Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέδωσε ανακοίνωση κατά της χρυσαυγίτικης «σποράς των νικημένων του 1945»

spora_1945

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, με αφορμή τους τραμπουκισμούς των χρυσαυγιτών βουλευτών στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής στις 17/2/2016. Η δήλωση έχει ως εξής:

“Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πλήρη συνείδηση και  απόλυτη προσήλωση στην  αποστολή τους, όπως αυτή ορίζεται,  αποκλειστικά και μόνο, από το σύνταγμα και τους νόμους.

Ως εκ τούτου αποτελούν δομικό στοιχείο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και κάθε προσπάθεια υπονόμευσης τους είναι ευθεία βολή εναντίον του.

Οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας είναι υπερήφανοι για την αποστολή που τους έχει αναθέσει ο Ελληνικός λαός και -αν χρειαστεί- θα πράξουν το καθήκον τους με την ίδια αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση που οι πατεράδες τους πολέμησαν τον φασιστικό και ναζιστικό εισβολέα, αποσπώντας τον παγκόσμιο σεβασμό και αναγνώριση.”

Η αναφορά του αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε όσους πολέμησαν τον φασιστικό και ναζιστικό εισβολέα αποτελεί ευθεία αναφορά στις ναζιστικές ρίζες της Χρυσής Αυγής και στη δήλωση του “αρχηγού” της ότι η οργάνωση αποτελεί “σπορά των νικημένων του 1945”:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.