«Πήγε να δει μπάλα και δεν γύρισε ποτέ» [8/9/2016]

eirini_fyssa Η αδελφή του Παύλου, Ειρήνη Φύσσα | EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ.

(Κείμενο: Άντα Ψαρρά, ΕφΣυν, 9/9/2016)

Με σχεδόν μηδενική παρουσία των κατηγορουμένων συνεχίστηκε χθες η δίκη της Χρυσής Αυγής. Προηγήθηκε της συνέχισης του σχολιασμού των μαρτύρων η κατάθεση της αδελφής του Παύλου Φύσσα, που είχε διακοπεί την πρώτη φορά εξαιτίας της δύσκολης ψυχολογικής κατάστασης την οποία βίωσε η Ειρήνη Φύσσα.

Η αδελφή του Παύλου κατέθεσε πως και την πρώτη φορά προσπάθησε να πει ό,τι γνωρίζει για τη δολοφονία λέγοντας ότι εκείνο το βράδυ είδε τον αδελφό της νεκρό στο νοσοκομείο και ό,τι έμαθε το πληροφορήθηκε από τους φίλους του.

«Προσπαθούσα να καταλάβω τι συνέβη. Μας είπαν ακριβώς τι συνέβη εκείνο το βράδυ. Εγώ έχω συγκρατήσει ότι πήγε να δει μπάλα και δεν ξαναγύρισε. Προσπαθώ να το διαχειριστώ. Οσα έγιναν είναι αυτά που έχουν λεχθεί εδώ. Εχω συγκρατήσει ότι εκεί ήταν και αστυνομικοί…».

Οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής δεν υπέβαλαν καμία ερώτηση στη μάρτυρα ενώ ελάχιστοι συνήγοροι χρυσαυγιτών έκαναν κάποιες ερωτήσεις.

Ο Β. Οπλαντζάκης (συν. Καζατζόγλου) ρώτησε τη μάρτυρα αν θεωρεί ότι ο αδελφός της ήταν στόχος, με την Ειρ. Φύσσα να απαντά ότι από όσα έχουν ακουστεί μέσα στο δικαστήριο αυτό προκύπτει.

Ο συνήγορος συνέχισε να ρωτά και η μάρτυρας απάντησε: «Ο αδελφός μου τραγούδια έγραφε, δεν σκότωνε». Ερωτήσεις υπέβαλε και η Δ. Βελέντζα [συν. Κούζηλου, Μπαρέκα (π. πυρηνάρχη Πειραιά), Καζατζόγλου, Χρυσαφίτη] ειδικά για το τι είχε μάθει η μάρτυρας από την κοπέλα του Φύσσα, τις σχέσεις της μαζί της, πού μένουν οι γονείς της κ.λπ.

Επειτα συνεχίστηκε σε «κοινή γραμμή» ο σχολιασμός των μαρτύρων από την πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων χρυσαυγιτών, οι οποίοι εκθείασαν τους μάρτυρες συγγενείς των κατηγορουμένων και κάποιες αστυνομικές καταθέσεις, ενώ θεώρησαν αναξιόπιστους μάρτυρες τους φίλους του Παύλου Φύσσα ακόμα και λόγω της… εμφάνισής τους.

Είχε ενδιαφέρον η προσπάθεια απαξίωσης του μάρτυρα ειδικού φρουρού που ήταν παρών όλο εκείνο το βράδυ και μάλιστα επανέλαβαν οι δικηγόροι των χρυσαυγιτών τις αναφορές τους περί «πειθαρχικής δίωξης» του μάρτυρα.

Ειδικά οι συνήγοροι των βουλευτών επέμειναν στο ότι προέκυψε η μη ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης και μάλιστα επικαλέστηκαν ξανά την άποψη του εφέτη Σαλάτα, που μειοψήφησε στην έκδοση του βουλεύματος.

Στο σημείο αυτό η υπόθεση Φύσσα σε ό,τι αφορά τους μάρτυρες τελείωσε και σήμερα η δίκη θα συνεχιστεί με το θύμα της δεύτερης υπόθεσης, δηλαδή της δολοφονικής επίθεσης στο σπίτι των Αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα. Στο εδώλιο του μάρτυρα το βασικό θύμα, ο Αμπού Χαμέτ Αχμέτ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.