Οι μάρτυρες υπεράσπισης αποκαλύπτουν: “Αυθαίρετη η ανακοίνωση Κασιδιάρη για Φύσσα”, “Στην είσοδο της Μεσογείων ο Πατέλης”, ο ρόλος Αποστόλου και Σιατούνη

Ο Κάιν του Ανρί Βιντάλ.

Αποκαλυπτικές οι νεότερες καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αυτή τη φορά για τον κατηγορούμενο Γερμενή. Για αναλυτική πληροφόρηση όσον αφορά το περιεχόμενό τους μπορείτε να πάτε στη σελίδα του Παρατηρητηρίου Golden Dawn Watch στο facebook. Ξεχωρίζουμε κάποια ιδιαίτερα σημεία των καταθέσεων:

α. ο μάρτυρας Κώστας Αλεξανδράκης, επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, χαρακτήρισε “αυθαίρετη” την ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος τύπου Ηλίας Κασιδιάρης το πρωί (08:12) της 18 Σεπτεμβρίου 2013 μετά τη δολοφονία Φύσσα. Κι αυτό γιατί, κατά τον μάρτυρα, ο Κασιδιάρης ουδέποτε διερεύνησε αν πραγματικά κινητοποιήθηκε ο κομματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής πριν τη δολοφονία. Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης συνιστούσε κατά τον μάρτυρα “πολιτικό χειρισμό του εκπροσώπου τύπου”. Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ο Πατέλης δούλευε στα κεντρικά της Μεσογείων, χωρίς όμως να θυμάται αν τον είδε την ημέρα της 18/9/2013 (έχει ήδη προκύψει ότι ο Πατέλης ήταν το πρωί της 18/9 στη Μεσογείων και – κατά τον ισχυρισμό της υπεράσπισης – ήταν αυτός που έκανε [στις 10:13 και μετά] τις τηλεφωνικές κλήσεις από σταθερό της Μεσογείων στο σταθερό του σπιτιού του). Ο μάρτυρας κλήθηκε από τους αστυνομικούς να αναγνωρίσει τον Ρουπακιά στη ΓΑΔΑ στις 12:20 όπου και δεν τον αναγνώρισε. Έτσι ταυτοποιείται και το περιεχόμενο της συζήτησης Λαγού-Δεβελέκου με παρέμβαση Κασιδιάρη-Μιχαλολιάκου δύο ώρες αργότερα (18/9, 14:57), που ήδη έχει ακούσει το δικαστήριο.

Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε την παρουσία του στην ορκωμοσία δόκιμων μελών (βίντεο που έχει επιδειχθεί στο δικαστήριο), παραδέχτηκε την ύπαρξη των “πυρήνων δόκιμων μελών”, επιβεβαίωσε ότι ο κατηγορούμενος Νικόλαος Αποστόλου διήλθε και αυτός τη διαδικασία δόκιμων μελών το 2011, αναφέρθηκε στη φράση Γερμενή για τον “Αιώνιο Εβραίο” ως κάτι που λέχθηκε “ποιητική αδεία”.

β. ο μάρτυρας Γεώργιος Παπαγεωργίου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Αρτέμιδας και έμμισθο στέλεχος της Χρυσής Αυγής μέχρι πρόσφατα, κατέθεσε ότι ο Πατέλης δούλευε στην είσοδο της Μεσογείων και είχε ως καθήκον να ελέγχει εισερχόμενους και εξερχόμενους. Δεν είδε τον Πατέλη στη Μεσογείων την επομένη της δολοφονίας Φύσσα, αλλά ούτε και τον Μιχαλολιάκο. Είχε εκλεγεί το 2007 στην Κεντρική Επιτροπή σε συνθήκες που η Χρυσή Αυγή ήταν “μια παρέα”, ένας “κλειστός κύκλος” και “ο Μιχαλολιάκος γνώριζε όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής”. Όμως, όταν ρωτήθηκε σχετικά, αρνήθηκε ότι ο Σιατούνης (κατηγορούμενος και δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας στο στέκι Αντίπνοια το 2008) ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, αν και έχει διαβαστεί (και επιδείχτηκε εκ νέου) κατάλογος μελών της ΚΕ από τον σκληρό δίσκο του Μιχαλολιάκου με το όνομα του Σιατούνη. Ο μάρτυρας ρωτήθηκε για το ψευδώνυμο “Καιάδας” όσον αφορά τον Γερμενή και απάντησε ότι προέρχεται από το μουσικό του συγκρότημα.

Το έγγραφο που βρέθηκε στο σκληρό Μιχαλολιάκου (φωτό: ΕφΣυν).

γ. ο μάρτυρας Κίμων Παπαδόπουλος, γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Νοτίων Προαστίων, κατέθεσε την πλήρη άγνοιά του για όλες τις αξιόποινες πράξεις που διερευνά το δικαστήριο. ‘Έτσι, δεν γνώριζε τίποτα (ούτε είχε υπάρξει η οποιαδήποτε εσωκομματική πληροφόρηση) για τη δολοφονία Φύσσα και αν κινητοποιήθηκε ο κομματικός μηχανισμός της Νίκαιας, για την επίθεση στο ΠΑΜΕ (“συμπλοκή μελών του ΠΑΜΕ με μια άλλη ομάδα” την χαρακτήρισε), για την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες (“δεν ξέρω κάποιον Πανταζή”), για την επιδρομή στη λαϊκή της Ραφήνας, για οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια στην οποία να εμπλέκεται μέλος της οργάνωσης (“δεν είναι στο ήθος του Χρυσαυγίτη”). Δήλωσε μάλιστα ότι αγνοεί ακόμα και την ύπαρξη δήλωσης ανάληψης πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία Φύσσα από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νικόλαο Μιχαλολιάκο. Δεν ήξερε ότι ο Γερμενής αποκαλείται καλλιτεχνικά “Καιάδας”.

Κατά τα λοιπά, ο μάρτυρας έδωσε πολλές λεπτομέρειες για άλλα ζητήματα δίνοντας έμφαση στην αποδόμηση του Προστατευόμενου Μάρτυρα Γ, με μακροσκελείς απαντήσεις που προκάλεσαν τη σύσταση της Προέδρου να είναι πιο σύντομος στις απαντήσεις του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.