Υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στον Δήμο Πειραιά ο συλληφθείς για την εμπρηστική επίθεση στη “Φαβέλα”

Ο Τζούλιος πίσω δεξιά από τον Δεβελέκο σε “δράση” της Χρυσής Αυγής

(Κείμενο: Λουκάς Σταμέλος, Omniatv, 14/1/2018)

Πλούσια δράση στον εθνικιστικό χώρο, με συμμετοχή σε επιθέσεις χωρίς ωστόσο να έχει συλληφθεί, είχε αναπτύξει κατά τα τελευταία χρόνια ο 26χρονος Αλέξανδρος Τζούλιος που συνελήφθη ως ύποπτος για την επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα τον Αύγουστο του 2017 και για προετοιμασία και άλλων τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ο Αλ. Τζούλιος στο Δημοτικό Θέατρο, μαζί με τον βουλευτή της ΧΑ, Η. Παναγιώταρο, τον γνωστό κι από άλλες επιθέσεις, Σ. Δεβελέκο και άλλα «εξέχοντα» μέλη της Τ.Ο. Πειραιά.

Μαζί του συνελήφθησαν και άλλα τέσσερα άτομα, ένας 21χρονος, δύο 19χρονοι και ένας ανήλικος που, απ’ ό,τι φαίνεται, ο Τζούλιος είχε στρατολογήσει με σκοπό την πραγματοποίηση αυτών των επιθέσεων.

Ο Τζούλιος ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό της Χρυσής Αυγής, «Ελληνική Αυγή», στον Πειραιά κατά τις δημοτικές εκλογές του 2014, ενώ τον Αύγουστο του 2014 είχε αναγνωριστεί ως ένας από την ομάδα των επιτιθέμενων στην κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου στο Μαρούσι:

Ο Αλ Τζούλιος διακρίνεται μεταξύ των επιτιθεμένων (κλικ για μεγέθυνση) και αναγνωρίστηκε από τους παρόντες. Φωτό: Athens IMC.

Στις 19/05/2015 ο Τζούλιος συμμετείχε μαζί με άλλους χρυσαυγίτες σε εθνικιστική συγκέντρωση «για την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού» στο Σύνταγμα και πραγματοποίησε επίθεση στο μπλοκ της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας «Ροσινάντε», όταν αυτό διερχόταν συμμετέχοντας σε πορεία αλληλεγγύης προς τους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς κρατούμενους.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, στα σπίτια του Αλέξανδρου Τζούλιου και των άλλων συλληφθέντων, βρέθηκαν αεροβόλα όπλα, μαχαίρια (χαρακτηριστικά αναφέρεται: «πλήθος μαχαιριών και σουγιάδων») και φυλλάδια της Χρυσής Αυγής αλλά και μιας άλλης εθνικιστικής οργάνωσης, της «Απέλλα».

Ο Αλ. Τζούλιος (διακρίνεται αριστερά στους ομιλητές) σε εκδήλωση της «Απέλλας».

Η «Απέλλα» εμφανίστηκε στο προσκήνιο τον Οκτώβριο του 2016, αυτοχαρακτηρίζεται ως καθαρά εθνικοσοσιαλιστική οργάνωση και αναφέρεται στον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο («Περίανδρο») ως εμπνευστή της αλλά και «αρωγό, ηθικό και πνευματικό καθοδηγητή».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.