Υπεράσπιση Χρυσής Αυγής: «Ατύχημα» η επίθεση με λοστό στη δικηγόρο!

«Σε λίγο θα μετράμε νέα θύματα από τη δολοφονική δράση της Χ.Α.», τόνισε ο συνήγορος των Αιγύπτιων αλιεργατών, Κ. Παπαδάκης, με την υπεράσπιση (Γ. Μιχαλόλιας) να απαντάει «Και εμείς έχουμε θύματα», σχόλιο που προκάλεσε την αντίδραση της Μάγδας Φύσσα. | EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ.

(Κείμενο: Γιώτα Τέσση, ΕφΣυν, 28/2/2018)

Σύσσωμη η πολιτική αγωγή αποχώρησε χθες από τη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού από τη στιγμή που δεν έγινε δεκτό από την έδρα το αίτημά της να διακοπεί η συνεδρίαση εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού της συναδέλφου τους, Ελευθερίας Τομπατζόγλου, από το τάγμα εφόδου που πραγματοποίησε οργανωμένη δολοφονική επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» το βράδυ της Κυριακής.

Στο δικαστήριο αναγνώστηκαν η ιατρική γνωμάτευση του Νοσοκομείου «Αττικόν», που επιβεβαιώνει ότι η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, και οι δηλώσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής που καταδίκασαν την εγκληματική επίθεση της ναζιστικής οργάνωσης και ζήτησαν την άμεση σύλληψη των χρυσαυγιτών δραστών.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, αφού παραλλήλισαν με ασθένεια την αιτία απουσίας της Ελ. Τομπατζόγλου, έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν «ατύχημα» την επίθεση που δέχτηκε η δικηγόρος, θέτοντας θέμα προηγούμενου σε περίπτωση διακοπής της δίκης.

«Σε λίγο θα μετράμε νέα θύματα από τη δολοφονική δράση της Χ.Α.», τόνισε ο συνήγορος των Αιγύπτιων αλιεργατών, Κ. Παπαδάκης, με τον Γ. Μιχαλόλια -από την υπεράσπιση- να απαντάει «Και εμείς έχουμε θύματα», σχόλιο που προκάλεσε την εύλογη αντίδραση της Μάγδας Φύσσα.

Ανάγνωση εγγράφων

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την ανάγνωση εγγράφων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και λίγο αργότερα, με την πολιτική αγωγή απούσα, η πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε τη συνεδρίαση, παραπέμποντας στην επόμενη δικάσιμο (Παρασκευή 2 Μαρτίου) για τον σχολιασμό των εγγράφων από τους συνηγόρους.

◼ Σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει την «άγρια και οργανωμένη», όπως τη χαρακτηρίζει, επίθεση στη «Φαβέλα» και επισημαίνει ότι είναι η δεύτερη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με θύμα συνήγορο πολιτικής αγωγής στη συγκεκριμένη δίκη (σε επίθεση τάγματος εφόδου έξω από το Εφετείο Αθηνών την 1η Νοεμβρίου 2017 είχε τραυματιστεί η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη).

◼ Τη «γαλάζια» αφωνία για τη φασιστική επίθεση στη «Φαβέλα» στηλίτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο κ. Μητσοτάκης παραμένει δέσμιος της ακροδεξιάς γραμμής Σαμαρά-Γεωργιάδη».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.