Δικογραφία κατά Μιχαλολιάκου για το «λερώνουμε τα χέρια μας αν χρειαστεί»

xrisi-avgi-mixaloliakos(Συντάκτης: efsyn.gr, 10/10/2015. UPDATE: Η αναφερόμενη στο άρθρο ποινική δίωξη ξεκίνησε κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, όπως μας ενημέρωσε ο Παναγιώτης Δημητράς.)

Στη Βουλή διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δικογραφία που αφορά στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και ζητείται να αρθεί η βουλευτική του ασυλία, προκειμένου να είναι δυνατή η σε βάρος του άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων.

Η δικογραφία αφορά ηχογραφημένες συνομιλίες (3.9.2011) που είχε ο Ν. Μιχαλολιάκος, με άτομα του γραφείου της Χ.Α. στην ανατολική Αττική. Στις συνομιλίες αυτές υπήρχαν απειλητικές και απαξιωτικές αναφορές, αλλά και αναφορές με υπονοούμενα σε βάρος ανθρώπων των μέσων μαζικής ενημέρωσης και κατά άλλων προσώπων (πολιτικών, δημοσιογράφων, κ.λπ.), που έγιναν με αφορμή σχόλια και κριτική η οποία ασκήθηκε για ενέργειες της Χ.Α.

Με βάση το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο που έχει στη διάθεσή της η εισαγγελία, ο αρχηγός της Χ.Α. έλεγε, μεταξύ των άλλων, ότι «αν χρειαστεί θα λερώσουμε τα χέρια μας», «έχουμε σκοπό και στόχο, γιατί ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού αυτή τη στιγμή είναι στο πλευρό μας, αλλιώς θα τους σπάγαμε τα κεφάλια. Το λέω και να το μεταφέρετε το μήνυμα», «να τρέπονται και να φοβούνται αυτοί γιατί υπάρχουν χρυσαυγίτες».

7 thoughts on “Δικογραφία κατά Μιχαλολιάκου για το «λερώνουμε τα χέρια μας αν χρειαστεί»

 1. Κρίμα και εσείς να μην αναφέρετε πώς ξεκίνησε η δικογραφία…

  • Εμείς απλά αναδημοσιεύσαμε. Αν έχετε παραπάνω πληροφορία που είναι σκόπιμο να ενταχτεί στην ανάρτηση, βεβαίως και θα την προσθέσουμε.

   • Όπως και η δικογραφία που οδήγησε σε άρση ασυλίας του Κασιδιάρη για τα ανθρώπινα σκουπίδια και αυτη σχηματίστηκε μόνο μετά από μήνυση μας και αυτό είναι γνωστό τουλάχιστον στην ΕφΣυν αφού κλήθηκε ως μάρτυρας ο Δημήτρης Ψαρρας γιατί αυτός είχε περιλάβει το βίντεο σε άρθρο του για το Μιχαλολιάκο στο οποίο βασίστηκε η μήνυση μας… Αυτά τα δημοσιοποίησαμε και αμέσως μετά την αναγγελία της είδησης για το Μιχαλολιάκο.

    • Είναι μηνυση που κάνατε σαν άτομο ή σαν εκπρόσωπος οργάνωσης; Στειλτε μας την ακριβη πληροφορία για να την προσθεσουμε στο κείμενο.

     • Δεν χρησιμοποιώ τον πληθυντικό της μεγαλοπρέπειας… Μήνυσή μας σημαίνει μήνυση του ΕΠΣΕ και στις δύο περιπτώσεις.

     • Δεν είμαστε σε θέση να το προσδιορισουμε αυτό και γι’ αυτο χρειαζοταν η ερώτηση. Το τελευταίο που θα χρειαζόμασταν ειναι μια προσθήκη που να είναι και αυτή ελλιπής ή λαθεμένη. Τωρα που βεβαιωθήκαμε, θα συμπληρώσουμε την ανάρτηση. Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία. JGD.

 2. Και εγώ για την ανταλλαγή και την προσθήκη !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.