Επιδρομές σε λαϊκές: οργανωμένες επιχειρήσεις αντιποίησης αρχής από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής (12 videos)

Οι δικηγόροι της Χρυσής Αυγής στη δίκη ισχυρίζονται ότι οι κατηγορούμενοι βουλευτές δεν τέλεσαν ποτέ ελέγχους νομιμότητας των μικροπωλητών στις Λαϊκές. Επρόκειτο για εθιμοτυπικές βουλευτικές επισκέψεις στις Λαϊκές (χειραψίες κλπ), τα δε άτομα που ανέτρεψαν τους πάγκους των μικροπωλητών το έπραξαν αυτοβούλως, χωρίς παρουσία και καθοδήγηση των βουλευτών.

Δημοσιεύουμε σήμερα 12 βίντεο που καταρρίπτουν όλους τους ισχυρισμούς της Χρυσής Αυγής:

  • Οι ελέγχοι νομιμότητας των αλλοδαπών μικροπωλητών τελέστηκαν και ομολογήθηκαν από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
  • Ήταν κεντρικά οργανωμένοι από την ηγεσία της οργάνωσης και τελέστηκαν ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα.
  • Των ελέγχων προϊσταντο βουλευτές (Μπαρμπαρούσης, Ηλιόπουλος, Γερμενής, Μίχος, κλπ) και στελέχη της οργάνωσης (Τζαμπαζής, Γκλέτσος, κλπ).
  • Οι ομάδες των Χρυσαυγιτών που βιαιοπράγησαν τελούσαν υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση των βουλευτών και – στην περίπτωση του Μεσολογγίου – υπήρχε σύμπραξη αστυνομικού.
  • Ο Κασιδιάρης ανέλαβε την πολιτική στήριξη των ελέγχων με πλήθος παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ.

—————————

1. Βίντεο επίθεσης στη λαϊκή στο Μεσολόγγι. Ο Μπαρμπαρούσης αναφερει ρητά ότι τους ελέγχους “τους κάναμε εμείς”.

2. Βίντεο επίθεσης σε πανηγύρι στη Ραφήνα. Ο Ηλιόπουλος εμφανίζεται να κάνει ελέγχους και ο Γερμενής αναλαμβάνει με δηλώσεις του την ευθύνη των βιαιοπραγιών που προηγήθηκαν.

3. Βίντεο με μαρτυρίες αλλοδαπών μικροπωλητών-θυμάτων της επίθεσης στη λαϊκή της Ραφήνας.

4. Ηχητικό συνέντευξης του Γερμενή, κατά την οποία ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ομολογεί τους ελέγχους και τον οργανωμένο τους χαρακτήρα.

5. Βίντεο από τη λαϊκή της Ιστιαίας, στο οποίο ο Μίχος, επικεφαλής ομάδας μαυροφορεμένων αντρών της Χρυσής Αυγής, λέει ρητά ότι “για να μη γίνουν έκτροπα, σε μισή ώρα τις άδειες, αλλιώς θα χαλάσουμε το πανηγύρι”.

6. Βίντεο με δηλώσεις του Μπαρμπαρούση, στο οποίο δηλώνει έτοιμος “να ξανακάνω ελέγχους και όχι μόνο με κλωτσιές”.

7. Βίντεο από λαϊκή στις Σέρρες, στο οποίο ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης Τζαμπαζής δηλώνει ότι η Χρυσή Αυγη θα κάνει ελέγχους.

8. Βίντεο συνέντευξης του Κασιδιάρη στην Έλλη Στάη, στην οποία λέει ότι “ναι, αναποδογυρίστηκαν κάποιοι πάγκοι” και καλύπτει τις επιδρομές στις Λαϊκές σε Ραφήνα και Μεσολόγγι.

9. Βίντεο συνέντευξης του Κασιδιάρη, από όπου προκύπτει ακριβής γνώση της επιδρομής στο Μεσολόγγι (παρουσία δύο δημοτικών αστυνομικών και ενός αστυνομικού υπαλλήλου), με τον ψευδή ισχυρισμό ότι αυτοί κωλυσιέργησαν στους ελέγχους.

10. Βίντεο συνέντευξης του Κασιδιάρη στον Παυλόπουλο, όπου αναφέρεται ρητα ότι οι έλεγχοι έγιναν “κατόπιν εκατοντάδων τηλεφωνημάτων στα γραφεία της ΧΑ”.

11. Βίντεο με δηλώσεις Γκλέτσου (Λαμία), όπου επαναλαμβάνεται η προθεση της Χρυσής Αυγής να τελέσει και τοπικά ελέγχους νομιμότητας.

12. Βίντεο με δηλώσεις Γρέγου (Θεσσαλονίκη), όπου επαναλαμβάνεται η πρόθεση της Χρυσής Αυγής να τελεί ελέγχους σε “παράνομους” όλων των ειδών στην Κοζάνη και σε όλη την επικράτεια.

———————

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.