Πακτωλός χρημάτων στους λογαριασμούς Μιχαλολιάκου – Η Ζαρούλια διαψεύδει τις εξηγήσεις της Χρυσής Αυγής

mixaloliakos_areios

“Αυτοδημιούργητος” επιχειρηματίας;

Η δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του Μιχαλολιάκου επιβεβαίωσε αυτό που όλοι γνωρίζαμε: ένας πακτωλός χρημάτων στηρίζει την “πατριωτική” δράση του αρχηγού της ναζιστικής συμμορίας, που αναδεικνύεται σε πλουσιότερος αρχηγός πολιτικού κόμματος. Μάλιστα το 2012, παρατηρήθηκε έκρηξη στα (δηλωμένα) εισοδήματα του αρχηγού της Χρυσής Αυγής που ΔΕΝ οφείλεται στη διπλή βουλευτική αποζημίωση που λαμβάνει το ζεύγος Ζαρούλια. Τα δηλωμένα νούμερα είναι αμείλικτα:

pothen_mixaloliakou_pinakas

(Η πηγή για τον παραπάνω πίνακα είναι οι δηλώσεις πόθεν έσχες του Μιχαλολιάκου στη Βουλή. Τα ποσά του έτους 2011 αναφέρονται σε δημοσιεύματα του τύπου και είναι κατά προσέγγιση. Για τα έτη 2012 και 2010 έχουμε στη διάθεσή μας αντίγραφα των δηλώσεων.)

Όπως φαίνεται στον πίνακα, τα εισοδήματα Μιχαλολιάκου-Ζαρούλια γνωρίζουν μια απροσδόκητη έκρηξη το 2012: από 57.630 ευρώ που δηλώθηκαν για το έτος 2011, το ετήσιο εισόδημα των δύο αθροιστικά εκτοξεύεται στα 271.052 ευρώ το 2012, δηλαδή πενταπλασιάζεται! Αντίστοιχη τεράστια αύξηση σημειώνεται και στις καταθέσεις του ζευγαριού: από τις 26.390 ευρώ το 2011 στα 183.375 ευρώ το 2012!

Η αύξηση αυτή δεν οφείλεται παρά μόνο σε μικρό μέρος στη λήψη της διπλής βουλευτικής αποζημίωσης, που συνολικά ανέρχεται σε 87.000 ευρώ ετησίως. Το μεγαλύτερο κομμάτι της αύξησης οφείλεται σε ποσό που δηλώνεται ως “Λοιπά εν γένει έσοδα (Οικον. ενισχύσεις, δάνεια, δωρεές, κλπ)”, το οποίο και ανέρχεται στο ποσό των 147.237,66 ευρώ!

MIXALOLIAKOS_2012_2

Δήλωση πόθεν έσχες γα το έτος 2012. Ο αριθμός 1 αναφέρεται στον Μιχαλολιάκο και ο αριθμός 2 στη Ζαρούλια.

Η δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες γελοιοποίησε την εικόνα του “λαϊκού ηγέτη” που επιχειρεί να φιλοτεχνήσει ο Μιχαλολιάκος στους οπαδούς του και προκάλεσε πανικό στη Χρυσή Αυγή. Γι’ αυτό και η οργάνωση έσπευσε να δημοσιοποιήσει το εκκαθαριστικό του Μιχαλολιάκου για το έτος 2013 στο σάιτ της. Αντί όμως να διαλύσει τις υποψίες, ο Μιχαλολιάκος χειροτέρευσε τη θέση του.

ekkatharistiko_2013

Εκκαθαριστικό Μιχαλολιάκου όπως το δημοσίευσε η Χρυσή Αυγή.

Κι αυτό γιατί η βασική επιχειρηματολογία που συνοδεύει το εκκαθαριστικό είναι ότι η εκδοτική επιχείρηση Μιχαλολιάκου (στην περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει ο Μιχαλολιάκος είναι εκδότης της εφημερίδας Χρυσή Αυγή) ήταν ανέκαθεν “ζημιογόνα”. Λέει η Χρυσή Αυγή: “…το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων είναι από την εμπορική επιχείρηση της εφημερίδας “Χρυσή Αυγή”, η οποία ήταν στο όνομα του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής και η οποία επί δεκαετίες ήταν ζημιογόνος όπως όλες οι εφημερίδες. Την ζημία επί σειρά ετών κάλυπτε ο ίδιος ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής. Επιπλέον στα τέλη του 2012 είχε υποχρεώσεις σε επιταγές για το χαρτί και λοιπά έξοδα της εφημερίδας μεγαλύτερες από 60.000 ευρώ.

Τον Μιχαλολιάκο όμως έρχεται να διαψεύσει όχι κάποιος εχθρός του αλλά η ίδια η Ζαρούλια, που επανειλημμένα έχει υποστηρίξει δημόσια ότι: “…ο σύζυγός μου έχει την απασχόλησή του, μια εφημερίδα, η οποία αποδίδει ΚΕΡΔΗ”. Μπορείτε να την ακούσετε και μόνοι σας (06:16):

Αλλά και σε παλιότερες αναρτήσεις της Χρυσής Αυγής, απέναντι στο αμείλικτο ερώτημα πώς τέλος πάντων συντηρείται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, δηλώνεται ως επαγγελματική του ιδιότητα (προφανώς προσοδοφόρα) η έκδοση της εφημερίδας. Αν επιθυμείτε να διαβάσετε ένα μόνο άρθρο για την επαγγελματική ιδιότητα του Μιχαλολιάκου, σας συνιστούμε την αποκαλυπτική ανάρτηση του XYZContagion με τίτλο: Βρήκαμε το επάγγελμα του Μιχαλολιάκου (αλλά το ξαναχάσαμε την επόμενη μέρα).

Από κει και πέρα, η ανάρτηση της Χρυσής Αυγής βρίθει ψεμάτων και ανακριβειών. Γράφει για παράδειγμα, ότι το εισόδημα των Μιχαλολιάκου-Ζαρούλια είναι “η βουλευτική αποζημίωση, ήτοι 16,653 ευρώ τον χρόνο έκαστος”. Αν αυτό ήταν αλήθεια, τότε οι μηνιαίες αποδοχές των βουλευτών θα ήταν 1387 ευρώ! Πρόκειται για χοντροκομμένη λαθροχειρία, που απευθύνεται σε αναγνώστες μειωμένης ευφυίας. Η αλήθεια είναι αυτή: Τα 16.653 ευρώ είναι το κομμάτι της βουλευτικής αποζημίωσης που φορολογείται, στην οποία όμως αθροίζονται άλλα 29.526 ευρώ που δεν φορολογούνται! Η ανάρτηση της Χρυσής Αυγής αυτά τα… ξέχασε!

Τέλος, από τα στοιχεία που παρέχει τόσο η δήλωση όσο και η ανάρτηση της Χρυσής Αυγής προκύπτει σαφώς ότι η εκτόξευση των εισοδημάτων του Μιχαλολιάκου το 2012 δεν δικαιολογείται ούτε από πώληση κάποιου οικογενειακού ακινήτου ούτε από εκμετάλλευσή τους (εκμίσθωση, κλπ). Ούτε βέβαια έχει να κάνει η αύξηση εισοδημάτων από 57.630 σε 271.052 ευρώ με την εκλογική επιδότηση της Χρυσής Αυγής ως “πολιτικού κόμματος”, στους λογαριασμούς της οποίας βρέθηκαν άλλα 743.892 ευρώ μετά τον έλεγχο του ΣΔΟΕ.

Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε ότι “τα χέρια της Χρυσής Αυγής” χαιρετάνε ναζιστικά και είναι βουτηγμένα στο αίμα των θυμάτων της εγκληματικής δράσης των υπόδικων μαχαιροβγαλτών της. Σήμερα μάθαμε ότι τα ίδια χέρια χειρίζονται παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς, με άγνωστες πηγές χρηματοδότησης. Αν μη τι άλλο, ας παραδεχτούμε ότι με τη “Χρυσή Αυγή ΑΕ”, ο Μιχαλολιάκος έστησε μια προσοδοφόρα επιχείρηση…

—————————

Διαβάστε ακόμα:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.