Στο σκαμνί Λαγός και Μίχος για την επίθεση στο Συνεργείο

Στιγμιότυπο της επίθεσης στο Συνεργείο, με τον χρυσαυγίτη Μίχο.

Την Τρίτη 25 Απριλίου, αναμένεται να ξεκινήσει ενώπιον του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών στην Ευελπίδων (κτίριο 8, αίθουσα 2, πινάκιο 9) η δίκη για την επίθεση στον “Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Συνεργείο” στην Ηλιούπολη στις 10/7/2013, την ώρα που μέσα σε αυτόν βρίσκονταν παιδιά και ήταν σε εξέλιξη μάθημα αγγλικών.

Κατηγορούμενοι είναι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγός και Ν. Μίχος, που ηγήθηκαν αυτοπροσώπως της επίθεσης – μάλιστα ο Λαγός με το βουλευτικό του αυτοκίνητο. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται είναι ηθική αυτουργία σε απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού και σε απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού.

Εκτός των δύο βουλευτών, κατηγορούμενοι είναι οι: Μπραβάκος Ευστράτιος, Μπαρέκας Θωμάς, Καλπιτζής Γεώργιος, Σταμπέλος Γεώργιος, Γαλανάκης Χρήστος, Αγιοβλασίτης Διονύσιος και K.A. για τα αδικήματα της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και οπλοφορίας.

Οι Μπαρέκας, Καλπιτζής, Σταμπέλος, Γαλανάκης και Αγιοβλασίτης είναι επίσης κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ ο Σταμπέλος κατηγορείται και για συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα. Ο Μπαρέκας ήταν γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Πειραιά της Χρυσής Αυγής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.