Ο ρόλος του Μακρή, αστυνομικού του Μπαρμπαρούση, στη δράση της Χρυσής Αυγής

Ο Μακρής πρώτος απο αριστερά.

Στοιχεία για την δράση του αστυνομικού Δημήτρη Μακρή, κατέθεσε σήμερα ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τσακανίκας στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο Τσακανίκας είχε αναδείξει στην αρθρογραφία του τον ρόλο του Μακρή ως χρυσαυγίτη που, με την ιδιότητα του αστυνομικού-συνοδού του Μπαρμπαρούση, ενίσχυε πολλαπλά τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Ο Μακρής έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στους παράνομους ελέγχους μικροπωλητών στο Μεσολόγγι στις 8/9/2012. Στο σχετικό βίντεο, φαίνεται καθαρά να συμμετέχει στις βιαιοπραγίες, αλλά και να λογοφέρνει με την καθηγήτρια Ανδρομάχη Παπαζήση που αντέδρασε στους τραμπουκισμούς των Χρυσαυγιτών. Ο Μακρής τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχτηκε έρευνα με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης.

Αρχικά ο Μακρής υποδυόταν τον άσχετο και ισχυριζόταν ότι απλώς τελούσε τα καθήκοντά του ως συνοδού του βουλευτή Μπαρμπαρούση.

Στη συνέχεια όμως, ο Μακρής αποκαλύφθηκε ως μέλος της Χρυσής Αυγής. Στην έρευνα που έγινε μέσα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο στις 24/9/2013 (μετά τη δολοφονία Φύσσα), οι αστυνομικοί βρήκαν αστυνομικό εξοπλισμό που ανήκε στον Μακρή.

Κάποια από τα ευρήματα της ΕΛΑΣ: επικαλαμίδες, κράνη, καπέλα, φυσίγγια.

Ο Μακρής συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και καταδικάστηκε σε 13 μήνες φυλάκιση για παράνομη οπλοκατοχή. Μετά την καταδίκη, δήλωσε πολιτικά διωκόμενος γιατί είναι “εθνικιστής” και “ανήκει στη Χρυσή Αυγή”.

Ο Μακρής επιβραβεύτηκε για τη δράση του από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής: επιλέχτηκε ως υποψήφιος δήμαρχος στο Μεσολόγγι στις δημοτικές εκλογες του Μαϊου του 2014 και εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος.

Νέα ΕΔΕ διατάχτηκε σε βάρος του τον Αύγουστο του 2015, εξαιτίας δηλώσεών του κατά του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ και υπέρ του αστυνομικού που χαστούκισε πρόσφυγα στην Κω. Με καμάρι ο Μακρής δηλώνει ακόμα “εν ενεργεία Αρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας”.

3 thoughts on “Ο ρόλος του Μακρή, αστυνομικού του Μπαρμπαρούση, στη δράση της Χρυσής Αυγής

  1. Pingback: Δ.Μακρής: Ο αστυνομικός του Μπαρμπαρούση και ο ρόλος του στη δράση της Χρυσής Αυγής - Press Publica | Δημοσιογραφία για το δημόσιο συμφέρον

  2. Pingback: Δ.Μακρής: Ο αστυνομικός του Μπαρμπαρούση και ο ρόλος του στη Χρυσή Αυγή - Press Publica | Δημοσιογραφία για το δημόσιο συμφέρον

  3. Pingback: Δ.Μακρής: Ο αστυνομικός του Μπαρμπαρούση και ο ρόλος του στη ΧΑ - Press Publica | Δημοσιογραφία για το δημόσιο συμφέρον

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.