Τη Δευτέρα 16/4 δικάζονται στο Εφετείο οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν

Οι κατηγορούμενοι Λιακόπουλος (μπροστά) και Στεργιόπουλος (πίσω).

(Κείμενο: efsyn.gr, 13/4/2018)

Η δίκη για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Αθηνών την Δευτέρα 16 Απρίλη στο Β’ ΜΟΕ στον 6ο όροφο. Ο νεαρός μετανάστης είχε δολοφονηθεί στις 17 Ιανουαρίου 2013, την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του με το ποδήλατο, σε μικρή απόσταση από το σπίτι που έμενε.

Οι δολοφόνοι (Στεργιόπουλος-Λιακόπουλος) καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, ενώ κατηγορούνται και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Να σημειωθεί ότι στην ομόφωνη απόφασή του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών διατυπώνει εγγράφως ότι το κίνητρο της δολοφονίας ήταν ρατσιστικό και συγκεκριμένα ότι η πράξη των δραστών «τελέστηκε από μίσος προκαλούμενο λόγω της διαφορετικότητας των εξωτερικών χαρακτηριστικών του θύματος, της θρησκείας του, της εθνικής και εθνοτικής του καταγωγής, σύμφωνα με το άρθρο 79, παρ. 3 Π.Κ.».

Οι δράστες συνελήφθησαν από την αστυνομία αφού έγιναν αντιληπτοί από ενοίκους της πολυκατοικίας μπροστά από την οποία δολοφονήθηκε ο Σαχζάτ Λουκμάν.

«Διεκδικούμε την οριστική καταδίκη των δολοφόνων σε ισόβια με αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου. Είναι καιρός ταυτόχρονα να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής ώστε να πάει φυλακή η ηγεσίας της ναζιστικής οργάνωσης που οργάνωσε το κύμα ρατσιστικών επιθέσεων και δολοφονιών την περίοδο πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όταν οι αστυνομικές αρχές της παρείχαν πλήρη ασυλία για τη δράση της.

Είναι καιρός να απομονωθούν πλήρως οι ναζί της υπόδικης Χρυσής Αυγής και όχι να έχουν κάλυψη από τα ΜΜΕ και χάϊδεμα στη Βουλή», σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.