Δίκη Χρυσής Αυγής: στις 15 Μαΐου αρχίζουν οι απολογίες, η Πρόεδρος καλεί 4 κατηγορούμενους

(Κείμενο: Γιώτα Τέσση, ΕφΣυν, 7/5/2019)

Τέλος στην κωλυσιεργία που επιχειρεί η ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης έβαλε χθες η πρόεδρος του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στην πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου μετά τη διακοπή λόγω του Πάσχα, η οποία διήρκεσε μόλις μιάμιση ώρα λόγω μη προσέλευσης μαρτύρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

«Αύριο (σ.σ. σήμερα) να προσέλθουν όλοι οι μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων που έχουν προταθεί και δεν εμφανίστηκαν», ανακοίνωσε η Μαρία Λεπενιώτη και έδωσε περιθώριο τεσσάρων δικασίμων για τις συγκεκριμένες καταθέσεις.

«Στις 15 Μαΐου θα απολογηθούν οι τέσσερις πρώτοι κατηγορούμενοι», συνέχισε η πρόεδρος και έτσι η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης περνάει στην τελευταία φάση της, με την ηγεσία να έχει απέναντί της όχι μόνο τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία ενοχής που έχουν προκύψει κατά την τετράχρονη ακροαματική διαδικασία αλλά και το πρώην στέλεχός της Νίκο Μίχο, που μόλις πρόσφατα αποφάσισε να αλλάξει υπερασπιστική γραμμή, διαμηνύοντας μέσω του νέου δικηγόρου του ότι θα καταθέσει «κρίσιμα έγγραφα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.