Σπίνος είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης ότι ο Μιχαλολιάκος ήξερε από την πρώτη στιγμή τα γεγονότα της δολοφονίας, ότι παρέμεινε ξάγρυπνος τη νύχτα της 17-18/9/13 προσπαθώντας να μάθει τι συνέβαινε και ότι έκανε επανειλημμένα τηλέφωνα, ανάμεσά τους και στον ίδιο τον Σπίνο: «υπήρχε μια εμπλοκή της μιας ομάδας από ανθρώπους που αυτονομάζονταν μέλη της Χρυσής Αυγής […] ο κ. Μιχαλολιάκος προσπαθούσε να καταλάβει τι είχε ακριβώς συμβεί […] κατάλαβα ότι έπαιρνε και άλλους τηλέφωνο στην αγωνία του να μάθει τι ακριβώς είχε συμβεί. Σύμφωνα με αυτά που έμαθα, μέλη της Χρυσής Αυγής ελάμβαναν μηνύματα να πάνε σε ένα συγκεκριμένο μέρος… Αυτό που ξέρω εξ ιδίων είναι τα τηλεφωνήματα του κ. Μιχαλολιάκου σε εμένα να μάθει με αγωνία τι είχε συμβεί, 3, 4, 5 το πρωί. Και ήταν έτοιμος να πέσει από το παράθυρο». Θυμίζουμε ότι ο Λαγός είχε ήδη επικοινωνήσει με τον Μιχαλολιάκο (αφού πρώτα μίλησε με τον Πατέλη) στις 00:38 τη νύχτα, λίγα λεπτά δηλαδή μετά τη δολοφονία, όπως προκύπτει από τα αναγνωστέα έγγραφα της δικογραφίας.

Σήμερα, με μία εντυπωσιακή κυβίστηση, η υπεράσπιση ξαναγύρισε στον αρχικό ισχυρισμό ότι ο Μιχαλολιάκος “κοιμόταν” και ότι ενημερώθηκε για τη δολοφονία Φύσσα “το πρώτον” το επόμενο μεσημέρι. Σε ερώτηση της εισαγγελέως ότι ο μάρτυρας υπεράσπισης Σπίνος είχε καταθέσει διαφορετικά και σε υπόδειξη της Προέδρου ότι επρόκειτο για μάρτυρα προταθέντα από τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο, η Ζαρούλια απάντησε ενοχλημένη: “Μήπως κοιμάται με το σύζυγό μου ο Σπίνος και όχι εγώ;”, ενώ ο Παναγιώτης Μιχαλόλιας, δικηγόρος υπεράσπισης και αδελφός του Ν. Μιχαλολιάκου, κατηγόρησε τον Σπίνο για “υπόγειες συναλλαγές” με την πολιτική αγωγή.

Είναι πλέον βέβαιο ότι το δικαστήριο θα ρωτήσει τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο, όσον αφορά τον χρόνο ενημέρωσής του για τη δολοφονία Φύσσα, στο κάδρο της οποίας τον ενέταξε η υπεράσπιση με το μάρτυρα που η ίδια κάλεσε. Οι απαντήσεις αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.