Ρήγματα στην υπεράσπιση: εγκατέλειψε τον Μίχο ο Γ. Μιχαλόλιας, δήλωση αποστασιοποίησης Γ. Ζωγράφου, παύση Α. Αγγελέτου

Η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων δημιουργεί ρήγματα στην υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής.

Έτσι, στην χτεσινή 200ή δικάσιμο, ο Γ. Μιχαλόλιας παραιτήθηκε της υπεράσπισης του ανεξάρτητου βουλευτή (πρώην ΧΑ) Νίκου Μίχου, αν και εξακολουθεί να είναι συνήγορος του επίσης ανεξάρτητου βουλευτή (πρώην ΧΑ) Δημήτρη Κουκούτση.

Ο εναπομείνας δικηγόρος του Μίχου Γιάννης Ζωγράφος έλαβε το λόγο και προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Με απόφαση του εντολέα μου δεν συμμετέχω στην εξέταση των μαρτύρων. Οσες κρίσεις ή πολιτικά σχόλια του εντολέα μου βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στην εξέλιξη της δίκης δεν τυγχάνουν στην προηγούμενη γνώση μου και δεν επηρεάζουν την εξέλιξη της υπερασπιστικής γραμμής.”

Θυμίζουμε ότι σε δηλώσεις του ο Νίκος Μίχος επιτέθηκε με οξύτητα στην πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη, λέγοντας πως θα έπρεπε να “ντρέπεται”.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Ελένη Ζαρούλια, με γραπτή δήλωσή της, έπαυσε από τα υπερασπιστικά του καθήκοντα τον Άγγελο Αγγελέτο και εξουσιοδότησε ως συνήγορό της τον Τάκη Μιχαλόλια, αδελφό του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ο Άγγελος Αγγελέτος, δικηγόρος της Ελένης Ζαρούλια από το 2014, είχε δηλώσει χτες ότι διαφωνεί από θέση αρχής με την υποβολή ερωτήσεων στους προστατευόμενους μάρτυρες, διαφοροποιούμενος έτσι από την υπόλοιπη υπεράσπιση και συντασσόμενος με τη δήλωση Ζωγράφου-Μίχου..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.