Σκληρός δίσκος Μιχαλολιάκου (3): “Στο σκοτάδι γίνονται οι καλύτερες δουλειές” (2 videos)

Αναδημοσιεύουμε τα βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής όπως αναρτήθηκαν στο youtube από το OmniaTv.

(Κείμενο: Λουκάς Σταμέλλος, OmniaTv, 2/5/2018)

Η δομή και η δράση της εγκληματικής οργάνωσης υπό τον πλήρη έλεγχο του «Αρχηγού» αποδεικνύεται ξεκάθαρα από τα ντοκουμέντα του σκληρού δίσκου του Μιχαλολιάκου.

Στα βίντεο που ακολουθούν περιέχονται τα αποσπάσματα – και πάλι από τον σκληρό δίσκο του Μιχαλολιάκου – που προβλήθηκαν στην δικαστική αίθουσα κατά την 107η εβδομάδα της δίκης, ομαδοποιημένα ως τεκμήρια της δομής, των σκοπών και της δράσης της ελληνικής ναζιστικής οργάνωσης.

«Μετά τη Βαϊμάρη, ξέρετε τί ακολούθησε»

Σε ομιλίες του προς μέλη και υποστηρικτές της Χ.Α., ο Ν. Μιχαλολιάκος περιγράφει πώς οργανώθηκε η επίθεση στο παλαιό Εφετείο από την Χρυσή Αυγή, με παρουσία του ίδιου, πώς οργανώθηκε «η μάχη του Αγίου Παντελεήμονα» από τα τάγματα εφόδου και τους πυρήνες της ΧΑ μασκαρεμένα σε «επιτροπές κατοίκων», καθώς και πώς η ΧΑ ήταν πίσω από το πογκρόμ κατά μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας το 2011, με πρόσχημα τη δολοφονία Καντάρη. Ο Κασιδιάρης μιλώντας σε «γιορτή νεολαίας» αναγγέλλει ότι ο πολλαπλασιασμός αυτού του μοντέλου «σε κάθε γειτονιά» είναι «στρατηγικός στόχος» της ναζιστικής οργάνωσης.

Τάγματα εφόδου δίπλα στον «Αρχηγό»

«Είμαστε οι μόνοι που έχουμε αντιμετωπίσει τους κουκουλοφόρους στο πεζοδρόμιο», λέει ο Μιχαλολιάκος σε ομιλία του, αναφερόμενος στις δεκάδες επιθέσεις εναντίον αντιφασιστών. Περιγράφει πώς διηύθυνε τα τάγματα εφόδου του Αγίου Παντελεήμονα και προαναγγέλλει καρεκλιές στη Βουλή. Ο Κασιδιάρης καλεί τα μέλη του κόμματος σε «υποχρεωτική» κατασκήνωση-εκπαίδευση. Ο Μιχαλολιάκος καλωσορίζει τον «συναγωνιστή Άρη, υπεύθυνο του γραφείου μας στην Ιεράπετρα», που δεν είναι άλλος από τον Αριστόδημο Δασκαλάκη, καταδικασμένο δράστη της επίθεσης σε σπίτι Πακιστανών.

Σε επίρρωση της κοινής γνώσης για την σχέση της ΧΑ με την ΕΛ.ΑΣ. έρχεται απόσπασμα στο οποίο ο Παναγιώταρος συνεννοείται με αστυνομικό απέναντι σε αντιφασιστική συγκέντρωση στα Γιάννενα. Σε άλλο απόσπασμα από ομιλία του Μιχαλολιάκου, ο «αρχηγός» ομολογεί ότι επιδιώκει την κατάργηση των κομμάτων, καθώς και ότι «τα παιδιά (σ.σ. οι χρυσαυγίτες) είχαν φύγει με μοτοσυκλέτες να πάνε να τα σπάσουν» στο σπίτι του δημοσιογράφου Άκη Παυλόπουλου.  Σε απόσπασμα από την ναζιστικού τύπου φιέστα στις Θερμοπύλες το 2013, πρώτη γραμμή στην ομιλία του Κασιδιάρη και του Μιχαλολιάκου, δίπλα στους βουλευτές Παναγιώταρο και Ηλιόπουλο είναι ο δολοφόνος του Π. Φύσσα, Ρουπακιάς και οι συνεργοί του, Τσακανίκας και Καζαντζόγλου, ως μέλη του τάγματος εφόδου Νίκαιας. Στην ίδια εκδήλωση, ομολογεί: «εσείς είστε τα τάγματα εφόδου».

«Θα γίνουμε πολιτικό κόμμα για να μη μας λένε εγκληματίες» ομολογεί ο Μιχαλολιάκος για τους σκοπούς της «πολιτικής» του δράσης, τον Φεβρουάριο του ’12. Όμως, «μπαίνοντας στη Βουλή δεν θα αλλάξουμε. Με βουλευτική ασυλία θα κάνουμε πολύ περισσότερα», καταλήγει.

Δείτε και τα βίντεο που ομαδοποιήσαμε ως αναφερόμενα κυρίως στην ιδεολογία, εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.