Ένταση με συνήγορο Μπούκουρα και μύδροι της Προέδρου: “Λένε για καθυστέρηση της δίκης και δεν είστε έτοιμη να φέρετε έγγραφα!”

Οξυτατο επεισόδιο έλαβε χώρα πριν λίγο, κατά τη δικάσιμο της 19/12/2018, ανάμεσα στην Πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη και τη συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” Ευστάθιου Μπούκουρα, Βασιλική Πανταζή. Μετά τη λήξη των εγγράφων του κατηγορούμενου Ζησιμόπουλου, κατά τις 10:30πμ, η Πρόεδρος ζήτησε από τους συνηγόρους της υπεράσπισης (παρόντες μόνο ο Χριστόφορος Τσάγκας και η Βασιλική Πανταζή) ποιός θα είναι ο επόμενος που θα προσκομίσει έγγραφα. Τότε έλαβε τον λόγο η συνήγορος Πανταζή η οποία δήλωσε ότι δεν είναι έτοιμη να προσκομίσει τα έγγραφα του εντολέως της λόγω παράστασής της σε δίκη την προηγουμένη ημέρα μέχρι αργά το βράδυ και ζήτησε τη διακοπή για την επόμενη ημέρα. Η Πρόεδρος αρνήθηκε να διακόψει η συνεδρίαση, ζήτησε από την υπεράσπιση και όλους τους παράγοντες “να αναλάβουν τις ευθύνες τους”, λέγοντας στη συνήγορο: “Οφείλατε να ήσασταν συνεπής απέναντι στο δικαστήριο και απέναντι στους εντολείς σας”.

Παραθέτουμε την καταγραφή του Golden Dawn Watch:

Πρ: Ολοκληρώσαμε με τις ομιλίες Ζησιμόπουλου στη Βουλή. Συνεχίζουμε με την υπεράσπιση Μπούκουρα.

Πανταζή: Έχω το αίτημα να συνεχίσω αύριο. Όταν πήρα τη δικογραφία είδα ότι ήταν πάρα πολλά τα έγγραφα εντός για τον εντολέα μου. Όμως αυτά που αναφέρονται δεν αφορούν στον Μπούκουρα αλλά σε άλλον. Είναι μεγάλος ο όγκος. Το υλικό το έχω χωρίσει σε τρια τμήματα. Παράλληλα, έχω φέρει κάποια βίντεο και να αναζητήσω ενδιαμέσως τα σχετικά έγγραφα. Τελείωσα χτες 1 το βράδυ από Μικτό Ορκωτό.

Πρόεδρος: Έχουμε ξεκινήσει τρεις μήνες με τα αναγνωστέα [της υπεράσπισης], χτες το βράδυ αρχίσατε να τα βλέπετε; Είμαστε ολόκληρο δικαστήριο, αστυνομική δύναμη κλπ εδώ, όλοι για αυτή τη δουλειά. Γιατί εμείς να βρισκόμαστε εδώ αυτή την ώρα; Θα μπορούσατε να είστε έτοιμη, έστω μερικά, για να μη χαθεί η δικάσιμος. Δεν είναι έτσι. Όλοι μιλάνε για καθυστέρηση της δίκης, να αναλάβει καθένας τις ευθύνες του. Είναι η δουλειά σας.

Πανταζή: Είμαι ένας άνθρωπος… Δεν έχω τις επιστολές, τα έγγραφα…

Πρόεδρος: Θα μπορούσατε να πείτε στον κ. Τσάγκα, που είναι συνεπής, όχι μόνο για τους δικούς του αλλά αρωγός για όλους – τα βλέπουμε όλα εδώ και πρέπει να λέγονται – θα μπορούσατε να του πείτε να προχωρήσει άλλος αντί για εσάς. Πότε ήρθατε να πάρετε τα έγγραφα από τη δικογραφία;

Γραμμ: Σε κάποια φάση ναι, είχε έρθει, ήταν ολόκληρο πακετάκι.

Πρ: Ωραία, διακόπτουμε για λίγο για να δούμε το πακετάκι στη δικογραφία. Ένα μέρος θα μπορούσατε να το έχετε έτοιμο. Να τα κάνατε κυρία Πανταζή.

Τομπατζόγλου: Είναι και η ορκωμοσία αύριο κ. Πρόεδρε, πού να προλάβουν. Σιδερώνουν, ετοιμάζουν στολές, πού να προλάβουν…

Τσάγκας: Εξυπνάδες…

Ολιγόλεπτη διακοπή από την έδρα στις 10:48.

[Ενδιαμέσως φέρνει ο γραμματέας τη δικογραφία στη συνήγορο Πανταζή και της λέει ότι σε 10′ πρέπει να τα έχει έτοιμα για να συνεχιστεί η δίκη]

Το δικαστήριο επανήλθε στην έδρα και αναγιγνώσκει έγγραφα που υπάρχουν στη δικογραφία και δηλώνουν την αποστασιοποίηση του Μπούκουρα από τη Χρυσή Αυγή μετά τη σε βάρος του ποινική δίωξη τον Φεβρουάριο του 2014, ανάμεσά τους και συνέντευξη όπου ο Μπούκουρας λέει ότι “αν υπάρχει αποδεδειγμένη ανάμιξη της Χρυσής Αυγής στη δολοφονία Φύσσα, θα πρέπει να διαλυθεί ως οργάνωση και ως κόμμα”.

One thought on “Ένταση με συνήγορο Μπούκουρα και μύδροι της Προέδρου: “Λένε για καθυστέρηση της δίκης και δεν είστε έτοιμη να φέρετε έγγραφα!”

  1. Pingback: Ένταση με συνήγορο Μπούκουρα και μύδροι της Προέδρου: “Λένε για καθυστέρηση της δίκης και δεν είστε έτοιμη να φέρετε έγγραφα!” - Κατιούσα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.