Εμφύλιος μεταξύ χρυσαυγιτών: Νέο κόμμα Ρήγα με τις ευλογίες της Λεπέν

Screen Shot 2015-10-18 at 16.39.37[Με το Χρήστο Ρήγα έχουμε ασχοληθεί και παλιότερα σε αυτό εδώ το ποστ. Ο έμπειρος (με την ενασχόλησή του με τα κυκλώματα της νύχτας) φασίστας προέβλεψε την επερχόμενη καταδίκη της συμμορίας και πήδηξε απο το πλοίο τον Μάιο του 2015. Τώρα με καινούριο χτύπημα προαναγγέλει την ίδρυση κόμματος. Αναλυτικά το κείμενο απο τη σημερινή RealNews.]

(Κείμενο: Γιώργος Παγάνης, Real News, 18/10/2015)

Με ένα νέο κόμμα απαντούν πρώην στελέχη της Χρυσής Αυγής στον Νίκο Μιχαλολιάκο και τους στενούς συνεργάτες του, επιλέγοντας να «χτυπήσουν» στις τοπικές κοινωνίες που «απογοητεύτηκαν» από τη μέχρι τώρα στάση της ηγετικής ομάδας. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει στη Realnews η ομάδα των προβεβλημένων στελεχών, «μιλούν» με την επικεφαλής της γαλλικής Ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν που απέρριψε το αίτημα της Χρυσής Αυγής για συνεργασία. «Η Λεπέν τούς απέρριψε, αλλά μιλάει με εμένα», δηλώνει στην «R» o Χρήστος Ρήγας, που υπήρξε ένα από τα προβεβλημένα στελέχη της Χρυσής Αυγής, υποψήφιος περιφερειάρχης στη δυτική Ελλάδα και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος μέχρι τον περασμένο Μάιο. Ο ανεξάρτητος, πλέον, περιφερειακός σύμβουλος αποκαλύπτει ότι έχει επικοινωνία με τη Μ. Λεπέν, γιατί, όπως χαρακτηριστικά λέει, η εμπειρία της «μπορεί να μας βοηθήσει, καθώς βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή και σίγουρα μας ενδιαφέρει να συμπορευτούμε με τα πατριωτικά κινήματα της Ευρώπης». Αλλά δεν είναι μόνο η Μ. Λεπέν: «Μιλάμε και με τον Νάιτζελ Φάρατζ και την ιταλική Λέγκα του Βορρά. Κάνουμε κινήσεις που αποδεικνύουν ότι ερχόμαστε για να παίξουμε σημαντικό πολιτικό ρόλο και όχι για να γίνουμε όχημα του καθενός που επιθυμεί να εκπληρώσει προσωπικές επιθυμίες».

Ομάδα υψηλόβαθμων στελεχών, που απομακρύνθηκαν από την ομάδα Μιχαλολιάκου, δημιούργησαν ένα «δίκτυο» με χιλιάδες μέλη σε ολόκληρη την Ελλάδα, τα οποία «επικοινωνούν και μετακινούνται» όπου χρειαστεί, για να αυξήσουν τις δυνάμεις τους και να οργανώσουν την κομματική βάση που θα στηρίξει τον νέο σχηματισμό όταν αυτός ανακοινωθεί επίσημα: «Στους επόμενους μήνες έρχεται κάτι καινούργιο και το αποκαλύπτω δημόσια για πρώτη φορά. Θα είναι ένα κόμμα για όλους τους Ελληνες, αλλά και για όσους αισθάνονται ότι αγαπούν την Ελλάδα», αποκαλύπτει ο Χρ. Ρήγας.
Λίγο πριν φτάσουν στο Πρωτοδικείο για να καταθέσουν το όνομα του κόμματος, υπογραμμίζουν τη συμφωνία τους να απορρίπτουν όποιον παρουσιάζεται ως «ναζιστής ή φασίστας». Ο Χρ. Ρήγας πέρασε 18 μήνες προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, κατηγορούμενος για τη δολοφονία ενός αστρολόγου και της γραμματέως του στο Χαλάνδρι, και αθωώθηκε πανηγυρικά από το δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε ο «πρώτος πολιτικός κρατούμενος στην ιστορία της Χρυσής Αυγής».

Χαρακτηρίζει το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου «μόρφωμα» και τον κατηγορεί για υποκρισία. «Οι δεκάδες χιλιάδες πατριώτες που ψήφισαν αυτό το μόρφωμα, είμαι πεπεισμένος ότι δεν γνώριζαν την αλήθεια. Τους ξεγέλασαν» και εξηγεί: «Δεν είμαι μόνο εγώ που κατήγγειλα την οικογενειοκρατία και τις μεθοδεύσεις του Μιχαλολιάκου. Υπήρξαν και άλλοι πολλοί μάλιστα πολύ πρόσφατα». Χρεώνει στον γραμματέα της Χρυσής Αυγής παλαιοκομματικά ήθη και υποκρισία. «Δεν είναι έθιμο των παλαιοκομματικών ο νεποτισμός και οι εκκαθαρίσεις στελεχών; Επομένως, πού είναι το καινούργιο που υποσχέθηκε; Δεν είναι υποκρισία να λένε ότι πιστεύουν στην Παναγία και τον Χριστό και από πίσω να υμνούν τον σατανά; Ή μήπως είναι αντισυστημικοί, όπως διαφημίζουν; Ας γελάσω…». Δημόσια καταγγέλλει την ομάδα των ναζιστών μέσα στη Χρυσή Αυγή και επισημαίνει: «Ποιος τους είπε ότι οι Ελληνες πατριώτες έχουν οποιαδήποτε σχέση με τους ναζί και τον φασισμό; Εμείς καταδικάζουμε σβάστικες και Ες Ες και οτιδήποτε παραπέμπει εκεί. Ειδικά εγώ που η οικογένειά μου έχασε άνθρωπο από τους Γερμανούς, απεχθάνομαι παλαιούς και νέους ναζί».

Το στρατηγείο

Στο μυστικό στρατηγείο τους στο κέντρο της Αθήνας γίνονται συνεχείς συσκέψεις και επαφές, ενώ ενημερώνονται για κάθε εξέλιξη που αφορά τη Χρυσή Αυγή. Οπως η πληροφορία που έλαβαν από τη Λάρισα για την παρουσία της μέχρι πρόσφατα βουλευτού της Χρυσής Αυγής, Δέσποινας Σβερώνη, σε συζήτηση για την επόμενη ημέρα του εθνικισμού και τον διάλογο που είχε με αυτούς που της ζήτησαν να αποχωρήσει επειδή υπήρξε επιλογή του Ν. Μιχαλολιάκου. Η φράση που της απέδωσαν «Δεν έχω αρχηγό εγώ. Ημουν η καλύτερη ομιλήτρια της Βουλής» προκάλεσε ποικίλα σχόλια από τους συνεργάτες του Χρ. Ρήγα.

Ενεργό οργανωτικό ρόλο παίζει ο δημοτικός σύμβουλος Πύργου Ηλείας, Χάρης Βασιλείου-Μιχαλακόπουλος, ο οποίος υποστηρίζει ότι το «νέο κόμμα» θα πετύχει γιατί ξεκινά από τη βάση και όχι από την «κορυφή». «Αν αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μία πολιτική κίνηση με κοινό παρονομαστή την πίστη στην πατρίδα μας και τις αξίες του λαού μας, το κάναμε όχι για να διεκδικήσουμε κάποιες θέσεις στο ούτως ή άλλως υποβαθμισμένο Κοινοβούλιο, αλλά για να αποτελέσουμε μία ζωντανή φωνή και μία έτοιμη δράση αντίστασης για όσα ήρθαν και όσα έρχονται εναντίον μας», επισημαίνει.

Ο διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ, Ηλίας Ηλιακόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής στις τελευταίες ευρωεκλογές, δεν αποδέχθηκε την πρόταση του ΛΑΟΣ να ενταχθεί στις τάξεις του και θεωρεί ότι η συγκεκριμένη κίνηση «μπορεί να συσπειρώσει μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού ενός χώρου που μέχρι σήμερα είναι διάσπαρτος». Στο ερώτημα αν το «νέο κίνημα» θα κινηθεί στον χώρο των εθνικιστών, ο Χρ. Ρήγας απαντά: «Πατριωτικές δυνάμεις υπάρχουν και στην Αριστερά. Θέλουμε μαζί μας και τους κουμμουνιστές. Εμείς δεν θα αποκλείσουμε κανέναν».

One thought on “Εμφύλιος μεταξύ χρυσαυγιτών: Νέο κόμμα Ρήγα με τις ευλογίες της Λεπέν

  1. Pingback: Ερωτήματα για Αντισημιτισμό, Ναζισμό, Σατανισμό, στη Μητρόπολη Σπάρτης | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.