Οι διεργασίες στην άκρα δεξιά (2): Ρήγας και Λ.Ε.Π.ΕΝ.

rigas[Οι διεργασίες στην ελληνική ακροδεξιά δεν αφορούν μόνο τις κινήσεις Καρατζαφέρη, Μπαλτάκου κ σία για τη δημιουργία ενός “ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς”, αλλά και αυτές πρώην μελών της Χρυσής Αυγής όπως το κόμμα ΛΕΠΕΝ του Χρήστου Ρήγα. Αναδημοσιεύουμε κείμενο που αλιεύσαμε απο το διαδίκτυο για τις εξελίξεις αναφορικά με το συγκεκριμένο μόρφωμα.]

“Με όραμα την Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό

Με την συμμετοχή πλήθους Συνέδρων από πολλά μέρη της Ελλάδος πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 12 Μαρτίου στον Πύργο Ηλείας, στην Αίθουσα εκδηλώσεων της ΤΕΔ Ηλείας, το προγραμματισμένο Οργανωτικό Προσυνέδριο της Λαϊκής Ελληνικής Πατριωτικής Ένωσης (Λ.Ε.Π.ΕΝ.). Η Λ.Ε.Π.ΕΝ. είναι ένας νέος πολιτικός σχηματισμός με στόχο, όπως διακηρύσσει στο πρόγραμμα του, την διεκδίκηση μιας θέσης στην Πολιτική ζωή και την κοινωνία στην χώρα μας, σε μία εποχή που οι καταστάσεις δυσκολεύουν για την Πατρίδα και τον Λαό μας.

ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Οργανωτικό Προσυνέδριο ήταν ανοικτό σε όλους τους Έλληνες πολίτες, τους οποίους καλούσε να διατυπώσουν θέσεις και προβληματισμούς για τους τομείς που απασχολούν τον μέσο Έλληνα και αφορούν την επιβίωση του εθνικού συνόλου και της κοινωνικής συνοχής. Κεντρικό του σύνθημα του ήταν «Η ισχύς εν τη ενώσει», ως πρόσκληση-πρόκληση ενότητας όλων για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων. Τους Συνέδρους καλωσόρισε στον Πύργο και στο Προσυνέδριο ο Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος, ιδρυτικό μέλος της Λ.Ε.Π.ΕΝ., ο οποίος τόνισε την αξία και το μήνυμα της ενότητας ως βάσης για μεγαλύτερες επιδιώξεις του Λαού μας. Ακολούθως ανέγνωσε μηνύματα από όλην την Ελλάδα.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μηνύματα απέστειλαν πολλοί και αναγνώστηκαν στο Προσυνέδριο. Ο κ. Κώστας Τόνιος, εκ μέρους της «Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας» στο μήνυμα του τόνισε τον κίνδυνο να γίνουν οι Έλληνες μειονότητα στην χώρα μας, λόγω της σχεδιασμένης παραχώρησης Ιθαγένειας σε ξένους που έχουν φθάσει εδώ. Ο Στρατηγός ε.α κ. Γεώργιος Αϋφαντής, επικεφαλής του Πολιτικού Φορέα «Εθνεγερσία», στο δικό του μήνυμα επεσήμανε ότι «οι Έλληνες είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε την Εθνεγερσία του 1821 ενωμένοι όλοι σε μία Πανελλήνια Εθνεγερσία», ενώ συνεχάρη την διοργάνωση της εκδηλώσεως.

lepen_prosynedrioΣτο δικό του μήνυμα ο Δημοτικός Σύμβουλος Λαμίας κ. Γεώργιος Σαγιάς τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει αντίσταση στην Φτώχεια που επέβαλε στην χώρα ας η Νέα Τάξη Πραγμάτων, ενώ την απειλή καταστροφής της χώρας μέσω του κύματος Λαθρομετανάστευσης και τον ύποπτο ρόλο των ΜΚΟ (που κινούνται στην Λέσβο αυτόν τον καιρό) στην κατεύθυνση αυτή επεσήμανε η «Πατριωτική Κίνηση Μυτιλήνης» στο δικό της μήνυμα. Μηνύματα απέστειλαν ο Σύλλογος «Ορθόδοξοι Έλληνες Πατριώτες» Κέρκυρας, ο τ. Βουλευτής Λαρίσης κ. Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο τ. υπεύθυνος ΑΝ.ΕΛ. Ανατολικής Αττικής κ. Κώστας Σωτηράκος, ενώ το παρών έδωσε αντιπροσωπεία της «Πατριωτικής Κινήσεως Κορινθίων Πολιτών» με επικεφαλής τον τ. Βουλευτή Κορίνθου κ. Στάθη Μπούκουρα. Στο δικό του μήνυμα ο Γενικός Γραμματέας Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου κ. Γεώργιος Μαραγκός τόνισε ότι η Κρίση που βιώνουμε είναι χωρίς προηγούμενο και χρειάζεται η κοινή αντίθεση σε αυτήν για να ξεφύγει ο τόπος από την καταστροφή.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Στην κεντρική του παρέμβαση ο Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος τόνισε την ανάγκη οι Έλληνες πατριώτες να ενωθούν στις κοινές αξίες που τους συνδέουν, όπως η αγάπη στην Πατρίδα, η πίστη τις Θρησκευτικές Παραδόσεις, ο σεβασμός στην Οικογένεια, η αντίδραση στις αυθαίρετες αποφάσεις που καταστρέφουν το παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού. Ο Δικηγόρος παρά Αρείω Πάγω Προεδρο του κομματος <Πατριωτικη Ενωση> και επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού «Ανδριακή Ενότητα» στις Κυκλάδες κ. Ιωάννης Μαλταμπές κατήγγειλε τον τρόπο του συστήματος να ελέγχει τους κομματικούς μηχανισμούς στην Ελλάδα, ακόμη και αυτούς που αποκαλούνται πατριωτικοί, και για αυτό δεν υπάρχει σοβαρή αντίδραση στα σχέδια κατά των Ελλήνων, ενώ ο κ. Αλέξανδρος Θάνος, εκπρόσωπος Μεσσηνίας του «Εθνικού Μετώπου», μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου του κ. Μάνου Κώνστα και την πίστη στην αξία του Εθνικισμού, ως πανάρχαιας Ιδέας που ένωνε τους Έλληνες. Στο Προσυνέδριο παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία της «Ελληνικής Δράσης» Καλαμάτας με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Βασιλόγιαννη, Αξιωματικό ε.α.

Από την Κρήτη ο ιατρός κ. Κώστας Παρασχάκης μίλησε για την ανάγκη σύγχρονης πρότασης εξουσίας των Ελλήνων πατριωτών, ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος Ήλιδας κ. Τάκης Ευθυμίου μίλησε για την αναγκαία Κοινωνική Πολιτική προς τα ΑΜΕΑ στην σημερινή εποχή. Για τις προσπάθειες αλλοίωσης και υπονόμευσης της Ελληνικής Παιδείας μέσα από συγκεκριμένες κινήσεις φανερών και αφανών φορέων της Εκπαίδευσης στην Πατρίδα μας σήμερα μίλησε ο Δάσκαλος κ. Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος, ενώ τον καθημερινό ηρωισμό των Ελλήνων στρατιωτών στα Σύνορα της Ελλάδος επεσήμανε ο Αξιωματικός ΠΝ ε.α. κ. Κυριάκος Βασιλάρας, υπεύθυνος τομέα Εθνικής Άμυνας της Λ.Ε.Π.ΕΝ.

Η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

Την αρνητική κατάσταση που επεβλήθη στους Έλληνες εργαζομένους περιέγραψε ο υπεύθυνος Εργατικής πολιτικής της Λ.Ε.Π.ΕΝ. κ. Σπύρος Βλασσόπουλος, ενώ κατήγγειλε την ύπουλη στάση των Αγροτοσυνδικαλιστών στις πρόσφατες κινητοποιήσεις που επέβαλαν την δική τους θέση εναντίον των Ελλήνων Αγροτών και υπέρ των ανθελληνικών σχεδίων που ξεκληρίζουν την Αγροτιά. Στην δική του παρέμβαση ο επικεφαλής της Λ.Ε.Π.ΕΝ. και Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος κ. Χρήστος Ρήγας που μίλησε για το τεράστιο πρόβλημα των εισβολέων λαθρομεταναστών (πλην των Συρίων, που είναι αληθινά πρόσφυγες) στην Ελλάδα, αλλά και την ανάγκη απόκρουσης όσων ποινικοποιούν τον Πατριωτισμό στην χώρα μας και αποδυναμώνουν τις πατριωτικές φωνές. .

Τα λανθασμένα πρότυπα της εποχής μας κατήγγειλε ο Δικηγόρος κ. Σταύρος Μαρινόπουλος, αλλά τόνισε την ανάγκη να βρίσκονται λύσεις από τους Έλληνες πατριώτες. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατακόλου κ. Διονύσιος Μπουλούτας και ο ιατρός και τ. Δημοτικός Σύμβουλος Αμαλιάδος κ. Διονύσιος Δρακόπουλος, που υπογράμμισαν την ανάγκη αγωνιστικότητας στην δύσκολη εποχή μας.

Κλείνοντας τις εργασίες του Οργανωτικού Προσυνεδρίου της Λαϊκής Ελληνικής Πατριωτικής Ενώσεως ο κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος, που συντόνισε όλες τις προετοιμασίες και την πορεία του Προσυνεδρίου, έκλεισε ραντεβού με τους παρευρισκόμενους στην κινητοποίηση και Πανελλαδική πορεία ενάντια στην Λαθρομετανάστευση που θα πραγματοποιήσει ο «Ιερός Λόχος» Θεσσαλονίκης στις 24 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη, όπου καλούνται να δώσουν το παρών όλοι οι Έλληνες πατριώτες.”

———————————–

Διαβάστε ακόμα:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.