Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής

srebrenitsaΑνοιξη του 1995: Η κλασική φωτογραφία στην περιοχή Βλασένιτσα, με τη χρυσαυγίτικη αφρόκρεμα της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς ΕΕΦ. Εικονίζονται σε αρχαιοελληνικό (και καθόλου ναζιστικό) χαιρετισμό πρώην και νυν μέλη της Χρυσής Αυγής: Μπέλμπας Απόστολος, Μαυρογιαννάκης Μιχάλης, Σωκράτης Κουσουμβρής (με τις πατερίτσες), ο Κώστας και άλλοι δύο.

[Αναδημοσιεύουμε το εισαγωγικό κείμενο της μοναδικής έρευνας του XYZcontagion για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσας και την ελληνική συμμετοχή, με ενεργό παρουσία της ναζιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή. Η δικαστική εξουσία τίθεται προ των ευθυνών της μετά τη δημοσιοποίηση μιας τόσο εκτεταμένης έρευνας με πλήθος αποδεικτικών στοιχείων. Θυμίζουμε ότι τα εγκλήματα πολέμου δεν υπόκεινται σε παραγραφή και η υπόθεση παραμένει, σε κάθε περίπτωση, ανοιχτή].

Το κείμενο που ακολουθεί είναι η πλήρης version της πέμπτης μεγάλης έρευνας του XYZ Contagion με θέμα ‘Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα‘. Ο,τι ακολουθεί, βλέπει το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά -επιτρέψτε μας-, και διεθνώς, αφού και οι ξένοι δημοσιογράφοι που έχουν ασχοληθεί με το θέμα ποτέ δεν έφτασαν τόσο μακριά όσο το XYZ Contagion σήμερα.

Αν θέλετε να διαβάσετε την συντομευμένη version που περιλαμβάνει όσα υποκεφάλαια της έρευνας βλέπετε πιο κάτω με έντονα γράμματα στον κατάλογο περιεχομένων (χωρίς, δηλαδή τις ενότητες με το ιστορικό πλαίσιο, με την περιγραφή των γεγονότων και τις στρατιωτικές και επιχειρησιακές πτυχές, με το πολιτικό πλαίσιο, με τους αρνητές και αναθεωρητές της γενοκτονίας, με τις νομικές περιπέτειες και τις συλλήψεις των εθελοντών μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα και με τις πολιτικές απόψεις μας για το θέμα), υπάρχει δημοσιευμένη στο άρθρο μας με τίτλο:

Η short version:

Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα’

https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/13/short-srebrenica/

Η πλήρης version:

Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Το πλήρες κείμενο.

Μέρος Α’

https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica-1

Μέρος Β’

https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica-2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.