Η κλήση Σταμπέλου καρφώνει τον Λαγό – Πισώπλατη μαχαιριά Τσακανίκα σε Πατέλη: “Δεν ξέρω τίποτα για τρικάκια”

Τοπική Νίκαιας: Το φιλί του Τσακανίκα στον Πατέλη, στο βάθος ο Ρουπακιάς.

Σημαντικές εξελίξεις υπήρξαν σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής κατά τις απολογίες των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Φύσσα. Μπορεί τα μέλη της Ασφάλειας της Νίκαιας να αρνήθηκαν την φυσική παρουσία τους στο χώρο της ανθρωποκτονίας, ωστόσο τα όσα δήλωσαν ενώπιον του Δικαστηρίου αξιολογούνται ως εξαιρετικά επιβαρυντικά τόσο για τη στοιχειοθέτηση της ανθρωποκτονίας Φύσσα όσο και για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Έτσι, στην απολογία του ο Γεώργιος Σταμπέλος δήλωσε ότι βρέθηκε το βράδυ της ανθρωποκτονίας, στις 23:50, στα γραφεία της τοπικής Νίκαιας για να παραλάβει φυλλάδια, αλλά δεν συμμετείχε στο κονβόι των μηχανών και των αυτοκινήτων που πήγε στο Κερατσίνι. Στη συνέχεια όμως, στις 00:10 και 00:11, κάλεσε δύο φορές “εκ παραδρομής” τον Ρουπακιά, ο οποίος του δήλωσε ότι “μαχαίρωσε κάποιον” και έπειτα, “τελείως αψυχολόγητα” κάλεσε στις 00:12 τον βουλευτή Πειραιά Γιάννη Λαγό για να τον ενημερώσει. Με δεδομένη την προσπάθεια των κατηγορουμένων και της οργάνωσης να αποσυνδέσουν τον Ρουπακιά από τη Χρυσή Αυγή, ο κατηγορούμενος δέχτηκε βροχή ερωτήσεων για το για ποιό λόγο κάλεσε τον Λαγό. Ο κατηγορούμενος δεν μπόρεσε να εξηγήσει την κλήση, ενώ για το περιεχόμενό της, διάρκειας 72 δευτερολέπτων, επικαλέστηκε “κενό μνήμης”. Κατόπιν υπόδειξης του δικηγόρου πολιτικής αγωγής Μάνου Μαλαγάρη, ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε για υπόμνημά του στο οποίο δηλώνει ότι γνωρίζει γεγονότα που “από φόβο” δεν τα έχει καταθέσει, καθώς επίσης και ότι οι κλήσεις σε Ρουπακιά και Λαγό δεν έγιναν από τον ίδιο, αλλά από άλλο άτομο. Ο κατηγορούμενος ανακάλεσε το περιεχόμενο του εν λόγω υπομνήματος.

Στην απολογία του Γεώργιου Τσακανίκα, ο κατηγορούμενος άδειασε ολοκληρωτικά την υπερασπιστική γραμμή για τα περίφημα τρικάκια που δήθεν τυπώθηκαν και μοιράστηκαν εκείνο το βράδυ. Ο Πατέλης και ο Καζαντζόγλου χρησιμοποιούν τα τρικάκια (για εκδήλωση με ομιλητή τον Μιχαλολιάκο και τον Λαγό) ισχυριζόμενοι ότι αυτός ήταν ο σκοπός του sms Πατέλη και της παρουσίας Καζαντζόγλου στην τοπική της Νίκαιας, απεξαρτώμενοι από το κονβόι προς το Κοράλι. Ο Τσακανίκας, όμως, δήλωσε ότι ουδέποτε άκουσε οτιδήποτε για τρικάκια εκείνο το απόγευμα, ούτε κλήθηκε να πληρώσει τον τυπογράφο (ισχυρίζεται ότι διατελούσε ταμίας). Αντιθέτως, ο Τσακανίκας, αρνούμενος την παρουσία του στο σημείο, έδειξε ευθέως τον Άγγο και τον Καλαρίτη, κάλεσε τους εμπλεκόμενους συγκατηγορούμενούς του “να αναλάβουν τις ευθύνες τους”, απέδωσε την εκπαίδευση στη Νέδα και τις στολές παραλλαγής σε “ανωριμότητες” και “καραγκιοζιλίκια”, ενώ στράφηκε κατά του χρυσαυγίτικου σωματείου “Άγιος Νικόλαος” στη Ζώνη. Δήλωσε τέλος ότι η πολιτική δράση είναι πίσω του, καθώς πλέον “επιθυμεί να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια και παιδιά”.

Οι απολογίες συνεχίζονται αύριο, 24/7/2019, στο Εφετείο, με τους κατηγορούμενους Λ. Τσαλίκη (βρισκόταν μέσα στο Κοράλι με τον Άγγο) και Αθ. Τσορβά (παραδέχεται την παρουσία του στο σημείο της δολοφονίας).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.